GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Πάλι απώλεια λαδιών στο διαφορικό (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=8125)

vpentza 18-12-2009 00:35

Πάλι απώλεια λαδιών στο διαφορικό

...σύνδεση με τα προηγούμενα...

το πλύσιμο με πίεση προκάλεσε την είσοδο νερού στο κυκλωμα των υγρών του διαφορικού, η σκουριά που αναπτύχθηκε "έκατσε" επάνω σε μια στρογγυλή λαστιχένια τσιμούχα με αποτέλεσμα να διαρρεύσει λάδι προς τα έξω, λερώνοντας ζάντα αλλά και το ελαστικό..... Οι τακτικοί αναγ΄νώστες έχουν ήδη διαβάσει το προηγούμενο post...

πίστεψα λοιπόν ότι ξεμπέρδεψα με αυτό μέχρι που τη προηγούμενη εβδομάδα "έχασα" το πίσω φρένο.... ψάχνωντας λοιπόν και γ....σταυρίζοντας τη τύχη μου, παρατήρησα ότι τα μπράτσα των ζαντών είχαν σπρέι από λάδι, τα τακάκια "μπλουμ" στο λάδι, η δισκόπλακα πατινάζ.....γι'αυτό και το πίσω φρένο το είχα διακοσμητικό μέχρι να ανακαλύψω τί συνέβαινε... σε 2 περιπτώσεις μάλιστα έσταξε και στο πάτωμα του parking (δεν είχα δώσει σημασία διότι έχει στάμπες από τη προηγούμενη φορά)....

Συνεργείο λοιπόν.... βγάζουμε τον πίσω τροχό και βλέπουμε λασκαρισμένη μία βίδα, στο ίδιο ύψος και αριστερά από τον αισθητήρα του ABS.. Από εκεί (και από εκεί) προσθέτουν τα λάδια στο διαφορικό αλλά και βιδώνει κάποιο special tool για κόντρα σε συγκεκριμένη δουλειά.....

Δεν το είχαν ξαναδεί αυτό...
πλύθηκαν όλα, πλύθηκαν και τα τακάκια που επειδή τα face lift 2008 τα φοράνε μεταλλικά δεν είχαν ποτίσει λάδια (λέμε τώρα...) αλλάξαμε λοιπόν την ροδέλα, σφίξαμε τη βίδα και μου είπαν να ρίχνω και καμιά ματιά για ...παν ενδεχόμενο.......

Σήμερα έκανα περίπου 80 χλμ μετά το συνεργείο και αρχίζω πια να έχω πάλι πίσω φρένο....που θα πάει ??? θα στεγνώσουν τα τακάκια ....το κερατό μου......:(

Αύριο το μεσημέρι θα ανεβάσω και φωτό για του λόγου το αληθές...

georgekostas 18-12-2009 00:37

Απάντηση: Πάλι απώλεια λαδιών στο διαφορικό

Εισαι ατυχος φιλε...:(

vpentza 18-12-2009 00:39

...είμαι τυχερός που η μοτό είναι στην εγγύηση φίλε....;)

georgekostas 18-12-2009 00:42

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vpentza ( 106725)
...είμαι τυχερός που η μοτό είναι στην εγγύηση φίλε....;)

Τοτε τυχερος μεσα στην ατυχια σου...:)

portman 18-12-2009 00:53

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από georgekostas ( 106727)
Τοτε τυχερος μεσα στην ατυχια σου...:)

:sm8::sm8::sm8:

vpentza 18-12-2009 00:54

ελπιζω να ειμαι περισσότερο τυχερός απο τον Απρίλιο και μετα που τελειώνει η εγγύηση ;)

georgekostas 18-12-2009 00:58

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vpentza ( 106733)
ελπιζω να ειμαι περισσότερο τυχερός απο τον Απρίλιο και μετα που τελειώνει η εγγύηση ;)

Εκει κανουμε το σταυρο μας ολοι μας...:D

portman 18-12-2009 01:05

Εγώ θα κάνω και ευχέλαιο.. Αν πάρω και του Λάζαρου το adv 1150 θα έχω 4..
2 μήνες έχω το δικό μου και έχω μόνο 1723km..
:hmmm::hmmm::hmmm:

BOXER 18-12-2009 02:54

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vpentza ( 106720)
Συνεργείο λοιπόν.... βγάζουμε τον πίσω τροχό και βλέπουμε λασκαρισμένη μία βίδα, στο ίδιο ύψος και αριστερά από τον αισθητήρα του ABS.. Από εκεί (και από εκεί) προσθέτουν τα λάδια στο διαφορικό αλλά και βιδώνει κάποιο special tool για κόντρα σε συγκεκριμένη δουλειά.....

