GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   R1200GS 5 ετών χωρίς προβλήματα!!!! (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=8136)

ThanDim 18-12-2009 15:41

R1200GS 5 ετών χωρίς προβλήματα!!!!

Ρε παιδιά βάζω στην θέση μου κάποιον που θέλει να αγοράσει μια BMW πχ R1200GS και κοιτάει στα forums για πληροφορίες..... Διαβάζω για 10άδες προβλήματα και παράπονα αναβατών και ανατριχιάζω!! Αν ήταν να αγοράσω τώρα θα προτιμούσα να κόιταζα το Stelvio ή το ΚΤΜ πχ - καλά, Varandero ή Vstrom ούτε με σφαίρες, sorry...!
Μετά κοιτάω την δική μου μηχανή και αναρωτιέμαι από ποιο εργοστάσιο βγήκε αυτή; Ήταν τελείως νηφάλιος ο Γερμαναράς που την μόνταρε; Φταίει το χρώμα της; Της συμπεριφέρομαι εγώ διαφορετικά από τους άλλους;;;

Μοντέλο 1ος 2005 με 52.000χλμ. Αγορασμένη στην Ελλάδα αλλά είναι παραεισαγωγής με καταγωγή από Γερμανία. Την χρησιμοποιώ κυρίως για ταξίδια και σπάνια στην Αθήνα. Το 85% είναι άσφαλτος και 15% χώμα. Έχει φάει ήλιο, βροχή και χιόνι. Έχει πάει Τουρκία, Γεωργία, Αρμενία, Συρία, Ιταλία, Ισπανία και Μαρόκο. Ειδικά στο τελευταιο περίμενα πως θα μου ζητήσει διαζύγιο αλλά φάνηκε πως τελικά το διασκέδασε.
http://www.gsforum.gr/showthread.php...8C%CE%BA%CE%BF

Τα προβλήματα που μου παρουσίασε:

- 3 φορές μπαταρία - οι 2 μέσα στις εγγυήσεις την 3η φορά έβαλα Odyssey! Δεν την κακολογώ - ιδιαίτερα - γιατί τον χειμώνα την "παρατάω" στην τύχη της.
- Προβολέας φώτιζε αλλού για αλλού. Αλλάχθηκε την 2η βδομάδα που αγοράστηκε στην εγγύηση
- .....................αυτά!!!
Α, συντομα θα χρειαστεί να αλλάξω και την φυσούνα μεταξύ σασμάν και μονόμπρατσου επειδή έχει ...ραγάδες!

Τα σέρβις - μέχρι τα 40.000 - γίνονταν στην αντιπροσωπεία όπως προβλεπόταν και τίποτα περισσότερο! Πλέον θα τα κάνω μόνος μου, με τα χεράκια μου - όχι γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη αλλά για να ξέρω τι θα κάνω αν πάθει κάτι στο πουθενά - και με προγραμματισμό που κρίνω εγώ http://www.bmwmoto.gr/forum/images/s.../icon_wink.gif ... άντε να την πηγαίνω μόνο για εγκέφαλο ή για καμια χοντρή δουλειά πχ δίσκος συμπλέκτη.
Το πλύσιμο 4 στις 5 φορές, στο χέρι.
Η μηχανή πέρασε 2 χρόνια σε νησί χωρίς ίχνος σκουριάς πάνω της - εκτός τα after market αξξεσουάρ.... π και πλέον φυλάσσεται σε σκεπαστό γκαράζ αλλά εκτεθημένη στα καιρικά φαινόμενα - υγρασία, ζεστη κτλ!

Πρώτα είχα 2 transalp. Καλά τα Honda, δεν σπάνε δεν λυγάνε αλλά ( 1ον ) με αντίστοιχα χλμ και ηπιότερη χρήση ήταν - εμφανισιακά - σε χειρότερη κατάσταση - και είμαι ψύρας ρε γμτ....! (2ον) Δεν είναι μηχανές που μπορούν να σε εξιτάρουν με τον χαρακτήρα τους!

Μετά από τόσα χρόνια, λοιπόν, δεν με έχει απογοητεύσει, δεν με έχει ξενερώσει, δεν μου έχει δώσει πάτημα να την απατήσω....... και μη με θεωρείτε συναισθηματικό και κολλημένο! Για μενα είναι ένα μάτσο αλουμίνιο με πλαστικά και το έχω σαν το εργαλείο για να συλλέγω όμορφες εμπειρίες!

Τα παραπάνω τα έγραψα για τον κάθε άπειρο αναγνώστη που πρέπει να μάθει πως πίσω από κάθε προβληματική GS υπάρχουν και ΠΟΛΛΕΣ άλλες που γράφουν χλμ χωρίς κιχ - και χωρίς θέματα στα φόρουμς..... http://www.bmwmoto.gr/forum/images/s.../icon_wink.gif
Αλλά από την άλλη κι αν σου κάτσει ο κλήρος..... μηχάνημα είναι! Εδώ χαλάμε εμείς, αυτά δεν έχουν δικαίωμα;;;

Καλά και απροβλημάτιστα χλμ σε όλους!!

Υ.Γ. το παρόν έχει αναρτηθεί και σε άλλα μοτσυκλετιστικά φόρουμ....

wet & dirty 18-12-2009 15:52

Απάντηση: R1200GS 5 ετών χωρίς προβλήματα!!!!

κατα τη γνωμη μου οι μηχανες που βγάζουν προβλήματα ειναι λιγοτερες απο αυτες που δεν βγάζουν και εγω ξερω τυπο με gs που εχει κανει 180.000 χιλ απροβλημάτιστα και πραγματικα δεν ειναι μονο 1 αλλα αρκετα gs με δεκάδες απροβλημάτιστα χιλ.;)

gsmaniac 18-12-2009 15:55

σοφα μιλησες και μαλλον πρεπει να γινει ενα ποστ για να βαζουμε και μηχανες που ΔΕΝ παρουσιαζουν προβληματα:o:o:o

emix 18-12-2009 16:41

Εγω πιστευω οτι ειναι θεμα τυχης.
Και μενα 4,5 χρονια και με πολλα ταξιδια, αλλα και χωματα, δεν εβγαλε τιποτα. Προς το τελος μου εκανε κατι βεβαια (απο το απλο,ρελες αντλιας βενζινης μεχρι και το γνωστο θεμα με το servo), αλλα θεωρω οτι ηταν φυσιολογικο.
Επισης ρε παιδια, δεν χρειαζεται να ειμαστε τοσο πολυ ψειρες με τις μηχανες μας.Βλεπω και ακουω διαφορα, που μερικες φορες μου προκαλουν γελιο.
Ισως οσο πιο πολυ τις προσεχουμε τοσο πιο πολλες βλαβες θα βγαζουν.

NLS 18-12-2009 16:49

έλα μωρέ με τα αχούρια

Vara και πάλι Vara

κάνουν μπρμπρμπρμπρ ενώ το τιμόνι δύσκολα κρατιέται
διαπιστωμένα αυτά

GeorgeP 18-12-2009 17:02

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από NLS ( 106901)
έλα μωρέ με τα αχούρια

Vara και πάλι Vara

κάνουν μπρμπρμπρμπρ ενώ το τιμόνι δύσκολα κρατιέται
διαπιστωμένα αυτά

ναι? διαπιστωμενα? απο ποιόν?????

Οταν λες το τιμονι δυσκολα κρατιεται τι εννοεις? οτι οι δικεφαλοι/τρικεφαλοι κανουν υπερωριες?????

το παρακτω δεν το εγραψα εγω....
Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ThanDim ( 106892)
......................Πρώτα είχα 2 transalp. Καλά τα Honda, δεν σπάνε δεν λυγάνε ................

τωρα αν σου αρεσει το μαστιγιο (αρεσει σε πολλους δεν εισαι ο μονος)........................περι ορεξεως και προτιμησεων......!!!

DoctorAbo 18-12-2009 17:41

Σχετικά με το γεγονός ότι πιο πολύ γράφουν οι παθόντες από τους μη παθόντες οφείλεται σε ένα βασικό νόμο τςη διαφίμησης που έελι ότι ........

