GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Επικαιρότητα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Γιατί τόσα ατυχήματα.. (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=13022)

mario 03-08-2010 16:06

Γιατί τόσα ατυχήματα..

Φίλοι μου τις τελευταίες 4 μέρες στην Πατρα-μια μεγάλη πόλη με μια τοσο κλειστη κοινωνια-γιναμε μάρτυρες πολλων ατυχημάτων μετάξυ αυτων και θανατηφόρων.
Τις προάλλες 2 μηχανες περι τις 5 τα ξημερώματα έκαναν κόντρα στον περιφερειακο δρόμο της Πάτρας όταν ο οδηγός της πρώτης 'νόμιζε' ότι είδε μπλοκο και πάτησε φρένο με αποτέλεσμα ο οδηγός της δεύτερης να φρέναρει αποτομα και να πέταχτεί στον αέρα μαζι με την κοπέλα του.Ευτυχως της είχε δώσει το κράνος του.Δυστυχως όμως η πτώση με 280 χλμ(σύμφωνα με την αστυνομία) και το σύρσημο στην άσφαλτο δεν της άφησαν ίχνος δέρματος και ο οδήγος σακάταψε το προσωπο του αφου δεν είχε κράνος.Και οι δύο είναι σοβαρά στο νοσοκομειο.Γιάτι ρε παιδια?
Πριν 2 μέρες αυτόκινητο κάνει αναστροφή χωρίς να δει την μηχανή που ερχόταν με αποτέλεσμα ο οδηγός της να πέσει πάνω και να τραυματιστει θανάσημα.Η οδηγος του αυτοκινήτου ακινητοποιηθηκε πιο κάτω απο διερχόμενους όδηγους.τα παιδια του και η γυναικα του έμειναν μόνοι.Πάλι ένα γιατί? έρχεται στο μυάλο μου.
Χτες γνωστος χαρλεάς Πατρινος συγκρουστηκε με την μηχανή του(ένα μεγαλο χαρλε'ι') με μηχανάκι όταν το δεύτερο προσπάθησε πάνω σε στροφή να προσπεράσει νταλίκα μπαινοντας στο αντίθετο ρευμα.Το αποτέλεσμα ηταν να βρούνε και οι δύο τραγικο θάνατο επιτόπου.Αυτό το γιατί? με πνίγει..

Τί συμβαίνει......?

lenon 03-08-2010 16:14

Απάντηση: Γιατί τόσα ατυχήματα..

:(:(:(

MARK 03-08-2010 16:19

Προσοχή όλοι μας..........:(

Carduelis 03-08-2010 16:31

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από mario ( 193113)
  • 2 μηχανες περι τις 5 τα ξημερώματα έκαναν κόντρα
  • ο οδηγός της πρώτης 'νόμιζε' ότι είδε μπλοκο και πάτησε φρένο
  • ο οδήγος σακάταψε το προσωπο του αφου δεν είχε κράνος
  • αυτόκινητο κάνει αναστροφή χωρίς να δει την μηχανή που ερχόταν
  • μηχανάκι προσπάθησε πάνω σε στροφή να προσπεράσει νταλίκα μπαινοντας στο αντίθετο ρευμα. Αυτό το γιατί? με πνίγει.. Τί συμβαίνει......?

H ####### είναι σοβαρό ανθρώπινο νόσημα, μεταδοτικό ενίοτε και εν δυνάμει θανατηφόρο !

angpass 03-08-2010 17:06

:(:(:(

Kimwnas 03-08-2010 18:33

Απλά δεν υπάρχει παιδεία...
Και δεν μιλάω για οδηγική παιδεία, μιλάω για ΠΑΙΔΕΙΑ γενικά, στην καθημερινή μας ζωή.

Είναι βαθειά ριζωμένη στην ψυζή του (νεο)Έλληνα στην δημόσια συμπεριφορά του πρός τρίτους, η λογική του ατομικισμού, της αυθαιρεσίας και της "παγαποντιάς".
Όταν όλη η κοινωνία είναι δομημένη έτσι και δεν υπάρχουν αποτελεσματικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί - γιατί απλά οι τελευταίοι είναι αναγκαστικά φτιαγμένοι "καθ' εικόνα και καθ΄ομοίωση" αυτή θα είναι η πραγματικότητα μας, στην οικονομία μας (με την πλήρη ασυδοσία και λαμογιά), στην πολιτική (ουδέν σχόλιο), στα επαγγελματικά μας, στους δρόμους που κυκλοφορούμε...