Για να δουμε τις φωτογραφιες Βασιλη :(!!!

Kwstas_kef 18-12-2009 04:57

Εμμμ φιλαρακι 1200 δεν μου ηθελες?
Δεν σου αρεσε η αλυσιδα να την γρασαρεις καπου καπου ε?:sm7::sm7:
Παρε διαφορικο τωρα να δεις την διαφορα...

Υπομονη Μπιλ αν και απο οτι μιλησαμε στο τηλ μου ειπες οτι ειναι ολα οκ..;)

kostas-patra 18-12-2009 07:21

αν δεν ήσουν μέσα στην εγγύηση, θα σου πρότειναν να πλύνεις τακάκια, λάστιχο και δισκόπλακα ή θα σου λεγαν να τα αλλάξεις;

στο λέω γιατί τη δισκόπλακα τουλάχιστον την πιάνουμε με γάντια λόγω της φυσικής λιπαρότητας των χεριών μας ή τουλάχιστον περιφερειακά μόνο για να μην αφήνουμε στάμπες λίπους πάνω της.

ατυχίες και αστοχίες στα δκά τους φρένα, γιατι του καθενός η ζωή και η σωμ ακεραιότητα είναι ανεκτίμητες

περαστικά φίλε και έχε κατά νου να κάνεις το κλασσικό τσέκ στη μηχανή, πως όλα πάνε ρολόι, με το πλύσιμο, γιατί ότι ιδρώνει είναι διαρροή και ότι παρακουνιέται έιναι λασκαρισμένο

gsmaniac 18-12-2009 07:44

Απόσπασμα:

τον απριλιο του 2010 τελειωνη η εγγυηση,βασιλη.....................;););)

gsmaniac 18-12-2009 07:45

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac ( 106790)
τον απριλιο του 2010 τελειωνη η εγγυηση,βασιλη.....................;););)

σορρυ..............του 2012 τελιωνη:o:o:o

arisxios 18-12-2009 09:50

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vpentza ( 106720)
...σύνδεση με τα προηγούμενα...

το πλύσιμο με πίεση προκάλεσε την είσοδο νερού στο κυκλωμα των υγρών του διαφορικού, η σκουριά που αναπτύχθηκε "έκατσε" επάνω σε μια στρογγυλή λαστιχένια τσιμούχα με αποτέλεσμα να διαρρεύσει λάδι προς τα έξω, λερώνοντας ζάντα αλλά και το ελαστικό..... Οι τακτικοί αναγ΄νώστες έχουν ήδη διαβάσει το προηγούμενο post...

πίστεψα λοιπόν ότι ξεμπέρδεψα με αυτό μέχρι που τη προηγούμενη εβδομάδα "έχασα" το πίσω φρένο.... ψάχνωντας λοιπόν και γ....σταυρίζοντας τη τύχη μου, παρατήρησα ότι τα μπράτσα των ζαντών είχαν σπρέι από λάδι, τα τακάκια "μπλουμ" στο λάδι, η δισκόπλακα πατινάζ.....γι'αυτό και το πίσω φρένο το είχα διακοσμητικό μέχρι να ανακαλύψω τί συνέβαινε... σε 2 περιπτώσεις μάλιστα έσταξε και στο πάτωμα του parking (δεν είχα δώσει σημασία διότι έχει στάμπες από τη προηγούμενη φορά)....

Δεν το είχαν ξαναδεί αυτό...
πλύθηκαν όλα, πλύθηκαν και τα τακάκια που επειδή τα face lift 2008 τα φοράνε μεταλλικά δεν είχαν ποτίσει λάδια (λέμε τώρα...) αλλάξαμε λοιπόν την ροδέλα, σφίξαμε τη βίδα και μου είπαν να ρίχνω και καμιά ματιά για ...παν ενδεχόμενο.......