• ένας ευχαριστημένος πελάτης μιλάει σε τρεις (3)
  • ένας δυσαρεστημένος μιλάει σε επτά (7)
Επίσης, δεν έχει και πολύ ενδιαφέρον να γράψει κάποιος .... λοιπόν εγώ έχω ένα GS του 04 και δε μου παρουσίασε ποτέ τίποτα.

Θυμηθείτε πόσο πιασάρικο ήταν το θέμα της γιαγιάς αρκούδας ....

Από την άλλη πάλι, η αξιοπιστία μιας εταιρείας είναι κάτι που ζυμώνεται με τα χρόνια και την ακολουθεί.

Η BMW έχει αντικειμενικά πολλές περισσότερες αστοχίες με τα GS από ότι η Honda με τα Varadero της. Και κάτι ακόμα ..... το γεγονός ότι στα Honda καίγονται οι ανορθωτές είναι τόσο αναμενόμενο ώστε κανείς δεν ενοχλείται από αυτό. Το γεγονός ότι οι Africa μέναν από 2 και μόνο λόγους (αντλία βενζίνης / ανορθωτής) επίσης δεν αποτέλεσε πρόβλημα ή αναστολή για την επιλογή της.

Το αδιαφορικό από την άλλη, ή η μονάδα ABS ή η αντλία φρένων αποτελούν πρόβλημα διότι δεν έχουν τόσο συχνή επαναληψιμότητα σα βλάβες και επίσης κοστίζουν και ένα βαπόρι λεφτά όταν συμβούν.

Πάντως είναι πολύ ενθαρυντικό να ακούεει κανείς πως μια GS 1200 έκανε όλα αυτά τα ταξίδια χωρίς πρόβλημα. Πολύ θα ήθελα να μας πει ο ιδιοκτήτης τι χιλιόμετρα έχει το μηχανάκι του.

gemara 18-12-2009 19:04

Απόσπασμα:

...

Τα παραπάνω τα έγραψα για τον κάθε άπειρο αναγνώστη που πρέπει να μάθει πως πίσω από κάθε προβληματική GS υπάρχουν και ΠΟΛΛΕΣ άλλες που γράφουν χλμ χωρίς κιχ - και χωρίς θέματα στα φόρουμς..... http://www.bmwmoto.gr/forum/images/s.../icon_wink.gif
Αλλά από την άλλη κι αν σου κάτσει ο κλήρος..... μηχάνημα είναι! Εδώ χαλάμε εμείς, αυτά δεν έχουν δικαίωμα;;;

Έτσι είναι και σε μένα φίλε μου. Ακούω και διαβάσω τα διάφορα που λένε και λέω αν έχω πάρει άλλη μηχανή εγώ. Ούτε η GS, ούτε και οποιοδήποτε άλλο όχημα που έχει πέσει στα χέρια μου τα τελευταία 25 χρόνια και το έχω πάρει καινούριο, έχει βγάλει ποτέ του πρόβλημα. Κανένα. Μάλλον είμαι "τυχερός"... ;-);)

GeorgeP 18-12-2009 20:31

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από DoctorAbo ( 106927)
.................................................
Και κάτι ακόμα ..... το γεγονός ότι στα Honda καίγονται οι ανορθωτές είναι τόσο αναμενόμενο ώστε κανείς δεν ενοχλείται από αυτό. Το γεγονός ότι οι Africa μέναν από 2 και μόνο λόγους (αντλία βενζίνης / ανορθωτής) επίσης δεν αποτέλεσε πρόβλημα ή αναστολή για την επιλογή της.
................................................................................... .

Σε ολα θα συμφωνησω αλλα θα σταθω σε αυτα τα δυό!!! Ξερω, παλι θα με αποκαλεσετε Χοντακια, πορωμενο κι αλλα ομορφα αλλα θεωρω υποχρεωση μου να τα πω μονον και μονον για να εξηγησω μηχανολογικα ΓΙΑΤΙ καιγονται οι ανορθωτες των Βαραντερο και οι αντλιες βενζινης, στα καρμπυρατερατα και μονον, Βαραντερο και αφρικα τουιν αν και το εχω ξαναπει!!!
Ειναι διαφορετικο να χαλαει κατι στα 50000-70000 οχι απο κακη κατασκευη αλλα γιατι μηχανικα ΕΧΕΙ ΟΡΙΟ ΖΩΗΣ!!
Οι τρόμπες βενζινης, ΟΛΕΣ οι τρομπες βενζινης οποιουδηποτε κινητηρα με καρμπυρατερ ειναι ηλεκτρομηχανικες!! και ως εκ τουτου οπως και οτιδηποτε μηχανικο μετα απο καιρο παραδιδει πνευμα!! δηλαδη, με την βοηθεια του ρευματος ενα εμβολακι ανεβοκατεβαινει (το μηχανικο μερος ειναι αυτο) και δημιουργει αναροφηση απο την μια και εκτοξευση της βενζινης απο την αλλη ωστε να γεμισουν τα ποτηρακια των καρμπυρατερ για να τροφοδοτηθει ο κινητηρας!! Αυτες οι τρομπες ειναι και ηταν κοινες για μοτοσυκλετες κι αυτοκινητα!! Ετσι όπως στο Golf της VW, της Μερσεντες, της Τογιοτα και ΟΛΩΝ των εταιρειων οι τρομπες αυτες παρεδιδαν πνευμα μετα απο τα παραπανω κμ που αναφερω και στα Βαραντερο, Αφρικα, Τρανσαλπ κ.λ.π.!! Δεν μπορεις να κατηγορησεις, για μια τετοια βλαβη, την οποιαδηποτε εταιρεια που φοραει αυτες τις τρομπες διοτι απλα δεν υπαρχουν αλλες!!!!
Πάμε στους ανορθωτες, η Χοντα για καποιον ανοητο λογο στα τρανσαλπ, Αφρικα, Βαραντερο αλλα και άλλα μοντελα της τοποθετουσε τους ανορθωτες σε καλυμενο σημειο όπου και δεν αεριζοταν! π.χ. κατω απο την σελα!!! (ελεος δηλαδη). Δεδομενου οτι η δουλεια του ανορθωτη ειναι το ρευμα των Χ βολτ απο το αλτερνειτορ να το κανει 10Χ βολτ για να φορτωνει μπαταρια με 15-16 βολτ κι απο εκει να μοιραζεται το περισσευουμενο ρευμα σε φωτα, κ.λ.πες καταναλωσεις η θερμοκρασια του φτανει σε επικυνδυνα νουμερα!! αν πιασεις ενα ανορθωτη τοποθετημενο σε κλειστο μη αεριζομενο μερος......το εγκαυμα το εχεις σιγουρο!!!
Τα βαραντερο που διεθεταν και διαθετουν ABS ΔΕΝ ειχαν/εχουν τετοιο προβλημα!! γιατι? διότι οι ανορθωτες τους ειναι τοποθετημενοι σε μερος που βρεχονται(!!) απο την βροχη αρα κρυωνουν και ψυχονται επαρκως απο τον αερα (οταν δεν βρεχει)....στην κατω αποληξη του πισω φτερου-ελασπωτηρα!!!!!

οταν ομως διαβαζεις για φλαντζες καπακιου κεφαλης να τρεχουν λαδια στα 1000, 2000, 8000 κ.λ.π. κμ (GS 800) ειναι λαθος του κατασκευαστη της μοτο! Aν το ιδιο συνεβαινε στις 60000 π.χ. ΔΕΝ θα κατηγορουνταν καμια εταιρεια!!!
Οταν η πισω τσιμουχα του διαφορικου σταζει λαδια στα 10000κμ και λιγοτερο ειναι κακης ποιοτητος τσιμουχα και φταιει ο κατασκευαστης της τσιμουχας εν πρωτοις αλλα και ο κατασκευαστης της μοτοσυκλετας που δεν φροντισε με τα πρωτα 100 περιστατικα να αλλαξει ειτε τις προδιαγραφες αυτης ειτε τον προμηθευτη!!!
Οταν το συστημα ΙΜΜΟ του βαραντερο απο το πρωτο μη made in Japan μοντελο (β' εξαμηνο 2002, πλαισια που αρχιζουν με VTMS...) ΚΑΙ μεχρι σημερα (7 χρόνια παρακαλω) βγαζει προβλημα στα 7 απο τα 10 τεμαχια μοτοσυκλετων και δεν το αλλαζεις / βελτιωνεις κα Χοντα και εξακολουθεις να το διαθετεις φταις και παραφταις και εισαι υπόλογη στους πελατες σου!!!! Ξερεις τι ειναι να εισαι με 150κμ σε ανοικτη ομορφη καμπη με τους μαρσπιεδες κατω και να σβησει ο κινητηρας???? Το εχω παθει και δεν σου λεω πως ειμαι ακομα ζωντανος και γραφω σε αυτο το φορουμ!!!

