GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Αλλαγή λαδιών (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=7018)

sakis7 13-11-2009 11:35

Αλλαγή λαδιών

Καλημέρα σε όλους,

πήγα σήμερα την μηχανή για αλλαγή λαδιών (χωρίς να υπάρχει η χαραχτηριστική φωτινή ένδειξη), μόνο και μόνο επειδή μου είπαν οτι στα 5000 χιλ. χρειάζομαι αλλαγή.

έπραξα καλώς, ή έπρεπε να περιμένω να μου ''πει'' η μηχανή να αλλάξω τα λάδια?

επίσης μια αλλαγή λαδιών και ένας τυπικός έλεγχος στη μηχανή πόσο μπορεί να στοιχίζουν? (μιλάμε πάντα για εξουσιοδοτημένο συνεργείο)

ευχαριστώ

georgekostas 13-11-2009 11:46

Απάντηση: Αλλαγή λαδιών

Μια χαρα εκανες και τα αλλαξες στα 5.000 χλμ!
Για αλλαγη λαδιων στα επισημα η εργασια ειναι 11 ευρω.

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 13-11-2009 11:47

Πολύ σωστά έπραξες .... Λάδια ανά 5000 km !

Πόσο πλήρωσες ;;;

emix 13-11-2009 11:49

Ααα, δεν παιζω.
Δηλαδη στα bmw τωρα ποια βαζουν και κιτ ομιλιας ενημερωσης αλλαγης λαδιων;
Εμενα η δικια μου γιατι δεν μου μιλαει;
:sm7:

Πλακα κανω.

Καθε 5000χλμ πρεπει ν αλλαζεις λαδια.

zitsos 13-11-2009 11:53

φίλε Σάκη !! καλα εκανες που άλαξες τα λαδάκια της αγαπημένη σου στα 5.000 χλμ χωρίς να αναψει το λαμπάκι γιατι όταν ανάψει το λαμπάκι στην μπέμπα τότε βάψτα μαύρα και μπλέ και κοκκινα μπορώ να σου πώ!!!
Βεβαια το να τα λάξεις και μονος σου ειναι πολύ ευκολο και αν ανατρέξεις σε παλιότερα ποστ υπάρχει πολύ και σαφής βοήθεια !!!Τα λαδάκια μπορείς να τα βρείς στην αγορά απο 7-9 ευροπουλα αρα 4 λαδάκια χωρίς φιλτρο σου στειχίζουν 30 ευροπουλα ! Τωρα αν πάς σε σηνεργιο βάλε και κανα 30-45 τα εργατικα και τον απλο ελενχω παει καπου ατο 100-120ρη εουρός!!
Τα λαδάκια τα αλάζουμε καθε 5000 η τουλάχιστον μία φωρά τον χρονο αν δεν εχουμε σημπληρώσει τα χλμ για την καλή λητουργία της μηχανής μας!!;)

sakis7 13-11-2009 12:00

thanks παίδες για τις άμεσες απαντήσεις....

το παληκάρι μου είπε οτι θα στοιχίσει η αλλαγή και ένας τυπικός έλεγχος που ζήτησα (σε αλυσίδα πχ) 45 ευρώ. είναι καλά?

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 13-11-2009 12:07

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από sakis7 ( 92683)
πήγα σήμερα την μηχανή για αλλαγή λαδιών

έπραξα καλώς, ή έπρεπε να περιμένω
ευχαριστώ

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από sakis7 ( 92693)
το παληκάρι μου είπε οτι θα στοιχίσει η αλλαγή και ένας τυπικός έλεγχος που ζήτησα (σε αλυσίδα πχ) 45 ευρώ. είναι καλά?

Δηλαδή, ΠΗΓΕΣ ....αλλά ΘΑ στοιχίσει .....;;;;;;;;;;; :Απορία: :hmmm:

.

S.T 13-11-2009 12:08

Αλλαγή λαδιών σε εξουσιοδοτημένο:4l (20-50)=36.65ευρώ + εργασία 10,71ευρώ τελικό με φ.π.α 47,36.Για boxer φίλε Ζitso.Tώρα ο Sakis απ'ότι είδα έχει 650 και δεν ξέρω τι παίζει εκεί.

sakis7 13-11-2009 12:14

την πήγα στις 9 σήμερα το πρωί και περιμένω να με πάρουν τηλέφωνο να παω να την πάρω. αυτή τη στιγμή είμαι στο γραφείο που είναι πολύ κοντά στο service. (θα πληρώσω όταν πάω να την πάρω!)

syan 13-11-2009 15:05

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από georgekostas ( 92688)
Μια χαρα εκανες και τα αλλαξες στα 5.000 χλμ!
Για αλλαγη λαδιων στα επισημα η εργασια ειναι 11 ευρω.