Σήμερα έκανα περίπου 80 χλμ μετά το συνεργείο και αρχίζω πια να έχω πάλι πίσω φρένο....που θα πάει ??? θα στεγνώσουν τα τακάκια ....το κερατό μου......:(

Φίλε μου περαστικά και άλλο κακό να μην σε βρει εσένα και την μπουμπού , αλλά η γνώμη μου είναι ότι θέλουν πλύσιμο τακάκια και δισκόπλακα
Το καλύτερο είναι να βρεις κηροζίνη, αν δεν γίνεται αυτό το πιο εύκολο
είναι να ψαχτείς με καθαριστικά για φερμουιτ ;)

emix 18-12-2009 10:53

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Kwstas_kef ( 106783)
Εμμμ φιλαρακι 1200 δεν μου ηθελες?
Δεν σου αρεσε η αλυσιδα να την γρασαρεις καπου καπου ε?:sm7::sm7:
Παρε διαφορικο τωρα να δεις την διαφορα...

Υπομονη Μπιλ αν και απο οτι μιλησαμε στο τηλ μου ειπες οτι ειναι ολα οκ..;)

Τελικα, τωρα που εχω αλυσιδα, βλεπω οτι ισως ειναι καλυτερα να εχεις τετοια.
Με 200ευρω καθε 40000χλμ (περιπου καθε 2-3 χρονια δηλαδη) εχεις καινουργιο συστημα μεταδοσης και δε σε νοιαζει αν χαλασει το διαφορικο. Γιατι αυτο οσο δουλευει αψογα εισαι αρχοντας και βασιλιας. Αν χαλασει ομως, κλαυτα Χαραλαμπε και ολο σου το σοι!

ace_gln 18-12-2009 11:15

εγω εδινα 300 ευρω καθε Πασχα η' 2ο Πασχα για νεα αλυσιδα και γραναζια με το transalp...
νομιζω οτι ειναι αναμενομενο να υπαρχουν διαφορα ψιλοπεριστατικα προς επιδιορθωση σε ενα διαφορικο που δεν λερωνει τις ζαντες μετα απο λιπανση...δεν ακουγεται ...δεν θελει σφιξιμο μετα απο 10.000 χλμ και αλλαγη μετα απο 20.000 χλμ...

ας μην παραπονιομαστε επειδη τις μηχανες μας τις αγγιζουν ασχετοι καμια φορα ...
το gs ακι ειναι αψογο ...

wet & dirty 18-12-2009 11:28

Απόσπασμα:

φιλε δεν ειναι και καμια τρελη ζημια ουτε ακριβη απλα ειναι το ξενερωμα:hmmm:

αλλα μπροστα σε αυτο που σου δινει δεν ειναι τιποτα!!;)

MARK 18-12-2009 13:06

Υπομονή.........;)

BlackDog 18-12-2009 14:28

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από arisxios ( 106806)
Φίλε μου περαστικά και άλλο κακό να μην σε βρει εσένα και την μπουμπού , αλλά η γνώμη μου είναι ότι θέλουν πλύσιμο τακάκια και δισκόπλακα
Το καλύτερο είναι να βρεις κηροζίνη, αν δεν γίνεται αυτό το πιο εύκολο
είναι να ψαχτείς με καθαριστικά για φερμουιτ ;)

Σπρέι καθαρισμού ηλεκρικών επαφών κάνει δουλειά ....ΠΡΟΣΟΧΗ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ. Ή electric-cleaner...;)

Δεν επιρεάζονται και τα πλαστικά;)

vpentza 18-12-2009 14:35

...όταν λέω ότι "πλύθηκαν" τακάκια και δισκόπλακα εννοούσα ότι καθαρίστηκαν με το ανάλογο σπρέι και μετά στεγνό καθάρισμα με πετσέτα και πολύ υπομονή.....προς θεού, δεν εννούσα ότι τα έβαλε ο μηχανικός κάτω από το νερό......

Εξακολουθώ βέβαια και προτιμώ το διαφορικό από κάθε αλυσίδα.... εφόσον δεν...στάζει (στη περίπτωσή μου) σου εξασφαλίζει μακροζωία, ένα ωραίο γουργουρητό κατά τη λειτουργία του και πολύ αποδοτικά κατεβάσματα όταν πέφτω στα φρένα.....:D

NLS 18-12-2009 15:36

κάνει και ωραίο (?) γκαπ

vpentza 18-12-2009 16:22

....για να ξεχνάς ότι υπάρχει, εκεί πίσω δεξιά....

vpentza 18-12-2009 16:37

ή πρώτη φωτό εμφανίζει το διαφορικό από κάτω, παρατηρήστε τη διαρροή, τον βρεγμένο δίσκο, και τις λερωμένες ζάντες.
http://i945.photobucket.com/albums/a...a/2ndIssue.jpg