Αυτα τα ολιγα φιλε απο τα παλια!!!!!:)

NLS 18-12-2009 20:53

Τα Πάντα Εν Σοφία Εποίησε
(η Honda βέβαια)

MARK 18-12-2009 21:01

Συμβαίνουν δυστηχώς................:hmmm::hmmm:

frits 18-12-2009 21:27

Απόσπασμα:

Πρώτα είχα 2 transalp. Καλά τα Honda, δεν σπάνε δεν λυγάνε αλλά ( 1ον ) με αντίστοιχα χλμ και ηπιότερη χρήση ήταν - εμφανισιακά - σε χειρότερη κατάσταση - και είμαι ψύρας ρε γμτ....! (2ον) Δεν είναι μηχανές που μπορούν να σε εξιτάρουν με τον χαρακτήρα τους!

Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια, άδεια του 2005 και το δικό μου, και όταν πλυθεί δεν το ξεχωρίζεις από καινούργιο και έχει φάει και ήλιο και βροχές με το τσουβάλι, μανέτες, ντίζες, διακόπτες σαν καινούργια, ενώ στο Αfrica και στο Τransalp, ειδικά το 650, στα 2 χρόνια χάρχαλο.

GeorgeP 18-12-2009 21:32

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από NLS ( 107037)
Τα Πάντα Εν Σοφία Εποίησε
(η Honda βέβαια)

Αυτο ειδες εσυ στο ποστ μου???? Λυπάμαι!!!!!!!Νεύρα
Το θετικο και παρηγορο ειναι οτι και παλι ΜΟΝΟΝ εσυ το ειδες!!!!!

Και μου αρεσει οτι τα βαζεις και την λες μονον σε μενα ενω και άλλοι (αλλα αυτοι εχουν GS, οποταν αυτοι μενουν στο απυροβλητο) εχουν κοινες αποψεις με εμενα!! δες το......

Απόσπασμα:

Η BMW έχει αντικειμενικά πολλές περισσότερες αστοχίες με τα GS από ότι η Honda με τα Varadero της. .

ThanDim 18-12-2009 21:37

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 106906)
το παρακτω δεν το εγραψα εγω....

Επειδή το έγραψα εγώ, το έγραψα έτσι:

"Πρώτα είχα 2 transalp. Καλά τα Honda, δεν σπάνε δεν λυγάνε αλλά ( 1ον ) με αντίστοιχα χλμ και ηπιότερη χρήση ήταν - εμφανισιακά - σε χειρότερη κατάσταση - και είμαι ψύρας ρε γμτ....! (2ον) Δεν είναι μηχανές που μπορούν να σε εξιτάρουν με τον χαρακτήρα τους!"

Επείδή είχα Honda on off....
- η ποιότητα στα υλικά είναι πολύ κατώτερη (σκουριές, τριξίματα και θαμπωμένα πλαστικά),
- η οδηγική τους συμπεριφορά δεν μπορέι να συγκριθεί (όντως τα ΤΑ έχουν πρόβλημα με ταλαντώσεις στο τιμόνι.... για Vara δεν ξέρω),
- η τεχνολογική στασιμότητα της Honda σε αυτού του τύπου μηχανή (on-off) καταδικνύει την απαξίωση της. Το βάρος έχει πέσει σε άλλο κομμάτι της πίτας και εδώ συντηρείται με έτοιμες λύσεις.
- Το δίκτυο αντιπροσώπων της απλά ....δεν υπάρχει! Ο ίδιος ο Σαρακάκης δε μπορεί να σταθεί απέναντι στον πελάτη και υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ παράπονα. Τον τελευταίο καιρό μετά την ανακατανομή που έγινε, κάτι διαφαίνεται να αλλάζει αλλά ....θα δείξει!

Όλα αυτά τα έχω ζήσει και συνεχίζω να τα ζω μέσα από το επίσημο club της Transalp (που είμαι και ιδρυτικό μέλος :o ) οπότε μπορώ να σταθμίζω τις 2 καταστάσεις.

Ξερω πως με μια ΤΑ θα είχα λιγότερο άγχος (μην πάθει αστοχία) σε ένα ταξίδι - ταλαιπωρία σαν αυτό του Μαρόκο. Όμως ξέρω πως δεν θα μπορούσα να κάνω αυτό το ταξίδι με ΤΑ γιατί το μηχανάκι δεν θα κατάφερνε να γυρίσει in one piece... (τρόπος του λέγειν... ) γιατί η νοοτροπία κατασκευής και το στήσιμο του δεν είναι για τέτοια. Καλά, το Vara εκτός των άλλων δεν θα μπορούσε και λόγω βάρους (πρακτικά πράγματα)....

Έτσι, για μένα, ηταν ουσιαστικό να ικανοποιεί η μηχανή τις ανάγκες μου και όχι να πιέζομαι στα πλαίσια της "σιγουριάς μιας Honda". Τουλάχιστον μέχρι τώρα δε με έχει διαψεύσει!! :sm8:

ThanDim 18-12-2009 21:45

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από frits ( 107072)
Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια, άδεια του 2005 και το δικό μου, και όταν πλυθεί δεν το ξεχωρίζεις από καινούργιο και έχει φάει και ήλιο και βροχές με το τσουβάλι, μανέτες, ντίζες, διακόπτες σαν καινούργια, ενώ στο Αfrica και στο Τransalp, ειδικά το 650, στα 2 χρόνια χάρχαλο.

Όταν γύρισα από το Μαρόκο - σόρυ αν σας τα πρήζω αλλά ήταν crast test και για την μηχανή και για μένα.... :hmmm: - σκεφτόμουν "άντε να την συμμαζέψεις τώρα και σιγά σιγά να την σπρώχνεις!"... Εμφανισιακά ήταν σε άθλια κατάσταση και από τα πεσίματα έτριζαν τα πάντα. Έλυσα τα πλαστικά και το ντεπόζιτο για να βγάλω την άμμο που είχε χωθεί παντού και μόλις της έριξα ένα απλό πλυσιματάκι έδειξε σαν καινούργια!!!
Ε τότε αποφάσισα πως ήταν η ώρα να την ζητήσω σε γάμο......!! :sm7:

ThanDim 18-12-2009 22:01

Απόσπασμα:

Η BMW έχει αντικειμενικά πολλές περισσότερες αστοχίες με τα GS από ότι η Honda με τα Varadero της.

Σωστό! Και έιναι λογικό αφού η Honda αναμασάει τα ίδια πράγματα - πλαίσιο, κινητήρας, σαζμάν, ψαλίδι, όλα αναλλοίωτα από το πρώτο ΑΤ650 πριν ? χρόνια... - ενώ η BMW δοκιμάζει καινούργιες τεχνολογίες και πειραματίζεται. Ως εκ τούτου είναι αναμενόμενο - εν μέρει - και το οτι έχει αστοχίες, αν και πιστεύω πως βιάστηκαν να τις βγάλουν στην κυκλοφορία - για να χτυπήσουν την άγορα.

GeorgeP 19-12-2009 17:14

2 Συνημμένο(α)
Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ThanDim ( 107084)
Επειδή το έγραψα εγώ, το έγραψα έτσι:

"Πρώτα είχα 2 transalp. Καλά τα Honda, δεν σπάνε δεν λυγάνε αλλά ( 1ον ) με αντίστοιχα χλμ και ηπιότερη χρήση ήταν - εμφανισιακά - σε χειρότερη κατάσταση - και είμαι ψύρας ρε γμτ....! (2ον) Δεν είναι μηχανές που μπορούν να σε εξιτάρουν με τον χαρακτήρα τους!"

