![]() |
ΚΤΕΟ μοτοσυκλετων????
ρε παιδες ξερει κανεις τι κανουμε με το κτεο???καθε ποτε περναμε και γενικα πληροφοριες για το θεμα γνωριζει κανεις τιποτα???
|
Απάντηση: ΚΤΕΟ μοτοσυκλετων????
Τα κτμ ακουσα θα τα περνάνε κάθε 1 μήνα.
Γιατί έχουν προβλήματα. Τα υπολοιπα δεν ξέρουν ακόμα.:sm7: |
Απόσπασμα:
ευχαριστω ρε Κωστα να εισαι καλα!!!!τα bmw λεει δεν περνανε ΚΤΕΟ γιατι δεν θα καταφερουν να φτασουν μεχρι εκει!!!:sm7::sm7::sm7::sm7: |
:sm7::sm7::sm7:
Tα bmw δεν θα περνάνε, γιατί δεν χωρούν στην ...ράμπα. |
Ρε παιδία και 'γω το ίδιο άκουσα............:sm7::sm7:
|
Απόσπασμα:
''...δεν φτανουν ως εκει'' ηταν ολα τα λεφτα!! Για το θεμα να σου πω οτι.....ακομα τιποτε!!!!!!!!! Ειμαστε εν αναμονη!!! Τα ΚΤΕΔ ειναι τελευταια στην ατζεντα της κυβερνησης και μαλιστα πολυ τελευταια!! Εχει αλλα πιο σοβαρα θεματα να επιλυσει πριν φτασει εκει!!! |
Τα BMW θα περνάνε ΚΤΕΟ μαζί με τα φορτηγά. :sm7:
|
Απόσπασμα:
τοτε εν αναμονη!!!:D οσο για την πλακα βρισκομουν σε νομιμη αμυνα!!!:sm7::sm7: να εισαι καλα ευχαριστω Γιωργο!!;) |
Μακαρι να γινει να φυγουν τα χρεπια!
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
ο νομος αυτος και φυσικα τειρηται αφου δεν βλεπεις ουτε αλλες εξατμισεις πανω στις μηχανες ουτε λαμπακια και παραλαμπακια... |
Απόσπασμα:
|
πέρα από αυτό πρέπει να δουλεύει το "σύστημα" σωστά πράγμα δύσκολο, ποιός θα ενημερώνει για παράδειγμα τι έχει έγκριση τύπου και τι όχι και με τι κριτήρια.
Αυτά τα πράγματα θέλουν υποδομές και οργάνωση από την πλευρά του δημοσίου που δεν υπάρχει. |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Επειδή δεν το γνωρίζω καλά το θέμα, έχω μία απορία, αυτή η "βάση δεδομένων" δεν πρέπει ενημερώνετε; π.χ η GS μου (2004) πότε πήρε έγκριση τύπου και αν πήρε π.χ. το 2003, ότι αξεσουάρ έχει βγει από εκεί και πέρα και λογικά δεν περιλαμβάνεται στην έγκριση αυτή σημαίνει ότι δεν είναι συμβατό; |
Απόσπασμα:
Αν η εταιρεια δεν καταθεσει συμπληρωματικη φορμα αξεσουαρ η οποια μπορει να αφορα μεταγενεστερο μοντέλο μεν αλλα σε αυτην να συμπεριλαμβανεται και καποιο προγενεστερο του ιδιου μοντελου τοτε καληνυκτα!!!! Επειδη ομως αυτο δεν γινεται σχεδόν ποτέ τοτε ο άλλος τροπος ειναι να εχει ο κατοχος πιστοποιητικο της κατασκευαστριας εταιρειας μεσω του εδω αντιπροσωπου που να πιστοποιει οτι η ταδε εξατμιση ¨η το ταδε μοντελο ξενον δυναται να φορεθει στο ταδε μοντελο!!! δηλαδη αν πας να περασεις ΚΤΕΔ με ξενον τα οποια δεν αναφερονται στην ηδη κατατιθεμένη εγκριση τυπου αλλα ουτε και σε καποια μεταγενεστερη του ιδιου ομως μοντέλου, μπορεις να πας στην εταιρεια να προμηθευτεις το εν λογω πιστοποιητικο!! Τωρα αν τα π.