στην κουνημένη φωτό, το βελάκι δείχνει το κενό μετά την αφαίρεση της λασκαρισμένης βίδας, στην οποία είπαμε ότι της αλλάξαμε τη ροδελα και τη ξανασφίξαμε......μέχρι την επόμενη φορά :cool:
http://i945.photobucket.com/albums/a...2ndIssue02.jpg

NLS 18-12-2009 16:51

μήπως η επισκευή δεν είναι η σωστή;
μήπως ήθελε δυναμικότερη αντιμετώπιση εφόσον είναι στην εγγύηση;

vasorfa 18-12-2009 18:18

Μπιλακο?Τελικα απο που προεκυψε το προβλημα γιατι δεν καταλαβα???:hmmm::hmmm:? αστοχια υλικου?καλη χρηση της μοτο?ερασιτεχνης τεχνικτης?Συνδεετε η τελευταια βλαβη που ειχε παρουσιασει η μπου μπου σου>:hmmm::hmmm:

Περαστικα και στην Μπουμπου σου!!!!;);)

saitman 18-12-2009 21:23

περαστικα!!!ανεβασε την φωτο να δουμε!!

vpentza 19-12-2009 10:09

για τίς φωτό....κοιτάξτε στα link παραπάνω

vasorfa....ο μηχανικός δεν το είχε ξαναδεί αυτό το πρόβλημα και σίγουρα δεν το συσχετίζει με το προηγούμενο πρόβλημα....
Βγάζοντας τη ρόδα είδαμε τη βίδα λασκαρισμένη......με τη κίνηση του τροχού, το λάδι λόγω φυγοκέντρησης έβρισκε διέξοδο στη λασκαρισμένη βίδα και το ψέκαζε στη δισκόπλακα και τη ζάντα.
Αλλάξαμε τη ροδέλα και σφίξαμε τη βίδα, τσεκάραμε και όλες τις άλλες βίδες στη γύρω περιοχή οι οποίες ήταν σφιγμένες...
Μετά από 200 χλμ οδήγησης τα τακάκια αρχίζουν και επαναφέρουν τη λειτουργία τους.... Γνωρίζω ότι με τη συνεχόμενη χρήση της μοτό σε λίγο καιρό τα τακάκια θα "στεγνώσουν" τελείως και η ικανότητα φρεναρίσματος θα επανέλθει πλήρως. Εκτός κι αν αποφασίσω να αλλάξω τακάκια (BMW 86 euro)......

vasorfa 19-12-2009 10:34

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vpentza ( 107265)
για τίς φωτό....κοιτάξτε στα link παραπάνω

vasorfa....ο μηχανικός δεν το είχε ξαναδεί αυτό το πρόβλημα και σίγουρα δεν το συσχετίζει με το προηγούμενο πρόβλημα....
Βγάζοντας τη ρόδα είδαμε τη βίδα λασκαρισμένη......με τη κίνηση του τροχού, το λάδι λόγω φυγοκέντρησης έβρισκε διέξοδο στη λασκαρισμένη βίδα και το ψέκαζε στη δισκόπλακα και τη ζάντα.
Αλλάξαμε τη ροδέλα και σφίξαμε τη βίδα, τσεκάραμε και όλες τις άλλες βίδες στη γύρω περιοχή οι οποίες ήταν σφιγμένες...
Μετά από 200 χλμ οδήγησης τα τακάκια αρχίζουν και επαναφέρουν τη λειτουργία τους.... Γνωρίζω ότι με τη συνεχόμενη χρήση της μοτό σε λίγο καιρό τα τακάκια θα "στεγνώσουν" τελείως και η ικανότητα φρεναρίσματος θα επανέλθει πλήρως. Εκτός κι αν αποφασίσω να αλλάξω τακάκια (BMW 86 euro)......

Αλλα εδωσε καποια εξηγηση τι μπορει να το προκαλεσε ολο αυτο?:hmmm:

vpentza 19-12-2009 10:56

απολύτως καμία...δεν το έχει ξαναδεί ο μηχανικός και δεν μπορούσε να το εξηγήσει....ο μηχανικός δεν είναι νέος στη δουλειά και έχει πάει σε όλα τα προβλεπόμενα σεμινάρια της BMW εντός ή εκτός......

