GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Τακάκια R1200 GS (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=7379)

vpentza 22-11-2009 21:18

Τακάκια R1200 GS

Ψάχνοντας εναλλακτικές λύσεις στα ακριβά ΟΕΜ τακάκια ανακάλυψα ένα test ανάμεσα σε διαφορετικές μάρκες.
Αφορά σύγκριση απόδοσης σε μπροστινά τακάκια R1200 GS και αντίστοιχα σύγκριση στο πόσο αυτά φθείρουν τους δίσκους σε R1200 GS/ADV

Είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικό, μελετήστε το...

http://gsri.info/forum/technical-are...rake-pad-test/

;)

gsmaniac 22-11-2009 21:23

Απάντηση: Τακάκια R1200 GS

ενδιαφερον............................:sm5::sm5:

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 22-11-2009 21:26

Thanks Bill ;)

arisxios 22-11-2009 21:36

:sm8::sm8::sm8:

MARK 23-11-2009 12:11

:sm8:

vpentza 23-11-2009 12:20

πάμε λοιπόν για ομαδική για Brembo ???? :D

vp_68 23-11-2009 12:39

:sm8::sm8:

xvitos 23-11-2009 13:11

:sm8:

vtheo 23-11-2009 13:19

Είναι όντως ακριβά τα μαμά ρε παιδιά αλλά εγώ έχω 46.000 χλμ και ακόμα δεν χρειάζονται αλλαγή και φίλος το καλοκαίρι έβαλε τα Brembo σε R1200GSA και σκούζουν τα φρένα του.Μήπως τελικά αυτή η διαφορά χρημάτων δικαιολογεί και μία ποιοτική διαφορά;

vpentza 23-11-2009 13:40

όταν είχα το 1150 GS, η BMW έβαζε τακάκια Brembo (τα χρυσά εμπρός).....

Εκτιμώ ότι η BMW κατά καιρούς συνεργάζεται με διαφορετικους κατασκευαστες ανάλογα με το οικονομικό συμφέρον που έχει από αυτούς.
Παίρνει το προιόν και το βάζει σε σακουλάκι με το λογότυπό της και αυτό διότι η BMW ούτε τακάκια κατασκευάζει ούτε πχ μπαταρίες...;)

Το τεστ που βρήκα έχει ονόματα κατασκευαστών και τη σύγκριση τη κάνει ανοιχτά και δημόσια σε περιοδικό.... δεν είπα ότι είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα με τα συγκεκριμένα, ούτε διατηρω μαγαζί που πουλάει τακάκια.... φαντάζομαι όμως ότι είναι μια καλή πληροφορία στη διαρκή μας αναζήτηση για φτηνοτερα των ΟΕΜ αναλώσιμα.....:)

pepax66 23-11-2009 15:15

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vtheo ( 96712)
Είναι όντως ακριβά τα μαμά ρε παιδιά αλλά εγώ έχω 46.000 χλμ και ακόμα δεν χρειάζονται αλλαγή και φίλος το καλοκαίρι έβαλε τα Brembo σε R1200GSA και σκούζουν τα φρένα του.Μήπως τελικά αυτή η διαφορά χρημάτων δικαιολογεί και μία ποιοτική διαφορά;

Το ότι σκούζουν τα φρένα του έχει να κάνει με κάτι ροδέλες που λείπουν οι οποίες σταθεροποιούν τα τακάκια (άλλοι για να αποφύγουν την μαμα εντελώς βάζουν κόλλα)! Το θέμα είναι άλλο φρενάρει με βρεμμένα, ζεσταμένα τακάκια το ίδιο (έστω) καλά με εσένα?

antonis1150GSA 23-11-2009 17:59

Πετρο εαν θυμαμε καλα ,Lucas τακακια βαλαμε στην μπουμπου σου ετσι??