χ. ξενον τα εβαλες σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο το χαρτι αυτο το παιρνεις αβλεπι αν οχι δεν το παιρνεις ποτε!!! Σημ. ολα τα παραπανω ισχυουν στις χωρες της ΕΕ και οχι στην Ελλαδα ακομη (για τις μοτοσυκλετες), όμως αναμενονται να εφαρμοσθουν κι εδω συμφωνα με πληροφοριες εκ των εσω, θα υπαρξει διαβουλευση και οι τελικες αποφασεις θα αναγγελθουν ''συντομως'' χωρις ομως να μπορω να ειμαι σιγουρος για το ποια και ποσα απο αυτα θα περασουν στο νομοσχεδιο!! Στο προσχεδιο του νομου του επι Ν.Δ. τα ξενον π.χ. και οποιαδηποτε εξατμιση τοποθετημενα εκ των υστερων ''εκοβαν'' το μηχανακι στα ΚΤΕΔ!!! Γιαυτο λεω .......αναμονη!!! |
Ρε παιδιά, κάπου χάσαμε την μπάλα ….
Νομίζω ότι εστιάσαμε σε λάθος θέμα - στις ακράπες k στα xenon… Αυτά είναι το ελάχιστο που θα έπρεπε να μας απασχολεί, απλά, γιατί δεν παίζουν ρόλο στην ασφάλεια της μοτοσυκλέτας και της κυκλοφορίας γενικά …. (μην «κολλήσουμε» σε κάποια κακορυθμισμένα xenon ) Αυτό που πρέπει να «δούμε» είναι ότι θα φύγουν τα «χρέπια» όπως λέει ο Γιώργος … Πόσες φορές δεν έχουμε δει, μανέτα μπροστινού φρένου να κρέμεται (με σπασμένο συρματόσχοινο), και τον αναβάτη να φρενάρει με το πίσω φρένο … Πόσες φορές δεν έχουμε δει την πίσω ρόδα – ενίοτε κ την εμπρός, να χορεύει τον χορό της κοιλιάς …. Πόσες φορές δεν έχουμε δει, εξατμίσεις να σέρνονται στον δρόμο κ να πετάνε σπίθες σαν τσακμακόπετρες …. Πόσες φορές δεν έχουμε δει, το μπροστινό μας μηχανάκι, να βγάζει τόσο καπνό, που σε αναγκάζει να κόψεις ταχύτητα μέχρι να φύγει, γιατί απλά δεν μπορείς ν’ αναπνεύσεις …… Πόσες φορές δεν έχουμε δει, σκελετούς κομμένους σε παπιά και ξανακολλημένους πρόχειρα με ηλεκτροκόληση …. Πόσες φορές δεν έχουμε δει, μηχανάκια που ο εμπρός με τον πίσω τροχό, έχουν δημιουργήσει γωνία κάμπερ μεταξύ τους … Ας ξεφύγουμε απ’ τις πιστοποιήσεις (όχι πως είναι άχρηστες;)), και να παρακαλάμε να γίνει το ΚΤΕΔ …. Τους ίδιους «φόβους» ακούγαμε την εποχή που θα γινόταν το ΚΤΕΟ για τα αυτοκίνητα και τελικά, το αποτέλεσμα δικαίωσε την ιδέα …. (αν πέρναγαν κ όλα τα οχήματα KTEO, τι καλά που θάτανε ;;;) ) |
Απόσπασμα:
Έ ρε γλέντια !!, σκεφτείτε τι έχει να γίνει με την αγορά των μεταχειρισμένων, και η εισαγωγή καλουδιών από το εξωτερικό ; |
Απόσπασμα:
η μπάλα δεν χαθηκε διότι η ακραπες και οι συναφη εξατμισεις συμβαλλουν στον θορυβο και κατα την νομοθεσια της ΕΕ στηνασφάλεια της μοτοσυκλετας αν δεν ειναι εγκεκριμενη απο την μαμα εταιρεια. Υπερβολικο ισως μεν αλλα υπαρκτο δε!! Τα χενον δεν ειναι θεμα ρυθμισης αλλα θεμα κατόπρου και γυαλιου τα οποια αν δεν ειναι κατασκευασμενα για χενον τοτε το φως διαθλαται ακανονιστα και τυφλωνει τους αντιθετους ερχομενους!!!Καθαρο θεμα ασφάλειας!! Ισως δεν εχεις βρεθει απεναντι απο τετοιο θεαμα!! Και σου ξαναλεω η ρυθμιση ειναι ασχετη διότι φαναρια μη κατασκευασμενα για ξενον απλα δεν μπορουν να ρυθμιστουν σωστα!! Διοτι μπορει το νημα της λαμπας να εχει τις ιδιες αποστασεις απο τον καθρεπτη με μια κοινη ιωδιου αλλα το τζαμι ειναι διαφορετικο και κυριως τα kelvin ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικα και περισσοτερα σε μια χενον!!! Ετσι ή δεν θα στραβωνουν τους απεναντι ¨η ο οδηγος του οχηματος δεν θα παιρνει το 100% των δυνατοτητων τους!!! Ο ασπρος καπνος που εκπέμπουν καποια παλια οχηματα μπορει να περασει κάλιστα απο τα ΚΤΕΟ/ΚΤΕΔ αν το εκπεμπομενο μονοξειδιο ειναι μεσα στα ορια!!! Θα μου πεις πως γινεται? και ομως γινεται!!! Δεν θα το εξηγησω εδω γιατι παιρνει χωρο και χρονο αλλα σε ενα καφε!!! Οσο για το ''Τους ίδιους «φόβους» ακούγαμε την εποχή που θα γινόταν το ΚΤΕΟ για τα αυτοκίνητα'' να σου πω οτι τα ιδωτικα ΚΤΕΟ αντικαθιστουν τα δημοσια και τα πρωτα ΔΕΝ λαδωνονται!! Κι ακομη εμενα - πριν 14 μηνες σε ιδιωτικο ΚΤΕΟ - μου εκοψαν το Corolla για μιση μοιρα αποκλιση στην καμπερ. Επειδη στο λαδωμα ειμαι καλος λογω συναναστροφης με τις Ελληνικες Αρχες στο λιμανι προσπαθησα να εφαρμοσω το ιδιο σκηνικο και η απαντηση που πηρα ηταν οτι ''λυπαμαι δεν γινεται τιποτε κι αν συνεχισετε θα καλεσουμε το 100!!'' Εγινα και ρομπα!!!:mad: Αυτο για να παρεις μια ιδεα!!!! Το μονο που λεω και συμβουλευω ειναι μην σκορπατε λεφτα τσαμπα κι αν το κανετε φροντιστε ¨η να βαζετε πραγματα εγκεκριμενα απο την ''μαμα'' ¨η να κρατατε και τα της μαμας. Αν και το τελευταιο σε ελεγχο στον δρομο δεν εχει καμια ισχυ!!! |
Δηλαδή, "είμαστε" ΚΑΤΑ των ΚΤΕΔ ;;;;
Εγώ ...sory ....αλλά είμαι υπέρ ....:cool: Όσο για τα λαδώματα ....(δεν θυμάμαι που γράφτηκε), αλλά βεβαίως είμαι κατά ... |
o φοβος των ιδιωτικων ΚΤΕΟ,ειναι να μην πιασουν πελατη τους κατα την εξοδο,μετα τον ελενχο του οχηματος.............:hmmm:
τοτε πραγματικα θα εχουν προβλημα,σαν επιχειρηση.....;) βεβαια αυτα ισχυουν τωρα που ειναι αρχη των ιδιωτικων ΚΤΕΟ,στην πορεια πολυ αμφιβαλω,αν διατηρηθει ο ιδιος φοβος......:hmmm: |
Απόσπασμα:
Υπέρ είμαστε Νϊκο, το πρόβλημα είναι όμως το γνωστό ελληνικό, ότι αφού πρώτα αφήνουμε επί χρόνια τα πράγματα να γίνουν μπάχαλο, μετά ζητάμε σε ένα πρωινό να μπουν όλα σε τάξη και βέβαια στο τέλος δεν γίνεται τίποτα γιατί δεν είναι "εφικτό" να εφαρμοστεί. Δεν μπορείς να πάρεις ένα λαχαναγορίτη και να τον βάλεις ένα πρωί πωλητή στο Ζολώτα.. |