Αυτό που μου περνάει από το μυαλό είναι το εξής :
Κατά το ξεγύμνωμα του διαφορικού λόγω της προηγούμενης χειρουργικής επέμβασης και λόγω δυσκολίας εξαγωγής κάποιου στελέχους, είχα γράψει ότι χρησιμοποίησαν αερόκλειδο το οποίο δυσκολεύτηκε αρκετά...
Λέω (λέω μήπως) με τους κραδασμούς κάτι λάσκαρε....

loulou1100gs 19-12-2009 11:22

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vpentza ( 107279)
απολύτως καμία...δεν το έχει ξαναδεί ο μηχανικός και δεν μπορούσε να το εξηγήσει....ο μηχανικός δεν είναι νέος στη δουλειά και έχει πάει σε όλα τα προβλεπόμενα σεμινάρια της BMW εντός ή εκτός......

Αυτό που μου περνάει από το μυαλό είναι το εξής :
Κατά το ξεγύμνωμα του διαφορικού λόγω της προηγούμενης χειρουργικής επέμβασης και λόγω δυσκολίας εξαγωγής κάποιου στελέχους, είχα γράψει ότι χρησιμοποίησαν αερόκλειδο το οποίο δυσκολεύτηκε αρκετά...
Λέω (λέω μήπως) με τους κραδασμούς κάτι λάσκαρε....

Αγαπητέ φίλε δεν στα λένε καλά στο συνεργείο. Εξηγούμαι: η λύση/άρμωση του συστήματος μετάδοσης δεν γίνεται με αερόκλειδο αλλά με το χεράκι, σκόπιμα για να αποφευχθούν φαινόμενα "overlocking".(το αερόκλειδο χρησιμοποείται επιβοηθητικά και όχι ως κύριο εργαλείο). Ειδικό εργαλείο (θερμοεξολκέας) χρησιμοποιείται για την αφαίρεση/τοποθέτηση του ελαστικού προστατευτικού παρεμβύσματος.Ηλεκτρονικό δυναμοροπόκλειδο χρησιμοποιείται στο δέσιμο (προϋπόθεση βέβαια να κατέχουμε τον χειρισμό του και να έχουμε ανοικτό μπροστά μας το επίσημο manual και να να μην επαφιόμαστε στην δύναμη της συνήθειας).Τι πιθανολογώ:α)υπερβολικό σφίξιμο του αερόκλειδου που προκάλεσε κλώτσημα σε βίδα ίσως και τριχοειδή ρώγμωση, β)παραπάνω βαλβολίνη από την προβλεπόμενη ποσότητα με αποτέλεσμα overheating και overpressure, γ)κακή τοποθέτηση ελαστικού παρεμβύσματος .Πέρα από την διαρροή, διαπίστωσες κατά την οδήγηση εγκάρσιους κραδασμούς ή αναπηδήσεις.Ακουσες θόρυβο ένα υπόκωφο "κρακ-κρακ";Εάν έχεις θόρυβο ή κραδασμό τότε μάλλον πάς για άλλο γκρούπ μετάδοσης, θα σου φάει τα γρανάζια μετάδοσης.

vpentza 19-12-2009 16:34

το αερόκλειδο βοήθησε να ξεμπλοκάρει το "ποτηράκι" που έχω "ανεβάσει" στο προηγούμενο post, αφού είχε ζεσταθεί η περιοχή με το εργαλείο που αναφέρεις.....κατόπιν αφαιρέθηκε με το σωστό εργαλείο.
Δεν έχει καμία σχέση το μέρος που εφάρμοσαν το αερόκλειδο με τη βίδα που ήταν λασκαρισμένη...
Πιθανολογώ μόνο αυτό που αντιλαμβάνομαι αφού τεχνικός δεν είμαι και ο τεχνικός δεν μπορούσε να το δικαιολογήσει...
Αν ήταν να πετάξει τα λάδια λόγω υπερπλήρωσης θα τα πέταγε μάλλον από την συνηθισμένη οπή πλήρωσης όπου έχει το πλαστικό περίβλημα και τον λαστιχένιο δακτύλιο του αισθητήρα του ABS και όχι από καργαρισμένη βίδα....
δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει η συμπεριφορά της απόδοσης της πίσω άρθρωσης με τον άξονα κίνησης και το διαφορικό, δεν είμαι όμως και τόσο εκπαιδευμένος για να κάνω τέτοιες διαπιστώσεις....

Να σας τη δώσω να την ακούσετε αλλα pls μην με ...τρομάζετε :sm7:

gsmaniac 19-12-2009 16:50

τεχνικός δεν μπορούσε να το δικαιολογήσει...
αυτο δεν πρεπει να συμβαινει:hmmm::hmmm::hmmm:

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 05:09.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!