Όσο και να θέλουμε να το υποστηρίζουμε (για να τ' ακούμε εμείς κυρίως) η Ελλάδα δεν είναι Ευρωπαϊκό κράτος (με την έννοια που το αντιλαμβανόμαστε αναφορικά σε θέματα οργάνωσης και συμπεριφοράς) και δεν νομίζω ότι ποτέ θα γίνει... Θα είμαστε πάντα στα επίπεδα των ανεπτυγμένων κρατών της βόρειας Αφρικής.
Βέβαια για να λέμε την αλήθεια αυτό δεν είναι απαραίτητα σε όλα τα επίπεδα κακό, γιατί έχει και τα "καλά" του, απλά εμείς τα τελευταία χρόνια μου φαίνεται δίνουμε έμφαση στο πώς θα γιγαντώσουμε τα "άσχημα"...

gemara 03-08-2010 19:18

Προσέχετε ρε παιδιά. Αυτά τα ατυχήματα κλείνουν πολλές οικογένειες το καθένα...

ntinopoulos 03-08-2010 20:27

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Carduelis ( 193126)
[/LIST] H ####### είναι σοβαρό ανθρώπινο νόσημα, μεταδοτικό ενίοτε και εν δυνάμει θανατηφόρο !

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Kimwnas ( 193152)
Απλά δεν υπάρχει παιδεία...
Και δεν μιλάω για οδηγική παιδεία, μιλάω για ΠΑΙΔΕΙΑ γενικά, στην καθημερινή μας ζωή.

Είναι βαθειά ριζωμένη στην ψυζή του (νεο)Έλληνα στην δημόσια συμπεριφορά του πρός τρίτους, η λογική του ατομικισμού, της αυθαιρεσίας και της "παγαποντιάς".
Όταν όλη η κοινωνία είναι δομημένη έτσι και δεν υπάρχουν αποτελεσματικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί - γιατί απλά οι τελευταίοι είναι αναγκαστικά φτιαγμένοι "καθ' εικόνα και καθ΄ομοίωση" αυτή θα είναι η πραγματικότητα μας, στην οικονομία μας (με την πλήρη ασυδοσία και λαμογιά), στην πολιτική (ουδέν σχόλιο), στα επαγγελματικά μας, στους δρόμους που κυκλοφορούμε...

Όσο και να θέλουμε να το υποστηρίζουμε (για να τ' ακούμε εμείς κυρίως) η Ελλάδα δεν είναι Ευρωπαϊκό κράτος (με την έννοια που το αντιλαμβανόμαστε αναφορικά σε θέματα οργάνωσης και συμπεριφοράς) και δεν νομίζω ότι ποτέ θα γίνει... Θα είμαστε πάντα στα επίπεδα των ανεπτυγμένων κρατών της βόρειας Αφρικής.
Βέβαια για να λέμε την αλήθεια αυτό δεν είναι απαραίτητα σε όλα τα επίπεδα κακό, γιατί έχει και τα "καλά" του, απλά εμείς τα τελευταία χρόνια μου φαίνεται δίνουμε έμφαση στο πώς θα γιγαντώσουμε τα "άσχημα"...

ετσι ακριβως!

geolag 03-08-2010 20:57

Σε 2 νησιά που βρέθηκα αυτό το καλοκαίρι παρατήρησα ότι οι Αθηναίοι κυρίως που έρχονται στα νησιά για διακοπές φέρνουν μαζί τους και την γαιδουριά τους από την Αθήνα.Τα ίδια που κάνουν στην Αθήνα με το παρκάρισμα (οπου γουστάρουν) με την προτεραιότητα (όποιος προλάβει) και με την υπερβολική ταχύτητα εκεί που δεν είναι δυνατόν να τρέχουν τόσο.Στην Αθήνα ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ότι οδηγούμε έτσι γιατί δεν προλαβαίνουμε ή γιατί είμαστε πολλές ώρες στο αυτοκίνητο και εκνευριζόμαστε.Στις διακοπές γιατί συμπεριφερόμαστε απαράδεκτα?Τι τρέχουμε να προλάβουμε?την ξαπλώστρα μήπως φύγει ή μας ενοχλεί το αγροτικό μπροστά μας ο οποίος πηγαίνει με 40 γιατί είναι ντόπιος και ξέρει ότι ο δρόμος αυτός δεν είναι για παραπάνω ή επειδή θα πεταχτεί το κατσίκι ξαφνικά μπροστα του.Αρα μήπως όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε παραπάνω φταίει η ανύπαρκτη οδηγική παιδεία μας και η ανύπαρκτη αστυνόμευση στα νησιά? τα οποία μας ωθούν σε αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά.Από το γκαράζ του πλοίου ξεκινάει αυτό όταν φτάνουμε στο νησί και βγαίνουμε έξω από το πλοίο.εμένα συγκεκριμένα θα μου έλιωνε το πόδι τζιπ με οδηγό ''ζώο'' και μάλιστα με έβρισε κιόλας γιατί τον έκλεισα όπως είπε.Και αυτά που παθαίνουμε σαν μοτοσυκλετιστές λίγα είναι.Ισως γιατί σε αυτούς τους παλιόδρομους αποκτήσαμε πολύ καλά αντανακλαστικά.

Jefe 03-08-2010 21:24

Νομίζω πώς όλοι πιστεύουμε ότι........προλαβαίνουμε! Δυστυχώς όμως δεν προλαβαίνουμε πάντα, γι'αυτό γίνονται αυτά που γίνονται! :(:(:(

Jefe

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 17:43.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!