GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   12V για LED strip (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=15451)

kosta12gs 18-11-2010 14:12

12V για LED strip

Θελω να βαλω το παρακατω led strip στο 1200gs αλλα δε ξερω απο που να τραβηξω ρευμα. Η λωριδα θελει φυσικα 12 βολτ και καταναλωνει μονο 5watt.
Θελω αναβει μαζι με τα μεσαια φωτα και αν γινεται να μη βαλω εξτρα διακοπτη.
Αν παρω ρευμα απο τη λαμπα (Η7, 55w) θα εχω κανενα προβλημα ενδειξης στο καντραν;
http://www.freeimagehosting.net/uplo...90807e62af.jpg

vpentza 18-11-2010 14:15

Απάντηση: 12V για LED strip

εκτιμώ ότι θα έχεις ένδειξη στο καντράν, κάποτε νομιζω είχε γραφτεί και στο forum....

ιδέα....
κάτω από το κοντέρ, μαζί με τα λοιπά καλώδια, θα βρεις ένα μπριζάκι που μπαίνει πάνω το GPS ;););)
Αγοράζεις τον αντάπτορα και ρίχνεις εκεί τα ledάκια σου...
εγώ το έχω ήδη σκεφτεί αλλά δεν έχω χώρο και χρόνο να παίξω...

vpentza 18-11-2010 14:17

...και κάτι άλλο..
να θυμάσαι πάντα ότι καβαλάς 1200GS....οι ασχήμιες απλά...δεν προβλέπονται.....
θα κάνεις κάτι όμορφο και διακριτικό να μην "χαλάσεις" το image της μοτό ;););)

vasorfa 18-11-2010 14:19

Αν την συνδεση την κάνεις παράλληλα με τα φώτα δεν νομίζω να έχεις ..αλλα γιατι δεν το συνδεεισ με την ψείρα :hmmm: υπαρχουν και κάποια ετοιμα κίτ,,,,με ρελεδακια και μπλα μπλα μπλα...που μπορεις να ρυθμίσεις τA LEDAkia σου να ανάβουν μόνο με τον διακόπτη!!!(αν ψάξεις και εδω μέσα κάτι έχει γραφτει στο παρελθον....)

kosta12gs 18-11-2010 14:23

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vpentza ( 253446)
εκτιμώ ότι θα έχεις ένδειξη στο καντράν, κάποτε νομιζω είχε γραφτεί και στο forum....

ιδέα....
κάτω από το κοντέρ, μαζί με τα λοιπά καλώδια, θα βρεις ένα μπριζάκι που μπαίνει πάνω το GPS ;););)
Αγοράζεις τον αντάπτορα και ρίχνεις εκεί τα ledάκια σου...
εγώ το έχω ήδη σκεφτεί αλλά δεν έχω χώρο και χρόνο να παίξω...

Αυτο το σημειο θα εχει συνεχως ταση, σωστα;
Θα χρειαστω δηλ και διακοπτη;

vpentza 18-11-2010 14:23

συνονόματε.....δεν είναι καλύτερα να μην εμπλακεί με τη πλεξούδα ??? μπορεί να αλλάξει γνώμη κάποια στιγμή, κάτι να μην του αρέσει....

kosta12gs 18-11-2010 14:26

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vasorfa ( 253451)
Αν την συνδεση την κάνεις παράλληλα με τα φώτα δεν νομίζω να έχεις ..αλλα γιατι δεν το συνδεεισ με την ψείρα :hmmm: υπαρχουν και κάποια ετοιμα κίτ,,,,με ρελεδακια και μπλα μπλα μπλα...που μπορεις να ρυθμίσεις τA LEDAkia σου να ανάβουν μόνο με τον διακόπτη!!!(αν ψάξεις και εδω μέσα κάτι έχει γραφτει στο παρελθον....)

Η ψειρα αναβει και οταν λειτουργει η μηχανη; Δηλ παιρνει ταση συνεχεια...
και αν ναι πως το ζηταω αυτο το κιτ απο μαγαζι με ηλεκτρονικα;

vpentza 18-11-2010 14:31

με το που γυρνάς το κλειδί ανάβει η ψείρα, το πίσω φως και παίρνουν ρεύμα όλα τα μπριζάκια...
αφού πατήσεις το button εκκίνησης, ανάβει και η εμπρός λάμπα...
με την ιδέα vasorfa/vpentza με το που γυρνάς το κλειδί έχεις και ρεύμα στα led......

vasorfa 18-11-2010 14:44

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από kosta650gs ( 253463)
Η ψειρα αναβει και οταν λειτουργει η μηχανη; Δηλ παιρνει ταση συνεχεια...
και αν ναι πως το ζηταω αυτο το κιτ απο μαγαζι με ηλεκτρονικα;

Για εμενα καλύτερα συμβουλεψου εναν Ηλεκτρολόγο,αν όχι, ψαξε σε θεματα που εχουν αναφερθει για φώτα και led στο παρελθον εδω μέσα που κάποιοι έχουν αναφερει και το κύκλωμα που σου προανεφερα....θα κοιταξω μήπως το βρώ σε μιά ανασκαφη που κάνω να στο Δημοσιευσω..:D

Θα συφωνήσω δε και με vpentza...KOITA μην κάνεις το εργαλειο σαν τον καραγκιόζη...ε???:rolleyes::rolleyes:

kosta12gs 18-11-2010 14:48

Συμφωνω για τα σχολια για το τελικο αποτελεσμα
αλλα αν βαζουν led στα φλας, στους καθρεπτεσ, στις χουφτες και σε οτι μπορει να σκεφτει κανεις
θελω να κανω καποια δοκιμη για να δω σε καποιο αλλο σημειο πως δειχνει και για λογους ασφαλειας (βλ. να εισαι παρατηρησιμος και απο αλλους)
Αν κανω μια δοκιμη να παρω ρευμα απο την ψειρα και αναψει ενδειξη στο καντραν , αν το ξηλωσω το λεντ μετα σβηνει η ενδειξη ή θα μου μεινει και θα τρεχω στην αντιπροσωπεια;

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 19:46.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!