![]() |
ΑΖΩΤΟ
χαιρετω την παρεα .εχω ακούσει ότι αν βάλουμε αζωτο στα λάστιχα δεν έχουμε τόσο καλό φρεναρίσμα.έχετε ακούσει κάτι γι΄αυτό?????
ευχαριστώ εκ των προτέρων.. |
Απάντηση: ΑΖΩΤΟ
Από αυτά που γνωρίζω το άζωτο είναι πολύ καλό και σε φρενάρισμα και σε όλα... και δεν χάνει... ακόμα και να μείνει ακίνητη η μηχανή για μεγάλο διάστημα !!
Το μόνο του "πρόβλημα"... είναι ότι αν για κάποιο λόγο πατησεις κάτι και πέσει η πίεση... δεν μπορείς να συμπληρώσεις αέρα... πρέπει να ξεφουσκώσεις εντελώς το λάστιχο... και να ξαναγεμίσεις με αέρα... :cool: |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Εξαλλου ο ατμοσφαιρικος αερας αποτελειται απο 75% αζωτο (αν θυμαμαι καλα) |
Μετα απο λιγο διαβασμα στο ιντερνετ σχετικα με το θεμα, κατεληξα στο οτι οι διαφορες του γεμισματος του ελαστικου με αζωτο ή αερα ειναι αμελητεες...
|
το εχω δοκιμασει πριν 2 χρονια στο φορτηγακι της δουλειας(λογω φορτωματος)........καμμια διαφορα;) |
Απόσπασμα:
Μηπως το βαζεις πιστα;; :D:p |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Η γνώμη μου είναι ότι δεν θα καταλάβεις τπτ. Είναι πολυ κικρές διαφορές και σε οριακά σημεία ίσως ένας πολύ καλός οδηγός να καταλάβει κάτι. Εγώ στην πίστα ή με άζωτο ή με αέρα, το ίδιο ...στυλιάρι έμεινα :sm7:. 1,14 γυρνούσα με αέρα, 1,14 γυρνούσα και με άζωτο. Προπόνηση κλπ ήθελε για να το κάνω 1,10` και σχολεία. Αν έχεις καλά λάστιχα, με κατάλληλο αέρα, τακάκια όχι ``αναμένα``, η άσφαλτο είναι σε καλή κατάσταση, γιατί στο γυαλί τπτ δεν σταματά, και το έχεις και λίγο, θα σταματάς όσο καλύτερα γίνεται. *Το κομάτι ψυχολογία, να ξέρεις ότι είναι σημαντικό και το ξέρεις φαντάζομαι. Αν σε αυτό το κομάτι σε βοηθήσει το .....άζωτο, να πας να βάλεις άζωτο. Δεν είναι καμιά τρελή διαδικασία.. |
Απόσπασμα:
με παραμυθιασανε......οτι ειναι πιο καλο στο φορτωμα,δηλαδη δεν θα εχανε πιεση....;) http://1.1.1.1/bmi/2.bp.blogspot.com...ing-Truck2.jpgοσο για πιστα... |
Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 23:34. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!