GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   ΘΟΡΥΒΟΣ ΜΙΖΑΣ (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=7174)

BUSA MAKIS 17-11-2009 13:53

ΘΟΡΥΒΟΣ ΜΙΖΑΣ

Από χτες το βράδυ όταν πατάω τη μίζα για να πάρει μπροστά το μοτέρ, μου κάνει ένα μεταλικό θόρυβο όσο γυρνάει η μίζα.

Καμιά ιδέα τη μπορεί να είναι ??

:hmmm::hmmm::hmmm:

soter3gm 17-11-2009 13:54

Απάντηση: ΘΟΡΥΒΟΣ ΜΙΖΑΣ

Μάκη η καρβουνάκια η μπαταρία πρέπει να είναι :)

BUSA MAKIS 17-11-2009 14:28

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από soter3gm ( 94346)

Μπαταρία δεν πρέπει να είναι γιατί έχει δύναμη.

pepax66 17-11-2009 14:33

Κάτι σε ρουλμαν μου κάνει και δεν ξέρω κατά πόσο είναι ελεγχόμενη και επισκευάσιμη η μίζα....... ! Εφόσον γυρίζει δεν είναι μπαταρία και εάν πέρνει μπροστά ούτε καρβουνάκια! Όταν πάρει μπροστά η μηχανή ακούγεται κάποιος συνεχείς θόρυθος? Εάν ναι βουρ στο συνεργείο!:hmmm:

BUSA MAKIS 17-11-2009 14:40

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από pepax66 ( 94366)
Κάτι σε ρουλμαν μου κάνει και δεν ξέρω κατά πόσο είναι ελεγχόμενη και επισκευάσιμη η μίζα....... ! Εφόσον γυρίζει δεν είναι μπαταρία και εάν πέρνει μπροστά ούτε καρβουνάκια! Όταν πάρει μπροστά η μηχανή ακούγεται κάποιος συνεχείς θόρυθος? Εάν ναι βουρ στο συνεργείο!:hmmm:

Οχι, ο θόρυβος σταματά με το αφήσω το κουμπί.

pepax66 17-11-2009 15:09

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από BUSA MAKIS ( 94369)

Η μίζα είναι πρέπει να πας συνεργείο για επισκευή και αλλαγή ρουλμαν (εάν έχει) και ότι άλλο θέλει! :hmmm:

GeorgeP 17-11-2009 15:27

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από soter3gm ( 94346)

Σωτηριε τα ειπες όλα εκτος απο το κομπλερ της μιζας!!!!!!!

BUSA MAKIS 17-11-2009 15:33

Θα πάω σε ένα μη εξουσιοδοτημένο στη Βουλιαγμένης 67.
για να μην μου πιάσουν το ........:D:D

pepax66 17-11-2009 15:39

Εάν ήταν κομπλερ δεν θα έπερνε μπροστά θα γύρναγε απλά η μίζα! Αυτό που δεν ξέρω είναι εάν έχει ρουλμαν η συγκεκριμένη μίζα ή έχει κάτι άλλο στον άξονα της. Η επόμενη μαντεψιά μου είναι να έχει "σχεδον" καρβουνάκια και να της μένουν καν δυό μιζιές ακόμα!

BUSA MAKIS 17-11-2009 15:57

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από pepax66 ( 94403)
Εάν ήταν κομπλερ δεν θα έπερνε μπροστά θα γύρναγε απλά η μίζα! Αυτό που δεν ξέρω είναι εάν έχει ρουλμαν η συγκεκριμένη μίζα ή έχει κάτι άλλο στον άξονα της. Η επόμενη μαντεψιά μου είναι να έχει "σχεδον" καρβουνάκια και να της μένουν καν δυό μιζιές ακόμα!

Ρουλεμάν έχει απ΄ότι είδα στο manual, πάντως.
Να του ρίξω καμιά με το σφυρί ??

:sm7:

georgekostas 17-11-2009 16:00

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από BUSA MAKIS ( 94406)

Πρωτα ανοιξε το καπω ομως....:sm7:

pepax66 17-11-2009 16:03

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από BUSA MAKIS ( 94406)

Ναι πάρε το μικρόμετρο που έλεγε και ένας μάστορας και εννοούσε μια βαριοπούλα 2κιλη για να φέρει τα ψαλίδια στις πάπιες (όταν δεν τα πέταγε επάνω σε ένα κούτσουρο)! Στην δική σου κατάσταση δεν προβλέπεται. :sm7::sm7:

vasorfa 17-11-2009 16:58

Επειδη την ειχα πατησει με ενα παλιο μου μοτο.....ο θορυβος αυτος ειναι κομπλερ.......τουλαχιστον αυτο ηταν στο απριλια που ειχα...αν με σβηστο το μηχανακι βαλεις πρωτη και κανεις μπρος πισω,βαλεις νεκρα και μιζαρεις.,το κανει???
αν οχι.........The winner is........Κομπλερ......!!!!!;)