EOD-K9 23-11-2009 19:56

http://content.sweetim.com/sim/cpie/...s/000201F9.gif

george81 23-11-2009 20:26

Απόσπασμα:

Σωστος Θοδωρη! φιλος μου στη Δραμα που εχει μαγαζι με φρενα, οταν του ειχα παει τα γνησια, επειδη σκουζανε στο φρεναρισμα λιγο πριν ακινητοποιηθει η μηχανη (δοκιμασα τα παντα, καθαριστικα φρενων, ειδικη παστα στην πλατη στο τακακι αλλα τιποτα),για να παρω τα brembo που εμπορευεται, μου ειπε πως τα γνησια ειναι πολυ καλυτερα σε ποιοτητα απο τα brembo! βεβαια λογω του οτι δε μπορουσα να συνεχισω να ακουω το σφυριγμα παρηγγειλα τα ενδιαμεσα τα brembo, με τα οποια ευτυχως σταματησε το σφυριγμα και ησυχασα. απο πλευρας διαρκειας εχουν ακομα αρκετο "ψωμι" μετα τα 10.000 χλμ που εχουν κανει ως τωρα.

vtheo 24-11-2009 01:03

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vpentza ( 96721)
όταν είχα το 1150 GS, η BMW έβαζε τακάκια Brembo (τα χρυσά εμπρός).....

Εκτιμώ ότι η BMW κατά καιρούς συνεργάζεται με διαφορετικους κατασκευαστες ανάλογα με το οικονομικό συμφέρον που έχει από αυτούς.
Παίρνει το προιόν και το βάζει σε σακουλάκι με το λογότυπό της και αυτό διότι η BMW ούτε τακάκια κατασκευάζει ούτε πχ μπαταρίες...

Το τεστ που βρήκα έχει ονόματα κατασκευαστών και τη σύγκριση τη κάνει ανοιχτά και δημόσια σε περιοδικό.... δεν είπα ότι είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα με τα συγκεκριμένα, ούτε διατηρω μαγαζί που πουλάει τακάκια.... φαντάζομαι όμως ότι είναι μια καλή πληροφορία στη διαρκή μας αναζήτηση για φτηνοτερα των ΟΕΜ αναλώσιμα.....

Πολύ καλά έκανες και ανάρτησες αυτό το τέστ και ευχαριστούμε για την ενημέρωση.Αυτό που σου έγραψα ήταν παρατήρηση φίλου κατόχου R1200GSA και όχι κάποια αμφισβήτηση του τέστ και επειδή έχω πολύ καλό φίλο μηχανικό σε επίσημο συνεργείο ΒΜW και σε παρόμοια συζήτηση μου είχε πει ότι τα BMW τακάκια (παρόλου που αν προσέξεις τις δαγκάνες μπροστά λένε BMW απέξω και από την μέσα πλευρά λένε Brembo που σημαίνει ότι η ΒΜW τα προμηθεύεται από την Brembo) είναι καλύτερης ποιότητας και αντέχουν περισσότερο.Αν κάποιος που έχει βάλει κάποια άλλη μάρκα πέραν της μαμάς ας μας πει εντυπώσεις και αν έχουν διάρκεια ζωής.Εγώ όπως έγραψα παραπάνω έχω κάνει 46,000 χλμ και δεν τα έχω αλλάξει ακόμα.Αν όντως υπάρχει κάποια καλύτερη και οικονομικότερη λύση τότε πολύ ευχαρίστως να την ακολουθήσουμε όλοι,εγώ προσωπικά δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι οτιδήποτε έχει το λογότυπο ΒΜW είναι και το καλύτερο.Για παράδειγμα οι μπαταρίες που ανέφερες είναι μη πω την κουβέντα,ήταν και ένας λόγος που συμμετείχα στην ομαδική για τις odyssey.

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από pepax66 ( 96750)
Το ότι σκούζουν τα φρένα του έχει να κάνει με κάτι ροδέλες που λείπουν οι οποίες σταθεροποιούν τα τακάκια (άλλοι για να αποφύγουν την μαμα εντελώς βάζουν κόλλα)! Το θέμα είναι άλλο φρενάρει με βρεμμένα, ζεσταμένα τακάκια το ίδιο (έστω) καλά με εσένα?

Η τοποθέτηση έγινε στο γνωστό συνεργείο στον Γέρακα,δε νομίζω να παρέλειψαν κάτι κατά την αντικατάσταση είναι γνωστό ότι είναι αξιόπιστο συνεργείο.Τωρα γενικότερες εντυπώσεις θα ρωτήσω να μάθω,απλά για το σκούξιμο το είχα ακούσει και ρώτησα και έτσι έμαθα ότι δεν είχε βάλει τα μαμά.