Αλλο το ''δεν σπαω δεν λυγαω'' για του οποιου ο λογος κι αλλο η εξωτερικη εμφάνιση για τομοποιο δεν μιλαμε σε αυτο το νημα!!

Απόσπασμα:

Επείδή είχα Honda on off....
- η ποιότητα στα υλικά είναι πολύ κατώτερη (σκουριές, τριξίματα και θαμπωμένα πλαστικά),

Φιλε και συνοδοιπορε, ειχες Honda On/Off θα συμφωνησω, ομως απο το 1981 εχω αλλαξει 1 XLS 500, 1 XLR 500, 1 XLR 600, 4 AFRIKA (ακολουθωντας τα μοντελα αν ετος) & 3 VARADERO (παλι ακολουθωντας τα μοντελα ανα ετος) και αυτα που αναφερεις δεν τα ειδα αν και εγραφα εακντονταδες χιλιαδες κμ μαζι τους!
α)Σκουριες δεν υπηρξαν ποτε εκτος κιαν η μοτο κυκλοφορουσε σε νησι ¨η στην αγγλια!! εκει ναι παρατηρηθηκαν σκουριες!!!
β)Τριξιματα ποτε και πουθενα, ειναι υποδειγματικη η συναρμογη των και
γ) θαμπωμενα πλαστικα? σε βρισκω υπερβολικο!!! Η Χοντα - μεχρι το 2002 - ηταν παραδειγμα προς μιμηση για όλες τις εταιρειες για τις βαφες της, ηταν η μονη που χρησιμοποιουσε διπλη ακρυλικη βαδη και βερνικη πανω απο αυτην συν βερνικι πανω αποτα αυτοκολητα!!! Μετα το 2002 αυτα αλλαξαν προς το χειροτερο φυσικα!!! Μετα το 2002 και ειδικα στα βαραντερο παρατηρηθηκε το φαινομενο των ......καμενων πλαστικων!! Ναι καλα διαβασες των καμενων πλαστικων απο τον ηλιο!! Για τετοια Ισπανικη ποιοτητα μιλαμε γιατι οταν ηταν made in Japan το χαρακιρι περιμενε στην γωνια, σε τετοια περιπτωση, τον κατασκευαστη τους!!
Απόσπασμα:

- η οδηγική τους συμπεριφορά δεν μπορέι να συγκριθεί (όντως τα ΤΑ έχουν πρόβλημα με ταλαντώσεις στο τιμόνι.... για Vara δεν ξέρω),

Εξαρταται για ποιον λογο κατασκευαζεται μια μοτοσυκλετα ενα αυτοκινητο ενα οχημα γενικα!!!! Το ΤΑ κατασκευαστηκε για ανετα ταξιδια και για βολτες χαλαρες και οχι για ταρζανιες!! Οι ταλαντωσεις στο τιμονι που αναφερεις συμβαινουν και στα βαραντερο και στα ΧΧ και στα CBR1000RR και στα παπια ΜΟΝΟΝ οταν αφηνεις τα χερια απο το τιμονι και σε ταχυτητες φθινουσες απο 70-60 και ποτε πανω ¨η κατω απο αυτα τα κμ!! Ειναι δε αποτέλεσμα της αργης γεωμετριας που εχουν και της κατανομης βαρους μιας και ολα πλην XX & CBR (εκει παιζει ρολο το μικρο ιχνος)
ειναι πισωβαρα (53% βαρους πισω εναντι 47% μπροστα). Παρόλα αυτα αν θελεις υπαρχει τροπος (δες φοτο)

Απόσπασμα:

- η τεχνολογική στασιμότητα της Honda σε αυτού του τύπου μηχανή (on-off) καταδικνύει την απαξίωση της. Το βάρος έχει πέσει σε άλλο κομμάτι της πίτας και εδώ συντηρείται με έτοιμες λύσεις.

Συμφωνω απόλυτα, αλλα αν ηταν διαφορετικα το Βαραντερο δεν θα εκανε 12000ε με ABS αλλα πολυ περισσότερο!!

Απόσπασμα:

- Το δίκτυο αντιπροσώπων της απλά ....δεν υπάρχει! Ο ίδιος ο Σαρακάκης δε μπορεί να σταθεί απέναντι στον πελάτη και υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ παράπονα. Τον τελευταίο καιρό μετά την ανακατανομή που έγινε, κάτι διαφαίνεται να αλλάζει αλλά ....θα δείξει! .

Εδω κι αν συμφωνω!! Και οχι η τελευταια ανακατανομη δεν εφτιαξε τα πραγματα αντιθετως τα επιδεινωσε!! Πρωτα τα αναλωσιμα (φιλτρα, μπουζι κ.λ.π.) υπηρχαν ετοιμοπαραδοτα τωρα πας την μια ημερα και τα παραγγέλνεις ακι την επομενη τα παραλαμβανεις...αν υπάρχουν!! Δυο δρομολογια για ενα φιλτρο λαδιου!!!!

Απόσπασμα:

Όλα αυτά τα έχω ζήσει και συνεχίζω να τα ζω μέσα από το επίσημο club της Transalp (που είμαι και ιδρυτικό μέλος :o ) οπότε μπορώ να σταθμίζω τις 2 καταστάσεις. .

Εγω πoυ ειμαι επισημο μελος του Honda World International και παιρνω κι επισημη ενημερωση με επιστολη παρακαλω απο την Honda Japan & Honda UK για οποιοδηποτε νεο μοντελο ΘΑ βγει στην παραγωγη πρωτος απο τους πρωτους και πριν καν φτασει στα αφτια του καθε μοτοπεριοδικου τι να πω??? Εχω στειλει επιστολες επι επιστολων για αυτο το θεμα, αλλα και για αλλα, στην Ιαπωνια αλλα οπως μου απαντησαν καποτε ''Honda make biles for everyone and not for few'', το οποιο βεβαια κολλαει στο θεμα της στασιμης τεχνολογιας στα on/off και ''our local office will contact you shortly...'' για το θεμα των ανταλλακτικων οποταν και με πηρε ο ιδιος ο Σαρακακης τηλεφωνο εγω δεν εχω να προσθεσω τιποτε παρα μονον ''τα ιδια παντελακη μου τα ιδια παντελη μου!!!!!!''

Απόσπασμα:

Ξερω πως με μια ΤΑ θα είχα λιγότερο άγχος (μην πάθει αστοχία) σε ένα ταξίδι - ταλαιπωρία σαν αυτό του Μαρόκο. Όμως ξέρω πως δεν θα μπορούσα να κάνω αυτό το ταξίδι με ΤΑ γιατί το μηχανάκι δεν θα κατάφερνε να γυρίσει in one piece... (τρόπος του λέγειν... ) γιατί η νοοτροπία κατασκευής και το στήσιμο του δεν είναι για τέτοια. Καλά, το Vara εκτός των άλλων δεν θα μπορούσε και λόγω βάρους (πρακτικά πράγματα).....

Γιατι το λες αυτο? Τεχνικα απαντησε μου και οχι με ορους του τυπου ''δεν αντεχει'', ''δεν ειναι φτιαγμενο γιαυτο'' κ.λ.π. Διοτι ενας παραγωγης υδροψυκτος θα τα καταφερει καλυτερα απο οτιδηποτε αεροψυκτο στην ερημο, και το βαρος δεν ειανι παντα ανασταλτικος παραγων (δες φοτο)

Απόσπασμα:

Έτσι, για μένα, ηταν ουσιαστικό να ικανοποιεί η μηχανή τις ανάγκες μου και όχι να πιέζομαι στα πλαίσια της "σιγουριάς μιας Honda". Τουλάχιστον μέχρι τώρα δε με έχει διαψεύσει!! :sm8:

Σου ευχομαι ΠΑΝΤΑ να ειναι ετσι!!!