GeorgeP 17-11-2009 16:59

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από pepax66 ( 94403)

μα δεν παιρνει μπροστά!! Απλα γυρναει την μιζα η μιζιά αλλα δεν γυρναει η μιζα τον στροφαλο!! Διότι μεταξυ μιζας και στροφάλου υπάρχει ενα κομπλερ το οποιο οταν παταμε την μιζα εμπλεκει το γραναζι αυτης με τον στροφαλο!1 Οταν το κομπλερ δεν λειτουργει (συνηθως το ελλασμα που κανει αυτην την δουλεια εχει σπασει) τότε η μιζα γυρνάει αλλα ο κινητηρας δεν παιρνει μπρος!!!

αθυτο καταλαβα εγω και συγχωρεστε με αν καταλαβα κατι λαθος!!!:)

soter3gm 17-11-2009 17:46

Σπύρου Πάτση και σου κάνουν τη μίζα με μια μικρή "μίζα" καινούργια :sm7::sm7::sm7: ακούς Γιώργη ??? Σπύρου Πάτση :sm7::sm7:

Carduelis 17-11-2009 18:43

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από soter3gm ( 94463)
Σπύρου Πάτση και σου κάνουν τη μίζα με μια μικρή "μίζα" καινούργια :sm7::sm7::sm7: ακούς Γιώργη ??? Σπύρου Πάτση :sm7::sm7:

Αυτή η Σπύρου Πάτση.. κάτι σαν την Οδό Αναπαύσεως για μοτοσυκλέτες ακούγεται! :sm7::sm7:

pepax66 17-11-2009 19:18

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από pepax66 ( 94366)

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από BUSA MAKIS ( 94369)

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 94431)
μα δεν παιρνει μπροστά!! Απλα γυρναει την μιζα η μιζιά αλλα δεν γυρναει η μιζα τον στροφαλο!! Διότι μεταξυ μιζας και στροφάλου υπάρχει ενα κομπλερ το οποιο οταν παταμε την μιζα εμπλεκει το γραναζι αυτης με τον στροφαλο!1 Οταν το κομπλερ δεν λειτουργει (συνηθως το ελλασμα που κανει αυτην την δουλεια εχει σπασει) τότε η μιζα γυρνάει αλλα ο κινητηρας δεν παιρνει μπρος!!!

αθυτο καταλαβα εγω και συγχωρεστε με αν καταλαβα κατι λαθος!!!:)

Εγώ κατάλαβα οτί παίρνει μπροστά και σταματάει ο θόρυβος άρα ξεκομπλάρει η μίζα, ωραίοι είμαστε! Μάκη φέρε το μηχανάκι να του βγάλουμε τα μάτια! Μη ξεχάσεις το σφυρί!

:sm7::sm7::sm7:

pepax66 17-11-2009 19:20

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Carduelis ( 94483)
Αυτή η Σπύρου Πάτση.. κάτι σαν την Οδό Αναπαύσεως για μοτοσυκλέτες ακούγεται! :sm7::sm7:

Τέλη γιατί δεν λες αυτό που σκέφτεσαι όπως Soter ανάπαυσων το μοτο μου μάστορα???? Ε?

BUSA MAKIS 17-11-2009 20:51

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από pepax66 ( 94505)
Εγώ κατάλαβα οτί παίρνει μπροστά και σταματάει ο θόρυβος άρα ξεκομπλάρει η μίζα, ωραίοι είμαστε! Μάκη φέρε το μηχανάκι να του βγάλουμε τα μάτια! Μη ξεχάσεις το σφυρί!

Πριτς, σιγά. :D:D

Θα πάρω τη βαριοπούλα και θα το διαλύσω μόνος μου να το ευχαριστηθώ κιόλας. :sm7::sm7:

Χωρίς πλάκα τώρα αλλά το απόγευμα που πήγα να φύγω πείραξα το καλώδιο ρεύματος πιέζοντας το καπάκι από πάνω και μετά πατάω τη μίζα και ξέρετε φαντάζομαι τι έγινε.

Ναι, ο θόρυβος άφαντος. Άλλες δυο φορές έβαλα μπροστά και δεν ακούστηκε τίποτα.

Ευχαριστώ σας όλους για τις συμβουλές σας. :sm2::sm2:

Carduelis 18-11-2009 23:15

Kάτι ξέρανε οι παλιοί, σε κάθε τι που χάλαγε στο σπίτι, πριν φωνάξουνε το μάστορα του ρίχνανε μια φάπα να "έρθουν" τα μέσα στη θέση τους!:sm7::sm7:

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 15:43.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!