GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   ΣΒΗΝΕΙ Η ΜΗΧΑΝΗ... (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=13924)

paros 17-09-2010 19:48

ΣΒΗΝΕΙ Η ΜΗΧΑΝΗ...

Καλησπέρα σε όλους. Ήθελα να αναφέρω ένα γεγονός που μου συμβαίνει το τελευταίο τρίμηνο. Ξεκινώ το πρωί για δουλειά και ενώ κινούμαι με χαμηλές στροφές όταν αλλάζω ταχύτητα ορισμένες φορές (σχεδόν καθημερινά) μου σβήνει η μηχανή εν κινήσει (δηλ. όταν πατώ συμπλέκτη δείχνει να μην κρατάει τις στροφές στο ρελαντί και σβήνει). Δεν βγάζει καμία ένδειξη βλάβης ή οτιδήποτε άλλο. Έχω κάνει service πρόσφατα, τους το ανέφερα και δεν έδειξε κάτι ο εγκέφαλος. Μήπως πρέπει να "ζεσταίνω" περισσότερο τη μηχανή πρίν ξεκινήσω ώστε να κρατάει το ρελαντί? Μήπως είναι κάτι άλλο? Περιμένω απόψεις, σχόλια...:confused::confused::confused:

ntinopoulos 17-09-2010 20:01

Απάντηση: ΣΒΗΝΕΙ Η ΜΗΧΑΝΗ...

δε πουλας το varadero να παρεις gs λεω γω!:rolleyes:

gemara 17-09-2010 20:21

Μήπως τσιμπάς καθόλου το γκάζι από συνήθεια όταν τη βάζεις μπροστά;

GregoryA 17-09-2010 22:56

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos ( 213837)

Να λύσει το προβλημα θέλει οχι να να προσθέσει και άλλα!!!:sm7:

paros 19-09-2010 13:15

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gemara ( 213840)
Μήπως τσιμπάς καθόλου το γκάζι από συνήθεια όταν τη βάζεις μπροστά;

Όχι φίλε μου βάζω μπροστά κανονικά πατώντας μόνο τη μίζα. Έχω παρατηρήσει ότι όταν την αφήνω περίπου 5λ. στο ρελαντί πριν ξεκινήσω, τότε δεν μου σβήνει στη διαδρομή. Μήπως όμως καταπονώ τον κινητήρα αφήνοντας τον να δουλεύει στο ρελαντί ?:confused::confused::confused:

paros 19-09-2010 13:18

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos ( 213837)

Φίλε μου gs έχω (650 twin). Μάλλον έκανες λάθος. Anyway, κάποια άποψη για τον προβληματισμό μου?

Neo 19-09-2010 15:50

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από paros ( 214491)
Φίλε μου gs έχω (650 twin). Μάλλον έκανες λάθος. Anyway, κάποια άποψη για τον προβληματισμό μου?

Έχει βγει ανάκληση για το συγκεκριμένο πρόβλημα, το οποίο παρουσίαζαν τα 650gs twin και τα f800gs αν δεν κάνω λάθος μέχρι και τα μοντέλα του 09'. Τσέκαρε το σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο.

paros 19-09-2010 16:32

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Neo ( 214537)
Έχει βγει ανάκληση για το συγκεκριμένο πρόβλημα, το οποίο παρουσίαζαν τα 650gs twin και τα f800gs αν δεν κάνω λάθος μέχρι και τα μοντέλα του 09'. Τσέκαρε το σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο.

Έκανα πρόσφατα το ετήσιο service και δεν έδειξε κάτι. Θα το κοιτάξω ξανά λοιπόν, σε ευχαριστώ.

gemara 19-09-2010 18:24

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από paros ( 214489)
Όχι φίλε μου βάζω μπροστά κανονικά πατώντας μόνο τη μίζα. Έχω παρατηρήσει ότι όταν την αφήνω περίπου 5λ. στο ρελαντί πριν ξεκινήσω, τότε δεν μου σβήνει στη διαδρομή. Μήπως όμως καταπονώ τον κινητήρα αφήνοντας τον να δουλεύει στο ρελαντί ?:confused::confused::confused:

"5λ." όταν λες, εννοείς 5 λεπτά στο ρελαντί;;;:Απορία:
Τον ταλαιπωρείς χωρίς λόγο έτσι.
Εκτός αν εννοείς 5 δευτερόλεπτα.

Η μηχανή σου όταν παίρνει μπροστά δεν πρέπει να ακουμπάς καθόλου τη μανέττα για να καταγράφει το κομπιούτερ τη "μηδενική" θέση του γκαζιού.

Αν την ακουμπάς έστω και λίγο την ώρα που παίρνει μπρος και για τα επόμενα λίγα δευτερόλεπτα, το ξεγελάς το κομπιούτερ ότι θέση ρελαντί είναι η λίγο τσιμπημένη και έτσι μετά όταν την αφήνεις τελείως κάποια στιγμή τη μανέττα, αυτό πάει πιο κάτω από το ρελαντί και σβήνει.

Από την αντιπροσωπεία μου τα έχουν πει αυτά.

paros 19-09-2010 22:54

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gemara ( 214576)
"5λ." όταν λες, εννοείς 5 λεπτά στο ρελαντί;;;:Απορία:
Τον ταλαιπωρείς χωρίς λόγο έτσι.
Εκτός αν εννοείς 5 δευτερόλεπτα.

Η μηχανή σου όταν παίρνει μπροστά δεν πρέπει να ακουμπάς καθόλου τη μανέττα για να καταγράφει το κομπιούτερ τη "μηδενική" θέση του γκαζιού.

Αν την ακουμπάς έστω και λίγο την ώρα που παίρνει μπρος και για τα επόμενα λίγα δευτερόλεπτα, το ξεγελάς το κομπιούτερ ότι θέση ρελαντί είναι η λίγο τσιμπημένη και έτσι μετά όταν την αφήνεις τελείως κάποια στιγμή τη μανέττα, αυτό πάει πιο κάτω από το ρελαντί και σβήνει.

Από την αντιπροσωπεία μου τα έχουν πει αυτά.

Θα το κοιτάξω αυτό που λές με τη μανέτα, ενδεχομένως άθελά μου να ακουμπώ τη μανέτα και να συμβαίνει αυτό που λές. Θα το τσεκάρω... Όσον αφορά για το ''ζέσταμα'' δεν ακριβολογώ για τα 5λ. (περίπου) , ίσως είναι 2-3λ., σαφώς καταπονείται ο κινητήρας, το έκανα μερικές φορές για να τσεκάρω αυτό με το ρελαντί. Πάντως ευχαριστώ!

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 16:27.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!