ThanDim 19-12-2009 20:29

Φίλε μου, όλα τα παραπάνω που εκφράζω είναι προσωπικές εμπειρίες και απόψεις. Θεωρώ όμως πως η καθημερινή επαφή μου με κατόχους ΤΑ-ΑΤ-Vara-KTM-Tiger κτλ δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιαδήποτε επαφή και ενημέρωση από τα ψηλά ιστάμενα κλιμάκια όποιας εταιρίας - τόσο ψηλά που δεν ακούει τις φωνές (παράπονα, επιθυμίες) των αντίστοιχων πελατών της!
Οι συγκρίσεις που κάνω έχουν σαν σημείο αναφοράς εμένα. Εμένα σαν ιδιοκτήτη, σαν χρήστη και σαν πελάτη με σταθερές απαιτήσεις. Μου λες "σκουριές δεν υπήρξαν ποτέ" , "σε βρίσκω υπερβολικό για τα θαμπωμένα πλαστικά" αλλά εμένα δε μπορείς να με πείσεις γιατί εκτός τόσων άλλων, έχω δει το δικό μου με τα μάτια μου. Και μάλιστα από την στιγμή που τις φυλούσα στον ίδιο χώρο, με τις ίδιες - και περισσότερες - φροντίδες με την GS...

Όσο αφορά το παίξιμο του τιμονιού, χαίρομαι που το παραδέχεσαι - γιατί είναι κάτι σαν θεώρημα για τα ΤΑ... - και εκπλήσσομαι γιατί δεν το ήξερα πως το έχουν και τόσα άλλα Honda. Επειδή στην άσφαλτο είμαι λίγο "απαιτητικός" και λυσσάω σε στριφτερά κομμάτια, ήταν απογοητευτικό το στρίψημο με Honda on-off. Αυτές οι ταλαντώσεις στο πλαίσιο και το παίξιμο στο τιμόνι ήταν μέρος της ζωής μου ώσπου μπήκα στον κόσμο του telelever και paralever και κατάλαβα επιτέλους τι σημαίνει η έκφραση "τρένο". Σίγουρα και τα ΤΑ μπορούν να βελτιωθούν - κωνικά ρουλεμαν λαιμού, γέφυρες στα καλάμια, after market αναρτήσεις κτλ - αλλά κοστίζει και είναι κρίμα που η εταιρία δεν τα παρέχει από την αρχή

Όσο αφορά την τελευταία σου ερώτηση απάντησες μόνος παραπάνω... "Το ΤΑ κατασκευαστηκε για ανετα ταξιδια και για βολτες χαλαρες και οχι για ταρζανιες!" Γιαυτό δεν θα το έπαιρνα σε ένα τέτοιο ταξίδι. Γιατί εκεί δεν ήταν χαλαρή βόλτα. Οι περισσότεροι γνήσιοι εντουράδες του ΤΑclub έχουν ένα μικρό εντουράκι για να ξεδίνουν ή καλοβλέπουν το 800gs σαν την φυσική εξέλιξη της "σταδιοδρομίας" τους. Αν το οικονομικό τους παίρνει, πάνε για ΚΤΜ ή 1200gs.

και 2 τελευταίες ερωτήσεις:
- μα πραγματικά πιστεύεις πως κάποιος μέσος αναβάτης μπορεί να κάνει σκληρό εντούρο με το vara - χωρίς να αισθάνεται πως το μηχανάκι είναι έξω από τα νερά του και του πίνει το αίμα.....; Άσε τις φωτογραφίες..... ποτέ δεν ξέρεις τι υπάρχει πίσω από τον φωτογράφο, βλέπεις μόνο οτι θέλει ;)
- τι μηχανές BMW είχες; Αν επιτρέπεις φυσικά την προσωπική ερώτηση.........

NLS 19-12-2009 21:25

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 107077)
Αυτο ειδες εσυ στο ποστ μου???? Λυπάμαι!!!!!!!Νεύρα

καλά γιατί ότι λέω πρέπει να σημαίνει ότι το απαντάω σε σένα ή ότι το είπες εσύ και το κατάλαβα έτσι κλπ.

τστστστς... μύγα...

NLS 19-12-2009 21:28

είχε μια (1150 δεν ήταν;...) που του έβγαλε ένα σωρό προβλήματα και από τότε βοήθεια μας

gsmaniac 19-12-2009 21:57

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από NLS ( 107407)
είχε μια (1150 δεν ήταν;...) που του έβγαλε ένα σωρό προβλήματα και από τότε βοήθεια μας

:sm7::sm7::sm7:

GeorgeP 19-12-2009 22:15

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ThanDim ( 107384)
Φίλε μου, όλα τα παραπάνω που εκφράζω είναι προσωπικές εμπειρίες και απόψεις. Θεωρώ όμως πως η καθημερινή επαφή μου με κατόχους ΤΑ-ΑΤ-Vara-KTM-Tiger κτλ δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιαδήποτε επαφή και ενημέρωση από τα ψηλά ιστάμενα κλιμάκια όποιας εταιρίας - τόσο ψηλά που δεν ακούει τις φωνές (παράπονα, επιθυμίες) των αντίστοιχων πελατών της!
Οι συγκρίσεις που κάνω έχουν σαν σημείο αναφοράς εμένα. Εμένα σαν ιδιοκτήτη, σαν χρήστη και σαν πελάτη με σταθερές απαιτήσεις. Μου λες "σκουριές δεν υπήρξαν ποτέ" , "σε βρίσκω υπερβολικό για τα θαμπωμένα πλαστικά" αλλά εμένα δε μπορείς να με πείσεις γιατί εκτός τόσων άλλων, έχω δει το δικό μου με τα μάτια μου. Και μάλιστα από την στιγμή που τις φυλούσα στον ίδιο χώρο, με τις ίδιες - και περισσότερες - φροντίδες με την GS...

Όσο αφορά το παίξιμο του τιμονιού, χαίρομαι που το παραδέχεσαι - γιατί είναι κάτι σαν θεώρημα για τα ΤΑ... - και εκπλήσσομαι γιατί δεν το ήξερα πως το έχουν και τόσα άλλα Honda. Επειδή στην άσφαλτο είμαι λίγο "απαιτητικός" και λυσσάω σε στριφτερά κομμάτια, ήταν απογοητευτικό το στρίψημο με Honda on-off. Αυτές οι ταλαντώσεις στο πλαίσιο και το παίξιμο στο τιμόνι ήταν μέρος της ζωής μου ώσπου μπήκα στον κόσμο του telelever και paralever και κατάλαβα επιτέλους τι σημαίνει η έκφραση "τρένο". Σίγουρα και τα ΤΑ μπορούν να βελτιωθούν - κωνικά ρουλεμαν λαιμού, γέφυρες στα καλάμια, after market αναρτήσεις κτλ - αλλά κοστίζει και είναι κρίμα που η εταιρία δεν τα παρέχει από την αρχή

Όσο αφορά την τελευταία σου ερώτηση απάντησες μόνος παραπάνω... "Το ΤΑ κατασκευαστηκε για ανετα ταξιδια και για βολτες χαλαρες και οχι για ταρζανιες!" Γιαυτό δεν θα το έπαιρνα σε ένα τέτοιο ταξίδι. Γιατί εκεί δεν ήταν χαλαρή βόλτα. Οι περισσότεροι γνήσιοι εντουράδες του ΤΑclub έχουν ένα μικρό εντουράκι για να ξεδίνουν ή καλοβλέπουν το 800gs σαν την φυσική εξέλιξη της "σταδιοδρομίας" τους. Αν το οικονομικό τους παίρνει, πάνε για ΚΤΜ ή 1200gs.

και 2 τελευταίες ερωτήσεις:
- μα πραγματικά πιστεύεις πως κάποιος μέσος αναβάτης μπορεί να κάνει σκληρό εντούρο με το vara - χωρίς να αισθάνεται πως το μηχανάκι είναι έξω από τα νερά του και του πίνει το αίμα.....; Άσε τις φωτογραφίες..... ποτέ δεν ξέρεις τι υπάρχει πίσω από τον φωτογράφο, βλέπεις μόνο οτι θέλει ;)
- τι μηχανές BMW είχες; Αν επιτρέπεις φυσικά την προσωπική ερώτηση.........

Παω πασσο σε οτι σου συνεβει!! Συμβαινουν και στις καλυτερες οικογενειες!!!! Δεν αμφεβαλλα οτι ειναι προσωπικες σου εμπειριες, αλλωστε ολοι αυτο ποσταρουμε σε αυτο το φορουμ!! Κι οπως βλεπεις κι εγω δεν ευλογαω τα γενια μου, λεω και τα στραβα της Χοντα!!

