GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Εξοπλισμός μοτοσικλέτας (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Αλλαγή ελαστικών στα πόσα χιλιόμετρα? (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=10976)

KRASOPATERAS 27-04-2010 23:20

Αλλαγή ελαστικών στα πόσα χιλιόμετρα?

Μιας και διαβάζω διάφορα θα ήθελα να γράψετε στα πόσα χιλιόμετρα περίπου αλλάζετε ελαστικά στα μωρά σας.

Κάπου έχει χαθεί η αντοχή γιατί ακούω το εξής τρελό «εγώ τα έχω 18000 χιλ και δεν έχω πρόβλημα» και άλλοι το 18 το κάνουν και πάνω από 20!

Εγώ με την εμπειρία μου μετά από τα 12000χιλ δεν τα βλέπω και πολύ καλά τα λάστιχα. (και δεν εννοώ χωμάτινα)
Για να δω απόψεις….

AntonisKitoudis 27-04-2010 23:33

Απάντηση: Αλλαγή ελαστικών στα πόσα χιλιόμετρα?

εγω τα εχω 16.000 και ετοιμαζομαι για αλλαγη.
τα εχω σχεδον 2 χρονια

ntinopoulos 27-04-2010 23:37

στα 10 με 12 χιλ θελουν αλλαγη:)

KRASOPATERAS 27-04-2010 23:57

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από AntonisKitoudis ( 154020)
εγω τα εχω 16.000 και ετοιμαζομαι για αλλαγη.
τα εχω σχεδον 2 χρονια

Και σου κρατάνε ακόμα?

gandreas 28-04-2010 00:18

Μην παίζουμε με τα λάστιχα, να τα αλλάζουμε συχνά. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και τα λεγόμενα καμένα λάστιχα που ενώ έχουν πέλμα είναι για πέταμα. Την διαφορά την καταλαβαίνουμε μόλις τα αλλάξουμε;). 10.οοο χιλ. είναι καλά, 20.οοο είναι για πατινάζ:hmmm:!!!
Ο κουμπάρος μου πέρσι άλλαξε τα μαμίσια λάστιχα που φόραγε το AFRICA TWIN. Δεν είχε πολλά χιλιόμετρα αλλά ήταν πέτρα μετά από περίπου 12 χρόνια στο γκαραζ:mad:

AntonisKitoudis 28-04-2010 01:15

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από KRASOPATERAS ( 154028)
Και σου κρατάνε ακόμα?

μπα πρεπει να τα αλλαξω :D

AntonisKitoudis 28-04-2010 01:17

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos ( 154022)
στα 10 με 12 χιλ θελουν αλλαγη:)

Κωστα ακουσα εβαλες Dunlop πια? μηπως τα tr 91

ntinopoulos 28-04-2010 08:22

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από AntonisKitoudis ( 154047)
Κωστα ακουσα εβαλες Dunlop πια? μηπως τα tr 91

οχι ρε,τα pirelli εβαλα,αλλα τα καλυτερα ειναι τα conti trail attack!...και με διαφορα!;)

GeorgeP 28-04-2010 08:57

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gandreas ( 154030)
Μην παίζουμε με τα λάστιχα, να τα αλλάζουμε συχνά. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και τα λεγόμενα καμένα λάστιχα που ενώ έχουν πέλμα είναι για πέταμα. Την διαφορά την καταλαβαίνουμε μόλις τα αλλάξουμε;). 10.οοο χιλ. είναι καλά, 20.οοο είναι για πατινάζ:hmmm:!!!
Ο κουμπάρος μου πέρσι άλλαξε τα μαμίσια λάστιχα που φόραγε το AFRICA TWIN. Δεν είχε πολλά χιλιόμετρα αλλά ήταν πέτρα μετά από περίπου 12 χρόνια στο γκαραζ:mad:

Εξαρταται ποσο την κυκλοφορεις και που την φυλάς την μοτοσυκλετα!! Μια μοτο που φυλασεται σε γκαραζ μακρια απο τα στοιχεια της φυσης και ειδικα τον ηλιο και γραφει 10000-15000κμ τον χρόνο το 20,000κμ ειναι εφικτοτατο! Ενω μια άλλη που κλειδωνεται στον δρόμο και γραφει τα ιδια κμ ¨η δεν γραφει κμ και φυλασσεται σε γκαραζ τα 2-3 χρόνια ειναι το οριο....κι ας εχει κανει με αυτα τα ελαστικα 5000κμ!!!
Ο λογος απλος, τα λαστιχα μιας αχρησιμοποιητης μοτο (ακομα και στο στεγνο γκαραζ) εφοσον δεν τυγχανουν ''κυλησης'' δεν ζεσταινονται και πολυμεριζονται ευκολα και γινονται ''πετρα''! Ενω μιας άλλης με τον ιδιο τροπο φυλαξης (σε γκαραζ) ζεσταινονται/κρυωνουν σε τακτα χρονικα διαστηματα και το καουτσουκ τους παραμενει μαλακό και ετοιμοπόλεμο!!!

Σαν γενικος κανονας, μοτο που χρησιμοποιειται κανονικα (10000-15000κμ τον χρόνο) χρειαζεται αλλαγη ελαστικων 2-3 χρόνια απο την ημερομηνια κατασκευης τους με οριο τα 20000κμ!!!
Αυτα για τα ον/οφφ, τα στρηταδικα χρειαζονται αλλαγη συχνότερα!!

kostas-patra 28-04-2010 09:14

έχω αλλάξει λάστχο στα 15kkm, στα 20kkm, στα 33kkm και στα 40kkm.

το bridgestone ήταν ξύλινο από τα 10Kkm, ενώ το michelin παραμένει γόμα ακόμα και στα 40Kkm, μόνο που έχει γίνει κουρέλι από τις πέτρες εδώ και τουλάχιστον 20Kkm
η μόνη σου επαφή με το δρόμο ειναι το λάστιχο. μόνο εκεί μην κάνεις τσιγκουνιές, σε λάστιχο και ανάρτηση

Ygr. το οτι έχω γράψει 40kkm με το πίσω λάστιχο, δεν είναι δείγμα εξυπνάδας, πόσω μάλλον παράδειγμα προς μίμηση

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 15:05.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!