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από george81 ( 96935)
Σωστος Θοδωρη! φιλος μου στη Δραμα που εχει μαγαζι με φρενα, οταν του ειχα παει τα γνησια, επειδη σκουζανε στο φρεναρισμα λιγο πριν ακινητοποιηθει η μηχανη (δοκιμασα τα παντα, καθαριστικα φρενων, ειδικη παστα στην πλατη στο τακακι αλλα τιποτα),για να παρω τα brembo που εμπορευεται, μου ειπε πως τα γνησια ειναι πολυ καλυτερα σε ποιοτητα απο τα brembo! βεβαια λογω του οτι δε μπορουσα να συνεχισω να ακουω το σφυριγμα παρηγγειλα τα ενδιαμεσα τα brembo, με τα οποια ευτυχως σταματησε το σφυριγμα και ησυχασα. απο πλευρας διαρκειας εχουν ακομα αρκετο "ψωμι" μετα τα 10.000 χλμ που εχουν κανει ως τωρα.

Για να το λέει και αυτός που εμπορεύεται τα Brembo μάλλον έτσι θα είναι.Το θέμα είναι τη διάρκεια ζωής έχουν γιατί αν κάνουν τα μισά λεφτά και αντέχουν τα μισά χιλιόμετρα τότε δεν αξίζει τον κόπο να καταφύγεις σ'άλλη λύση.

BOXER 26-11-2009 02:28

Θα αναφερω απλος ενα γεγονος με οτι και αν σημαινει αυτο για τα τακακια που βαζει/προτεινει η BMW:
- Η μηχανη μου εχει 48.000 χλμ, και τα μπροστινα εχουν φθορα που θελει ακομα πολυ να φθασει στην μεση τους.
- Του αδελφου μου εχει 63.000 χλμ και δεν εχουν φθασει επισης στο μισο της φθορας τους.
Να σκουζουν, να τριζουν, να τσιριζουν, δεν...
Τωρα, αλλης εταιρειας τακακια δεν εχω δοκιμασει να σας πω την γνωμη μου, μα σαν ερθει ο καιρος αυτος (που θα αργησει αρκετες δεκαδες χλμ ακομα :)), νομιζω παλι τα ιδια θα βαλω. (αγορα απο το εξωτερικο ασφαλως ασφαλως :D!!!)

nek21 26-11-2009 14:24

Απόσπασμα:

ρε τεο αφρεναριστος πας η εχεις οπως τα λεωφορεια ηλεκτροφρενο?αληθεια δεν εχεις κανει ουτε μια αλλαγη?

vtheo 26-11-2009 14:28

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από nek21 ( 97986)
ρε τεο αφρεναριστος πας η εχεις οπως τα λεωφορεια ηλεκτροφρενο?αληθεια δεν εχεις κανει ουτε μια αλλαγη?

:sm7::sm7:

Νεκτάριε τα μπροστινά δεν τα έχω αλλάξει ποτέ.Τα πίσω τα άλλαξα στα 40.000 χλμ.

nek21 26-11-2009 14:40

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vtheo ( 97988)

φιλαρακι το εχεις εξελιξη πολυ το αθλημα.αντε ρε συ ακομη περιμενω να ανεβειτε,κανονιστε το.

aeriko 26-11-2009 15:00

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vtheo ( 97988)

Μήπως μας έλεγες που έχεις γράψει τα χιλιόμετρα για να έχουμε μια πιο σφαιρική άποψη;

nek21 26-11-2009 15:03

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από BOXER ( 97903)
Θα αναφερω απλος ενα γεγονος με οτι και αν σημαινει αυτο για τα τακακια που βαζει/προτεινει η BMW:
- Η μηχανη μου εχει 48.000 χλμ, και τα μπροστινα εχουν φθορα που θελει ακομα πολυ να φθασει στην μεση τους.
- Του αδελφου μου εχει 63.000 χλμ και δεν εχουν φθασει επισης στο μισο της φθορας τους.
Να σκουζουν, να τριζουν, να τσιριζουν, δεν...
Τωρα, αλλης εταιρειας τακακια δεν εχω δοκιμασει να σας πω την γνωμη μου, μα σαν ερθει ο καιρος αυτος (που θα αργησει αρκετες δεκαδες χλμ ακομα :)), νομιζω παλι τα ιδια θα βαλω. (αγορα απο το εξωτερικο ασφαλως ασφαλως :D!!!)

απο που απο το εξωτερικο αδερφε?εχει μεγαλη διαφορα στην τιμη?παντως και γω παλι μαμα θα βαλω.

kostasx 26-11-2009 16:56

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vpentza ( 96442)

Προσπάθησα να το ανοίξω και γω αλλά τίποτα..έφαγα πόρτα:yz:yz
Και μου βγάζει το παρακάτω:
Most likely a broken link ... sorry!
The GSRI admin team http://gsri.info/

vpentza 27-11-2009 13:19

http://gsri.info/forum/index.php?pag...d&threadID=279

τώρα ?