Οχι δεν πιστευω οτι μπορει κανεις να κανει σκληρο εντουρο με το Βαρα όπως και δεν πιστευω οτι μπορει καποιος να κανει σκληρο εντουρο με το GS!! Να παει καλυτερα απο ενα βαραντερο (μεχρι και ασυγκριτα καλυτερα στα χερια ενος εμπειρου εντουρα) ναι αλλα σκληρο......οχι!!

Γιατι να μην επιτρεπω? δεν ειναι κρυφο, μια GS 1150 εκει στο μακρινο 1999 την οποια κρατησα ¨η 6 ¨η 8 μηνες δεν θυμαμαι, και μεσα σε 8000-10000κμ μου εβγαλε οσα περιγραφονται σε ΟΛΑ τα νηματα αυτου του φορουμ!!! Συμπλεκτη (2 φορες), διαροες απο το διαφορικο, σε περασματα απο ποταμια εσβηνε κ.λ.π., κ.λ.π.!!!! Πηγα για αναβαθμιση απο αφρικα και μου ελαγχε η ......υποβαθμιση!!!! Λες να μου εκατσε το λαχειο? Ισως! αλλα τα ιδια προβληματα συν καποια αλλα διαβαζω οτι εξακολουθουν να συμβαινουν και στα 1200, και λενε οτι το 1150 ηταν πιοαξιοπιστο!! Πραγματικα ειχα περασει εναν πολυ δυσκολο χρόνο ο οποιος ηταν σοκ για μενα πηγαινοντας εκει μετα απο 4 Αφρικα που μονον λαδια τους εβαζες και σε πηγαινανε τον γυρο του κοσμου!!! παντως την εποχη εκεινη και με τα Αφρικα εκανα σκληρο εντουρο (μιλαμε για Γραμμο - Βιτσι - Πινδο-βαρδουσια ολο απο χωμα με κατασκηνωση στο υπαιθρο Απριλιο μηνα) αλλα και με την GS το ιδιο δρομολογιο, και μιας και απο 16 χρόνων ετρεχα σε πρωταθληματα εντουρο αλλα και μοτοκροσ με διαφορα μηχανακια απο bultago & Villa μεχρι ΤΤ, ΧΡ, YZ & RM ε, δεν τρελαθηκα και με την συμπεριφορα της GS στο χωμα!! Με ενα σετ ελατηρια μπροστα και ενα κομπλε WP πισω συν τα σωστα ελαστικα το αφρικα πηγαινε αερα πατερα!! Στο GS μονον τα λαστιχα μπαινοβγαζα μιας και τα WP ηταν απο την μαμα τοποθετημενα!!!

portman 19-12-2009 22:58

Απόσπασμα:

Ρε παιδιά βάζω στην θέση μου κάποιον που θέλει να αγοράσει μια BMW πχ R1200GS και κοιτάει στα forums για πληροφορίες..... Διαβάζω για 10άδες προβλήματα και παράπονα αναβατών και ανατριχιάζω!! Αν ήταν να αγοράσω τώρα θα προτιμούσα να κόιταζα το Stelvio ή το ΚΤΜ πχ - καλά, Varandero ή Vstrom ούτε με σφαίρες, sorry...!
Μετά κοιτάω την δική μου μηχανή και αναρωτιέμαι από ποιο εργοστάσιο βγήκε αυτή; Ήταν τελείως νηφάλιος ο Γερμαναράς που την μόνταρε; Φταίει το χρώμα της; Της συμπεριφέρομαι εγώ διαφορετικά από τους άλλους;;;

Μοντέλο 1ος 2005 με 52.000χλμ. Αγορασμένη στην Ελλάδα αλλά είναι παραεισαγωγής με καταγωγή από Γερμανία. Την χρησιμοποιώ κυρίως για ταξίδια και σπάνια στην Αθήνα. Το 85% είναι άσφαλτος και 15% χώμα. Έχει φάει ήλιο, βροχή και χιόνι. Έχει πάει Τουρκία, Γεωργία, Αρμενία, Συρία, Ιταλία, Ισπανία και Μαρόκο. Ειδικά στο τελευταιο περίμενα πως θα μου ζητήσει διαζύγιο αλλά φάνηκε πως τελικά το διασκέδασε.
http://www.gsforum.gr/showthread.php...8C%CE%BA%CE%BF

Τα προβλήματα που μου παρουσίασε:

- 3 φορές μπαταρία - οι 2 μέσα στις εγγυήσεις την 3η φορά έβαλα Odyssey! Δεν την κακολογώ - ιδιαίτερα - γιατί τον χειμώνα την "παρατάω" στην τύχη της.
- Προβολέας φώτιζε αλλού για αλλού. Αλλάχθηκε την 2η βδομάδα που αγοράστηκε στην εγγύηση
- .....................αυτά!!!
Α, συντομα θα χρειαστεί να αλλάξω και την φυσούνα μεταξύ σασμάν και μονόμπρατσου επειδή έχει ...ραγάδες!

Τα σέρβις - μέχρι τα 40.000 - γίνονταν στην αντιπροσωπεία όπως προβλεπόταν και τίποτα περισσότερο! Πλέον θα τα κάνω μόνος μου, με τα χεράκια μου - όχι γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη αλλά για να ξέρω τι θα κάνω αν πάθει κάτι στο πουθενά - και με προγραμματισμό που κρίνω εγώ http://www.bmwmoto.gr/forum/images/s.../icon_wink.gif ... άντε να την πηγαίνω μόνο για εγκέφαλο ή για καμια χοντρή δουλειά πχ δίσκος συμπλέκτη.
Το πλύσιμο 4 στις 5 φορές, στο χέρι.
Η μηχανή πέρασε 2 χρόνια σε νησί χωρίς ίχνος σκουριάς πάνω της - εκτός τα after market αξξεσουάρ.... π και πλέον φυλάσσεται σε σκεπαστό γκαράζ αλλά εκτεθημένη στα καιρικά φαινόμενα - υγρασία, ζεστη κτλ!

Μετά από τόσα χρόνια, λοιπόν, δεν με έχει απογοητεύσει, δεν με έχει ξενερώσει, δεν μου έχει δώσει πάτημα να την απατήσω....... και μη με θεωρείτε συναισθηματικό και κολλημένο! Για μενα είναι ένα μάτσο αλουμίνιο με πλαστικά και το έχω σαν το εργαλείο για να συλλέγω όμορφες εμπειρίες!

:sm5::sm5::sm5::sm5::sm5::sm5:

NLS 20-12-2009 19:43

GS 5 ετών που να μη χάλασαν
κοίτα κάτι πράγματα

πάει η BMW ξεφτιλίστηκε

BOXER 23-12-2009 03:05

Απόσπασμα:

Για μενα είναι ένα μάτσο αλουμίνιο με πλαστικά και το έχω σαν το εργαλείο για να συλλέγω όμορφες εμπειρίες!

Ουδεν σχολιον!!!!!!! Ολα τα λεφτα, αυτη η προταση!!!

danaos 23-12-2009 10:28

Να ρωτσω και εγω κατι....τα VARAVARKES θεωρουνται ON - OFF ?!?!?!??!?!?:sm7::sm7::sm7::sm7:

wet & dirty 23-12-2009 11:17

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από danaos ( 108360)
Να ρωτσω και εγω κατι....τα VARAVARKES θεωρουνται ON - OFF ?!?!?!??!?!?:sm7::sm7::sm7::sm7:

λογικα on off τα λες!!!!γιατι τα γελια όμως?????:p:p:p:p

NLS 23-12-2009 12:08

ναι γιατί;

:cool:

danaos 23-12-2009 12:25

Να σας πω γιατι...
Γιατι διμιουργηθικε ενα τοσο μεγαλο θεμα με πολυ φαγομαρα οπως παντα για 2 μοτο που κατα την γνωμη μου δεν ειναι στην ιδια κατηγορια.
Για εμενα τουλαχιστον και το ξανα γραφω ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ τουλαχιστον ON-OFF ειναι κατι που μπορει να παει αξιοπρεπος στο χωμα φυσικα παντα υπάρχουν ορια.