Απόσπασμα:
Και φυσικα ειμαστε υπερ, οχι μονον υπερ αλλα ΥΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΡ!!!!! |
Εχθές πέρασα κτεο στο αυτοκίνητο. Σε ιδιωτικό. Πριν 2 χρόνια, μετά από ατύχημα, πήρα το μεταχειρισμένο που έχω κ σήμερα. Το πέρασα πάλι από το ίδιο κτεο. Στο .....``γαλικό`` αυτό κτεο κάτι έχουν τα μηχανήματα με τα μπροστά αμορτισέρ. Και πριν 2 χρόνια τα έδειξαν μάπα, ενώ ήταν καινούργια και τώρα μια από τα ίδια. Ο υπάλληλος μου είπε ότι έτσι τα δείχνουν σε μερσέντες, άουντι φόλξ-βάγκεν, αλλά σαν 2εύον και δεν σε κόβουν. Εκεί μάλλον πρέπει να το δουν το θέμα γιατί θα ήταν άδικο να μην περνούν αυτοκίνητα γιατί το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει θέμα.
Ρώτησα για μοτο τι θα γίνει. Μου είπαν ότι ακούγετε ότι θα ελέγχονται και αυτά. Αλλά το πότε δεν το ξέρουν. Πιέζουν και οι ασφαλιστικές για αυτό. Φυσικά είμαι υπέρ των κτεο και περισσότερο σε μικρού κυβισμού μοτο. Οι ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟΙ τα παραμελούν και οι ΜΙΚΡΌΤΕΡΟΙ έχουν κάνει ότι δοκιμή θες. |
Την Τεταρτη 13/10/10 το υπουργείο Υποδομών κατεθσε στην βουλη το νομοσχεδιο για την οδικη ασφάλεια στο οποιο περιλαμβανεται και η διαταξη για τα ΚΤΕΟ μοτοσυκλετων (ΚΤΕΔ). Τα κυριότερα σημεία του σχεδίου νόμου έχουν ως εξής:
- Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανανέωση ή έκδοση του ασφαλιστηρίου είναι ο ιδιοκτήτης να προσκομίζει κάρτα ελέγχου ΚΤΕΟ και το αντίθετο. - Για όσους δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ το πρόστιμο μειώνεται στα 50 ευρώ από 400 ευρώ, αρκεί να προσκομίσουν εντός δεκαημέρου δελτίο τεχνικού ελέγχου. - Θεσπίζεται ελεγκτικός μηχανισμός με στόχο την σωστή λειτουργία των ΚΤΕΟ. - Για το σύνολο των περίπου 1,4 εκατ. δικύκλων και τρικύκλων θεσπίζεται κάρτα ελέγχου θορύβου, με το πρόστιμο για τους παραβάτες να ανέρχεται στα 150 ευρώ. - Οι μοτοσυκλέτες θα περνούν από τεχνικό έλεγχο κάθε δύο χρόνια και από έλεγχο θορύβου μία φορά τον χρόνο. - Απελευθερώνεται η αγορά των πρατηρίων για αυτοκίνητα με υγραέριο ή φυσικό αέριο και απλουστεύεται η ίδρυση πρατηρίων και συνεργείων υγραερίου και φυσικού αερίου πηγη: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=181566&cid=6 Σχόλιο: καποιος κατι ειπε για εξατμισεις after market..........;):yz |
Απόσπασμα:
|
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 15:56. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!