BOXER 27-11-2009 20:15

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από nek21 ( 97999)
απο που απο το εξωτερικο αδερφε?εχει μεγαλη διαφορα στην τιμη?παντως και γω παλι μαμα θα βαλω.

Για δες αυτα εδω τα μαγαζια :)!!!

http://www.motobins.co.uk/index.php

http://www.motorcycleparts-hornig.co...nd-HP2/Spares/

http://www.motorworks.co.uk/bmw/prod...elcode=40&code=

Ελπιζω να ανοιγουν οι σελιδες nek21 και να μην εχω κανει μαλ.....!

vagouras120 27-11-2009 23:10

εΜΈΝΑ ΠΆΛΙ ΕΙΝΑΙ 7 ΜΗΝΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ GSADV09 ΚΑΙ APO τΑ 4500 με

vagouras120 27-11-2009 23:15

Εμενα πάλι ειναι 7 μηνών περίπου GSADV 09 κ απο τα 4500 μου εχει παρει τα αυτια απο τα τακακια (αντ/ας) ακομα και με κρανος. Στο σερβις των 5000 το πηγα τουσ ανεφερα το προβλημα μου ---οπως το πηγα ετσι το πηρα --εντυπωση μου κανει βέβαια οτι κανει θορυβο και το πισω το οποιο το δουλευω απο σπανια ως ποτε.:confused::confused::confused:

ekatontarxos 28-11-2009 00:09

Μιας και έχω κάνει περι τα 200000 χλμ με gs εχω να παρατηρησω τα εξής:τα τακακια τρώγονται κάθε 10-15000 χιλ χλμ αν κινεισαι και αρκετα στην πόλη,αν το gs περιμενει κουκουλωμενο την εκδρομη του club, εεεε κάθε 60000 ...
Δυστυχώς παντως ενώ το πανακριβο μαμισιο δεν κάνει θόρυβο και κραταει και περισσοτερο,οτι και αν εβαλα απο γνωστο καταστημα της Καλλιροης ενώ ήταν στη μιση τιμή και με καλη απόδοση στην εντονη χρηση,βλεπε...Σουνιο,από θόρυβο κάνουν σαν καναρινι που το σφάζουν...και
Καλό θα ήταν με κωδικους,part number και τα λοιπα αν ξερει καποιος σίγουρα να το γραψει γιατι θεωρω απαραδεκτη την τιμή τών 250€ για τακακια...μαμα μαμα αλλα μην δουλοπρεπουμε

pepax66 03-12-2009 00:33

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vtheo ( 97041)
Η τοποθέτηση έγινε στο γνωστό συνεργείο στον Γέρακα,δε νομίζω να παρέλειψαν κάτι κατά την αντικατάσταση είναι γνωστό ότι είναι αξιόπιστο συνεργείο.Τωρα γενικότερες εντυπώσεις θα ρωτήσω να μάθω,απλά για το σκούξιμο το είχα ακούσει και ρώτησα και έτσι έμαθα ότι δεν είχε βάλει τα μαμά.

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ekatontarxos ( 98591)
Μιας και έχω κάνει περι τα 200000 χλμ με gs εχω να παρατηρησω τα εξής:τα τακακια τρώγονται κάθε 10-15000 χιλ χλμ αν κινεισαι και αρκετα στην πόλη,αν το gs περιμενει κουκουλωμενο την εκδρομη του club, εεεε κάθε 60000 ...
Δυστυχώς παντως ενώ το πανακριβο μαμισιο δεν κάνει θόρυβο και κραταει και περισσοτερο,οτι και αν εβαλα απο γνωστο καταστημα της Καλλιροης ενώ ήταν στη μιση τιμή και με καλη απόδοση στην εντονη χρηση,βλεπε...Σουνιο,από θόρυβο κάνουν σαν καναρινι που το σφάζουν...και

Παιδιά με κάποια ευρεόπουλα έχτρα όλα τα εξουσιοδοτημένα στο κάνουν αθόρυβο το φρένο με την προσθήκη κάποιων ροδελών (αν δεν κάνω λάθος) εγώ το έκανα φοράω aftermarket τακάκια Loukas και δεν ακούω τίποτα. Τα 30 ευρώ που έδωσα θα τα βγάλω επί 300 στην πορεία! Χαζό ή όχι ισχύει ψάχτε το!

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 05:23.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!