Δηλ το TDM το VARADERO το MULTISTRADA ακομα και το v-strom (δεν ξερω αν το εγραψα και καλα συνχωριστεμε) δεν πιστευω οτι μπορουν να πανε χωμα ευκολα.
φυσικα τα παντα ειναι και θεμα οδηγου.

Πιστευω οτι τα παραπανω ειναι τελεια για ταξιδι στην ασφαλτο ειναι χιλιομετροφαγοι!!! δεν το συζηταμε. Ιδικα το varadero.

Εγω ειχα honda 6 χρονια. Ενα ΤΑ 650 και ενα 600 (γυρω στα 200000χλμ) και ακομα λειτουργει.
Και τα δυο εχουν φαει πολυ ταξιδι καθημερινη χρηση και πολυ μα πολυ χωμα ιδικα το 600 και προβλημα κανενα.

Τωρα για την χοντρη μου τα εχουμε ξανα γραψει :yz:yz

Για αυτο τα γελια δεν ηθελα να θιξω κανεναν παιδες προς θεου....

Γιορτινες μερες εχουμε μην ριχνουμε λαδι στην φωτια....

NLS 23-12-2009 13:55

...εγώ προσωπικά έκανα πλάκα γιατί και εγώ δεν θεωρώ το Varadero on-off...

Σημειώνω πάντως τα εξής:

- Έχω δει Varadero να πηγαίνει σχετικά καλά σε χωμάτινο training (basic βέβαια).

- Χιλιομετροφάγος το multistrada; Ναι αν ο πωπός σου είναι σιδερένιος... (και δεν μιλάμε καν για κάτι που φτιάχνει με άλλη σέλα) Το multistrada έπρεπε να λέγεται multimostra αν και δικαιούται τον τίτλο monster ΠΟΛΥ περισσότερο από το (θαυμάσιο και πανέμορφο) monster.

- Το TDM είναι ένα ΠΟΛΥ ΤΙΜΙΟ μηχανάκι. Χιλιομετροφάγος δεν είναι για να το αναφέρουμε (σε αυτό το χαρακτηριστικό) δίπλα στο Varadero. Το TDM είναι μια μηχανή που μπορεί να έχεις χωρίς ποτέ να ντρέπεσαι για την επιλογή σου, αλλά μέχρι εκεί.

- Σε συνέχεια του παραπάνω, για μένα το V-Strom (το 650) είναι ακόμα πιο τίμιο (και για μένα ακόμα πιο τίμιο από ΟΛΑ τα δικά μας). Το 1000 είναι μια πονεμένη ιστορία γιατί ενώ το 650 είναι ακριβώς ένα 650 με παραπάνω από όσα περιμένεις από ένα 650, το 1000 είναι το... 650 σε 1000 (αν και το 1000 βγήκε πολύ παλιότερα) και αυτό από μόνο του του στερεί μέρος της "λάμψης" του. Κατά τα άλλα είναι και αυτό "ότι βλέπεις" χωρίς κρυφά μειονεκτήματα (αλλά και χωρίς πλεονεκτήματα που θα ανακαλύψεις μετά) - "τώρα πια" όμως (γιατί τα πρώτα είχαν πολλές παιδικές ασθένειες όταν ο TL μπήκε στο DL).

Αυτά.

wet & dirty 23-12-2009 15:06

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από danaos ( 108420)
Να σας πω γιατι...
Γιατι διμιουργηθικε ενα τοσο μεγαλο θεμα με πολυ φαγομαρα οπως παντα για 2 μοτο που κατα την γνωμη μου δεν ειναι στην ιδια κατηγορια.
Για εμενα τουλαχιστον και το ξανα γραφω ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ τουλαχιστον ON-OFF ειναι κατι που μπορει να παει αξιοπρεπος στο χωμα φυσικα παντα υπάρχουν ορια.

Δηλ το TDM το VARADERO το MULTISTRADA ακομα και το v-strom (δεν ξερω αν το εγραψα και καλα συνχωριστεμε) δεν πιστευω οτι μπορουν να πανε χωμα ευκολα.
φυσικα τα παντα ειναι και θεμα οδηγου.

Πιστευω οτι τα παραπανω ειναι τελεια για ταξιδι στην ασφαλτο ειναι χιλιομετροφαγοι!!! δεν το συζηταμε. Ιδικα το varadero.

Εγω ειχα honda 6 χρονια. Ενα ΤΑ 650 και ενα 600 (γυρω στα 200000χλμ) και ακομα λειτουργει.
Και τα δυο εχουν φαει πολυ ταξιδι καθημερινη χρηση και πολυ μα πολυ χωμα ιδικα το 600 και προβλημα κανενα.

Τωρα για την χοντρη μου τα εχουμε ξανα γραψει :yz:yz

Για αυτο τα γελια δεν ηθελα να θιξω κανεναν παιδες προς θεου....

Γιορτινες μερες εχουμε μην ριχνουμε λαδι στην φωτια....

για σου ρε Νταννυ!!!!

λογικα καταλαβες οτι κανω πλακα με την ερωτηση ετσι??:cool::cool::cool:

danaos 23-12-2009 15:28

;););)

Geofrantz 04-01-2010 21:30

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους μας!

Επιτρέψτε μου ένα πολύ σύντομο (τέλος πάντων, αυτό θα το δούμε γιατί είναι και η επαγγελματική διαστροφή στη μέση...) "άτυπο σεμινάριο μάρκετινγκ", φαινομενικά άσχετο με το αντικείμενο του θέματος, αλλά στην πραγματικότητα πολύ συναφές.

Ως δημοσιογράφος, έχω μια σταθερή συνεργασία με το περιοδικό "GK" της "Καθημερινής". Πριν από περίπου ενάμισι χρόνο, μου ζήτησαν να γράψω ένα κομμάτι για τον μπόξερ κινητήρα στις μοτοσικλέτες της BMW - ως "επίζηλο αντικείμενο status" - γιατί είναι κι' απ' αυτό, να μη γελιόμαστε...

Εκανα τη σχετική έρευνα, που κράτησε ένα δεκαήμερο, και στο τέλος κατάφερα να εξασφαλίσω μια συνέντευξη με κάποιον sales manager - και ΦΑΝΑΤΙΚΟ "μποξεράκια" από την BMW MOTORRAD στη μαμά εταιρεία. Του έστειλα ένα mail με τις ερωτήσεις μου και ο άνθρωπος μου απάντησε - με αφοπλιστική ειλικρίνεια και "on the record" (πράγμα ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΟ για όσους ξέρουν από τη δουλειά μας) για τον κινητήρα της GS.

Συνοπτικά, αυτά που μου είπε είναι τα ακόλουθα:

* Ναι, ο μπόξερ, είναι ένας γερασμένος κινητήρας...
* Ναι, ο μπόξερ είναι ένα σύμβολο για την εταιρεία, και τα σύμβολα δεν αντικαθίστανται εύκολα...
* Ναι, η εταιρεία έχει να αντιμετωπίσει ένα ζήτημα με τις προδιαγραφές ρύπων για τη δεκαετία που έρχεται. Συγκεκριμένα, το ιδανικό θα ήταν να τον εξελίξει σε κανονικό υδρόψυκτο, αλλά αυτό είναι τεχνολογικά δύσκολο (για λόγους που έχουν να κάνουν με την αρχική σχεδίασή του και άλλα θέματα που πολλοί εδώ μέσα γνωρίζουν καλύτερα από εμένα).
* Ναι, η BMW αντιμετωπίζει δύο σοβαρά διλήμματα.

Το πρώτο: Να βάλει στην άκρη τον μπόξερ και να το γυρίσει σε μοτοσικλέτες που έχουν "εν σειρά" κινητήρες αλλά μοιάζουν με το best seller R1200GS ή όχι; (Το ερώτημα αυτό απαντήθηκε εν μέρει, λίγους μήνες αργότερα, με την εμφάνιση του GS 800).