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από zitsos ( 92691)
φίλε Σάκη !! καλα εκανες που άλαξες τα λαδάκια της αγαπημένη σου στα 5.000 χλμ χωρίς να αναψει το λαμπάκι γιατι όταν ανάψει το λαμπάκι στην μπέμπα τότε βάψτα μαύρα και μπλέ και κοκκινα μπορώ να σου πώ!!!
Βεβαια το να τα λάξεις και μονος σου ειναι πολύ ευκολο και αν ανατρέξεις σε παλιότερα ποστ υπάρχει πολύ και σαφής βοήθεια !!!Τα λαδάκια μπορείς να τα βρείς στην αγορά απο 7-9 ευροπουλα αρα 4 λαδάκια χωρίς φιλτρο σου στειχίζουν 30 ευροπουλα ! Τωρα αν πάς σε σηνεργιο βάλε και κανα 30-45 τα εργατικα και τον απλο ελενχω παει καπου ατο 100-120ρη εουρός!!
;)

Βρε Κώστα για πιο λαμπάκι μιλάτε...αν δεν απατώμαι μόνον το GT έχει λαμπάκι αλλαγής λαδιών ...και τα εργατικά όπως λέει και ο Γιώργος είναι 11 ευρώ. Τζάμπα μπερδευόμαστε....!

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 13-11-2009 16:00

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από syan ( 92719)
Βρε Κώστα για πιο λαμπάκι μιλάτε...αν δεν απατώμαι μόνον το GT έχει λαμπάκι αλλαγής λαδιών ...και τα εργατικά όπως λέει και ο Γιώργος είναι 11 ευρώ. Τζάμπα μπερδευόμαστε....!

...νομίζω ότι, δεν μιλάμε για εργατικά μόνο....http://i247.photobucket.com/albums/g...S-2/DIAF57.gif

sakis7 13-11-2009 16:00

πήγα και την πήρα!

λάδι 11€ χ 3
υγρό φρένων (πίσω) 3€
εργατικά 6€

σύνολο 50€ (+φπα)

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 13-11-2009 16:11

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από sakis7 ( 92731)
πήγα και την πήρα!

λάδι 11€ χ 3
υγρό φρένων (πίσω) 3€
εργατικά 6€

σύνολο 50€ (+φπα)

Καλές βόλτες ....:D

sakis7 13-11-2009 16:17

ευχαριστώ...:)

gsmaniac 13-11-2009 17:29

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από sakis7 ( 92731)
πήγα και την πήρα!

λάδι 11€ χ 3
υγρό φρένων (πίσω) 3€
εργατικά 6€

σύνολο 50€ (+φπα)

σε σφαξανε...........................:sm7::sm7::sm7:

gemara 13-11-2009 17:51

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από sakis7 ( 92683)
Καλημέρα σε όλους,

πήγα σήμερα την μηχανή για αλλαγή λαδιών (χωρίς να υπάρχει η χαραχτηριστική φωτινή ένδειξη), μόνο και μόνο επειδή μου είπαν οτι στα 5000 χιλ. χρειάζομαι αλλαγή.

έπραξα καλώς, ή έπρεπε να περιμένω να μου ''πει'' η μηχανή να αλλάξω τα λάδια?

επίσης μια αλλαγή λαδιών και ένας τυπικός έλεγχος στη μηχανή πόσο μπορεί να στοιχίζουν? (μιλάμε πάντα για εξουσιοδοτημένο συνεργείο)

ευχαριστώ

Βρε Σάκη, για ποια χαρακτηριστική φωτεινή ένδειξη μιλάς; Θα μας τρελάνεις; Πώς θα σου "πει" η μηχανή να της αλλάξεις λάδια; Το manual τι γράφει;;;:Απορία::Απορία::Απορία:;)

sakis7 13-11-2009 19:00

Μισό λεπτό παίδες γιατι νομίζω οτι έχουμε μπερδέψει τα μπούτια μας χωρίς λόγο! :o

αναφέρομαι στις ενδείξεις του πίνακα οργάνων!!
όταν η μοτοσυκλέτα τείνει να μείνει απο βενζίνη ανάβει η χαρακτηριστική φωτεινή ένδειξη, έτσι δεν είναι? όταν η αγαπημένη μας λοιπόν αντιμετωπίζει πρόβλημα που έχει να κάνει με διαρροή λαδιού ή ο,τι άλλο τελοσπάντων που έχει να κάνει με λάδια δεν ανάβει η ακριβώς απο πάνω ένδειξη?

θέλω να πω, δεν υπάρχει η σχετική ειδοποίηση όταν τα λάδια χρειάζονται αλλαγή?

μήπως έχω καταλάβει εγώ λάθος?
για άλλο πράγμα είναι αυτή η ένδειξη?

δεν μου έχει ανάψει μέχρι στιγμής αλλά απο όσο ξέρω πρόκειται για ειδοποίηση που αφορά διαρροή ή αλλαγή λαδιών..! ε??:confused::confused:

με τα ίδια λάδια μπορείς να κάνεις πάρα πολλά χιλιόμετρα, χρειάζεται όμως να τα αλλάζεις σχετικά συχνά (στη δική μας περίπτωση ανά 5.000 χιλ.) για να έχεις την moto σου χωρίς προβλήματα, σωστά; αν για κάποιο λόγο λοιπόν ξεχαστείς και κάνεις αρκετά παραπάνω απο 5.000 χιλ. δεν θα ανάψει το λαμπάκι?

