GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   ESA I και ESA II (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=16677)

chaos 08-01-2011 10:55

ESA I και ESA II

Γνωριζει καποιος τι διαφορες εχει το ESA I με το ESA II ? Ολες οι μηχανες της BMW σημερα φορανε το ΙΙ η υπαρχουν και μοντελα που φορανε το Ι ακομη? Και τελος τα GS που αντιμετωπισαν προβλημα με την πισω αναρτηση ειχαν το I η το II ?
Μου κανει εντυπωση στο οτι στο επισημο site της BMW HELLAS στον καταλογο των extra σε καποια μοντελα αναφερει ξεκαθαρα "ηλεκτρονικη αναρτηση ESA II" ενω σε καποια αλλα γραφει απλως ESA xωρις να αναφερει για το αν ειναι η I η ΙΙ.

FANISGS 08-01-2011 12:18

Απάντηση: ESA I και ESA II

αν δε κανω λαθος στο 2 ρυθμιζει και καθ υψος!

teo71 08-01-2011 12:23

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από chaos ( 288290)
Γνωριζει καποιος τι διαφορες εχει το ESA I με το ESA II ? Ολες οι μηχανες της BMW σημερα φορανε το ΙΙ η υπαρχουν και μοντελα που φορανε το Ι ακομη? Και τελος τα GS που αντιμετωπισαν προβλημα με την πισω αναρτηση ειχαν το I η το II ?
Μου κανει εντυπωση στο οτι στο επισημο site της BMW HELLAS στον καταλογο των extra σε καποια μοντελα αναφερει ξεκαθαρα "ηλεκτρονικη αναρτηση ESA II" ενω σε καποια αλλα γραφει απλως ESA xωρις να αναφερει για το αν ειναι η I η ΙΙ.

Πολύ καλή ερώτηση...

Έχω και γω την ίδια απορία...

vasorfa 08-01-2011 12:28

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από FANISGS ( 288335)
αν δε κανω λαθος στο 2 ρυθμιζει και καθ υψος!

τι εννοεις Φάνη:hmmm::hmmm:?

με μπερδεψες....:o:o:o

εχω το adve του 2008 και το esa μου , εχει ρυθμίσεις υψους της μηχανης(σε σταση) και ρυθμίσεις σκληρότητας των αναρτήσεων (εν κινησει)συνεπως δεν καταλαβαινω την διαφορα esa 1 kai 2...:Απορία::Απορία:

vtheo 08-01-2011 20:02

Δεν έχει διαφορά στις ρυθμίσεις αλλά στοn προμηθευτή.Η ESA το 2008 και το 2009 κατασκευάζεται από την Showa ενώ στα μοντέλα του 2010 οι αναρτήσεις είναι WP.

teo71 08-01-2011 20:11

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vtheo ( 288488)
Δεν έχει διαφορά στις ρυθμίσεις αλλά στοn προμηθευτή.Η ESA το 2008 και το 2009 κατασκευάζεται από την Showa ενώ στα μοντέλα του 2010 οι αναρτήσεις είναι WP.

Δηλαδή, αν αλλάξουμε αναρτήσεις μπορούμε να βάλουμε WP με ESA από τη BMW???

Υπάρχουν στο εμπόριο οι ίδιες αναρτήσεις???

chaos 08-01-2011 21:12

Ολα τα μοντελα 2010 επομενως εχουν ESA II ? Τα προβληματα με την αναρτηση παρουσιαστηκαν μονο σε μοντελα μεχρι το 2009?

syan 08-01-2011 22:10

Quote:
Originally Posted by BMW
ESA II is the world’s first system for electronic suspension adjustment on a motorcycle offering such a wide range of adjustment options: The rider is able to adjust both the spring base and the spring rate as well as the damper inbound and rebound motion on the rear wheel. On the front wheel, in turn, adjustment is limited to rebound damping.
-------------------------------------------------------------------------------------
So the rear shock gets preload and spring rate adjustments when the bike is stopped, and both shocks get damping adjustments while the bike is moving. Note that the spring rate adjustment is new for the ESA II, while all the other adjustments were on the original ESA.

chaos 08-01-2011 23:05

Τα GS του 2010 φορανε την Ι ή την ΙΙ ?

vtheo 08-01-2011 23:17

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από teo71 ( 288496)
Δηλαδή, αν αλλάξουμε αναρτήσεις μπορούμε να βάλουμε WP με ESA από τη BMW???

Υπάρχουν στο εμπόριο οι ίδιες αναρτήσεις???

Δεν το γνωρίζω αν ταιριάζουν Θοδωρή.Ούτε αν υπάρχουν στο εμπόριο.Τυχαία είχα κουβέντα με κολλητό κάτοχο R1200GSA 2010 , μου είπε ότι η μοτό φοράει από μαμά WP και μάλιστα του το επιβεβαίωσαν και στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο που την πηγαίνει.

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 11:34.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!