Το δεύτερο: Να "φορτώσει" με τόσες περιφερειακές καινοτομίες τον "παλιό - καλό μπόξερ" ώστε να παραμείνει δυναμικός ανταγωνιστής στην αγορά, έστω και με έναν "αρχαίο" κινητήρα στην καρδιά της πιο καλοπουλημένης μοτοσικλέτας της, ή να συνεχίσει την παράδοση που τη θέλει να κατασκευάζει "αξιόπιστες" μοτοσικλέτες με χαρακτήρα αλλά χωρίς επιδόσεις;
Ή μήπως να ακολουθήσει την παράδοση των Ιαπώνων, που φιλοδωρούν με το σταγονόμετρο το κάθε νέο μοντέλο τους σε νέες τεχνολογίες;

Κατά την άποψή του, η BMW θα έπρεπε να ακολουθήσει το δρόμο της καμήλας. Περισσότερα νέα μοντέλα, αλλά λιγότερες ριζοσπαστικές αλλαγές στο follow up του καθενός (και με τα απαραίτητα face lift στα ενδιάμεσα διαστήματα, τα οποία, ακόμα κι εκείνος χαρακτήρισε "περιττά")

Κατά την άποψή μου, η BMW διαπράττει ένα σοβαρό σφάλμα: Χωρίς να είναι σε θέση να παρακολουθεί σε κάθε βήμα και με άμεμπτο quality control τα στάδια παραγωγής των μοτοσικλετών της, χωρίς να έχει απόλυτο έλεγχο στους third party προμηθευτές της, αθροίζει διαρκώς νέες, αδοκίμαστες τεχνολογίες, σαφέστατα για λόγους μάρκετινγκ, οι οποίες, μετά από τον αρχικό εντυπωσιασμό (απαραίτητος ωστόσο, για να πειστεί ο καθένας μας να αλλάξει το προπέρσινο μηχανάκι του...) κάθονται σαν το βράχο του Σύσσιφου στη ράχη του ανυποψίαστου ιδιοκτήτη.

Και για να μην ερεθίσω τα αντανακλαστικά της "φυλετικής νομιμοφροσύνης" ("tribal loyalty" ονομάζεται στην αργκό του μάρκετινγκ αυτή η ιδιότητα και είναι λυδία λίθος για όλους τους επιτυχημένους marketeers...) ορισμένων ανάμεσά μας, να τελειώσω με αυτό:

Είμαι 42 ετών. Από τα 13 μου έχω αλλάξει 28 (ναι, εικοσιοκτώ) μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα. Καβάλησα όλα τα είδη, από καθαρόαιμα fantic motor του '81 και γιαπωνέζικα super sport RRR του '90 μέχρι πειθήνια γαϊδουράκια τύπου Diversion και εξωτικές ιταλίδες πριμαντόνες. Είναι η πρώτη φορά στη μοτοσικλετιστική καριέρα μου που έχω κρατήσει την ίδια μοτό για πέντε συναπτά έτη. Οχι από αδυναμία αντικατάστασης ή ηλικιακή καθίζηση. Επειδή, ειλικρινά, η R1200GS είναι η καλύτερη μοτοσικλέτα που έχει ακουμπήσει ποτέ ο μεσήλικας ####ς μου. Και όλα αυτά παρότι, στα 35.000 - αποκλειστικά ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ - χιλιόμετρα, πλήρωσα 850 ευρώ για αντικατάσταση δίσκου πλατό και όλων των συμπαρομαρτούντων, επειδή - όπως μου είπαν στο service - "τα μοντέλα του 04 είχαν προβληματικούς συμπλέκτες". Η παρότι έφτασα αισίως στην τρίτη μπαταρία μου επειδή - όπως διάβασα σε διάφορα fora - "το 1200 έχει πολύ μικρότερη μπαταρία απ' ό,τι θα έπρεπε για λόγους χωροταξίας και βάρους"...

Συμπέρασμα (μόνο δικό μου, και κάθε παρέμβαση δεκτή):

Καμία μοτοσικλέτα, κανένα αυτοκίνητο / τηλεόραση / μηχανή του γκαζόν / ατμοσίδερο δεν φτιάχνεται "όπως παλιά". Και αυτή δεν είναι μια αναιτιολόγητη παρελθοντολαγνική δήλωση όπως αυτές που έκαναν οι παπούδες μας. Είναι ένα απόλυτα δικαιολογημένο πόρισμα που εξηγείται από το γεγονός ότι, σήμερα, η αναβάθμιση από τα 100 στα 115 άλογα (μέσα σε, μόλις δύο παρεμφερή μοντέλα) όχι μόνο θεωρείται επιβεβλημένη, αλλά για μερικούς είναι ακόμα και υποεμφατική.

Εγώ προσωπικά, θα προτιμούσα το ίδιο GS για 10 χρόνια, με τα μισά εγγενή προβλήματα. Και αυτό θα ήταν τεχνικά εφικτό, γιατί το R&D της μαμάς εταιρείας θα είχε μία δουλειά να κάνει, αντί για δέκα. Αλλά εγώ δεν είμαι ο μέσος καταναλωτής. Τουλάχιστον, όχι πια.

Καλά χιλιόμετρα!

Γιώργος Φραντζεσκάκης
Δημοσιογράφος

Υ.Γ. Αν ενδιαφέρεστε για το σχετικό άρθρο μου στο περιοδικό, μπορώ να ψάξω στο αρχείο μου και να το συμπεριλάβω σε κάποιο σχετικό post.

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 05-01-2010 00:55

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Geofrantz ( 111639)
Αν ενδιαφέρεστε για το σχετικό άρθρο μου στο περιοδικό, μπορώ να ψάξω στο αρχείο μου και να το συμπεριλάβω σε κάποιο σχετικό post.

Φίλε Γιώργο,

κ βέβαια μας ενδιαφέρει το άρθρο σου ...:)

Στείλτο μου, να το συμπεριλάβω στο αρχικό σου ποστ ....;)

GeorgeP 07-01-2010 00:00

Απόσπασμα:

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους μας!

Επιτρέψτε μου ένα πολύ σύντομο (τέλος πάντων, αυτό θα το δούμε γιατί είναι και η επαγγελματική διαστροφή στη μέση...) "άτυπο σεμινάριο μάρκετινγκ", φαινομενικά άσχετο με το αντικείμενο του θέματος, αλλά στην πραγματικότητα πολύ συναφές.

..................................................................................................
Εγώ προσωπικά, θα προτιμούσα το ίδιο GS για 10 χρόνια, με τα μισά εγγενή προβλήματα. Και αυτό θα ήταν τεχνικά εφικτό, γιατί το R&D της μαμάς εταιρείας θα είχε μία δουλειά να κάνει, αντί για δέκα. Αλλά εγώ δεν είμαι ο μέσος καταναλωτής. Τουλάχιστον, όχι πια.

Καλά χιλιόμετρα!

Γιώργος Φραντζεσκάκης
Δημοσιογράφος

Υ.Γ. Αν ενδιαφέρεστε για το σχετικό άρθρο μου στο περιοδικό, μπορώ να ψάξω στο αρχείο μου και να το συμπεριλάβω σε κάποιο σχετικό post.

κριμα που καποιοι αποχωρησαν και δεν θα εχουμε αντιπαραθεση μεταξυ μας!!!!!!!! Ελπιζω, μιας και ειπαν οτι ''θα βλέπουν αραια και που'', να δουν και αυτο το μυνημα και μετα ας με κατηγορησουν οτι ''η χοντα τα παντα εν σοφια εποιησεν και το Βαραντερο ειναι το καλλυτερο όλων!!!'' Πραγμα που ουδεποτε εννοησα, υπενοησα ¨η επεβαλα ως αποψη!!:);)

pkar 24-01-2010 03:12

Ειλικρινά Γιώργο θα επιθυμούσα και εγώ να διαβάσω αυτό το αρθρο...

black_hawk 12-04-2010 14:19

Απόσπασμα:

στα 35.000 - αποκλειστικά ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ - χιλιόμετρα, πλήρωσα 850 ευρώ για αντικατάσταση δίσκου πλατό και όλων των συμπαρομαρτούντων, επειδή - όπως μου είπαν στο service - "τα μοντέλα του 04 είχαν προβληματικούς συμπλέκτες".

Ομοιως, το ιδιο "προβλημα" (και ΜΟΝΑΔΙΚΟ! στα 6 χρονια κατοχης του συγκεκριμενου μοντελου) στα ιδια χιλιομετρα μαλιστα! (Ειχε φαγωθει το "καρε" του δισκου, δεν ειχα πατιναρισμα..)

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:29.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!