κουράστηκα....

ελπίζω να έγινα κατανοητός!:D

aeriko 13-11-2009 19:21

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από sakis7 ( 92801)
Μισό λεπτό παίδες γιατι νομίζω οτι έχουμε μπερδέψει τα μπούτια μας χωρίς λόγο! :o

αναφέρομαι στις ενδείξεις του πίνακα οργάνων!!
όταν η μοτοσυκλέτα τείνει να μείνει απο βενζίνη ανάβει η χαρακτηριστική φωτεινή ένδειξη, έτσι δεν είναι? όταν η αγαπημένη μας λοιπόν αντιμετωπίζει πρόβλημα που έχει να κάνει με διαρροή λαδιού ή ο,τι άλλο τελοσπάντων που έχει να κάνει με λάδια δεν ανάβει η ακριβώς απο πάνω ένδειξη?

δεν μου έχει ανάψει μέχρι στιγμής αλλά απο όσο ξέρω πρόκειται για ειδοποίηση που αφορά διαρροή ή αλλαγή λαδιών..! ε??:confused::confused:

με τα ίδια λάδια μπορείς να κάνεις πάρα πολλά χιλιόμετρα, χρειάζεται όμως να τα αλλάζεις σχετικά συχνά (στη δική μας περίπτωση ανά 5.000 χιλ.) για να έχεις την moto σου χωρίς προβλήματα, σωστά; αν για κάποιο λόγο λοιπόν ξεχαστείς και κάνεις αρκετά παραπάνω απο 5.000 χιλ. δεν θα ανάψει το λαμπάκι?

κουράστηκα....

Καλυτερα να μην το δεις ποτέ αναμένο αυτό το λαμπάκι.:yz Εσύ φρόντιζε να ελέγχεις την στάθμη των λαδιών και συνέχισε τις αλλαγές κάθε 5.000χλμ.

syan 13-11-2009 19:44

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από sakis7 ( 92801)

κουράστηκα....

Κατανοητέστατος αγαπητέ μου..μόνον που το φωτάκι δεν θα ανάψει για αλλαγή λαδιών όσα χλμ κι άν κάνεις....μάλλον λάθος το ερμήνευσες ή το κατάλαβες!

sakis7 13-11-2009 20:32

ok παίδες, το'χω!

θα περιμένω να ανάψει η κόκκινη λυχνία του λαδιού για να αλλάξω την επόμενη φορά λάδια! :sm7::sm7:

ευχαριστώ για τις συμβουλές και τις τοποθετήσεις σας!

καλό σουκού σε όλους!

gemara 13-11-2009 21:03

Σάκη ρίξε μια ματιά στο manual και τα γράφει αναλυτικά όλα αυτά... Προφανώς δεν έχεις καταλάβει τι σημαίνει η ένδειξη αυτής της λυχνίας, εκτός αν μας κάνεις πλάκα!:D

kostas-patra 13-11-2009 21:18

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από sakis7 ( 92838)
ok παίδες, το'χω!

θα περιμένω να ανάψει η κόκκινη λυχνία του λαδιού για να αλλάξω την επόμενη φορά λάδια! :sm7::sm7:

ευχαριστώ για τις συμβουλές και τις τοποθετήσεις σας!

καλό σουκού σε όλους!

άκου τον gemara και τους υπολοίπους
μην περιμένεις το λαμπάκι για τα λάδια στην μηχανή να ανάψει, όπως και στο αυτοκίνητο
δεν υπάρχει τρόπος να καταλάβει κάποιος αισθητήρας αν το λαδι έχει σπάσει και θέλει αλλαγή, γιατί μαζί με την απομείωση του λαδιού και το σπάσιμο της δομής του είναι σημαντικό
για τον φόβο των ιουδαίων, για να χεις το κεφάλι σου ήσυχο και την μηχανή σου ετοιμοπόλεμη, άλλαζε κάθε 5000 εδώ στην ελλάδα λάδια και αν την έχεις την μηχανή για παπίστην πόλη με άναψε σβήσε, για κοντινές αποστάσεις ή σε περιοχή με χωματόδρομους και επιβαρυμένη ατμόσφαιρα από κονιορτό, κάθε 3500
αν και όπως σου είπαν οι προηγούμενοι, rtfm, διάβασε το μάνιουαλ

skippybi 13-11-2009 21:21

Απόσπασμα:

rtfm, διάβασε το μάνιουαλ
...σεμνά!!!:sm7::sm7:

syan 13-11-2009 22:08

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gemara ( 92847)
Σάκη ρίξε μια ματιά στο manual και τα γράφει αναλυτικά όλα αυτά... Προφανώς δεν έχεις καταλάβει τι σημαίνει η ένδειξη αυτής της λυχνίας, εκτός αν μας κάνεις πλάκα!:D

Ωραία πλάκα...χωρίς γέλιο, Γιώργο!

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:37.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!