GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Ελλάδα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=54)
-   -   Φορολογούνται και οι πάμπτωχοι (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=23821)

frits 23-09-2011 01:05

Φορολογούνται και οι πάμπτωχοι

Όταν ήμουν πιτσιρικάς μου έλεγε ο παππούς μου..

"Παιδάκι μου αν βγουν αυτοί του ΠΑΣΟΚ θα μας πάρουν το σπίτι...."

Τον άκουγα συγκαταβατικά, σκεφτόμενος ότι με τα βιώματα που είχε από τον εμφύλιο μπορούσε να λέει τέτοια πράγματα..

Που να φανταζόμουνα ότι τελικά θα είχε δίκιο.....:mad:

Η γιαγιά και ο παππούς με την σύντακη των 500 ευρώ θα πληρώνουν φόρο. ΕΛΕΟΣ....

Ρε δεν βάζουμε καλύτερα τον Ψωμιάδη υπουργό...

2 χρόνια τώρα μας έχουν κάνει περίγελο όλου του κόσμου και από πάνω μας την λένε κιόλας, η άλλη μοσχαροκεφαλή ο Πάγκαλος μας είπε κλέφτες πάλι σήμερα..

Φορολογούνται και οι πάμπτωχοι

Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ
Φόρο εισοδήματος ακόμα και για όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας επιφύλαξε η κυβέρνηση, η οποία ρίχνει το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ, κόβει μισθούς και συντάξεις, στέλνει στην ανεργία 30.000 δημοσίους υπαλλήλους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα μέσω της εργασιακής εφεδρείας, αυξάνει το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης και διατηρεί τον ειδικό φόρο στα ακίνητα μέχρι το 2014.
http://s.enet.gr/resources/2011-09/1...umb-medium.jpg

Το νέο Μεσοπρόθεσμο, που διαπραγματεύτηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την τρόικα, και το οποίο επικύρωσε χθες η κυβερνητική επιτροπή, «τσακίζει» μισθωτούς και συνταξιούχους, καθώς υφαρπάζει τα εισοδήματά τους είτε με απ' ευθείας περικοπές των αποδοχών τους είτε μέσω της αύξησης των φόρων.
Τα νέα μέτρα, από τα οποία μια πρώτη γεύση πήραμε χθες, καθώς η τελική συμφωνία με την τρόικα θα κλειστεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, είναι μόνιμου χαρακτήρα ρίχνοντας ακόμα περισσότερο το επίπεδο ζωής των Ελλήνων.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το κοστολόγιο των μέτρων εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 2 δισ. ευρώ:
1 Η μείωση του αφορολόγητου ορίου οδηγεί περίπου 693.088 φορολογουμένους (βάσει στατιστικών στοιχείων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος), που είχαν μηδενικό φόρο, στην πληρωμή φόρου από 100 έως 300 ευρώ. Για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος από τα 5.000 ευρώ, που ορίστηκε το νέο αφορολόγητο, μέχρι τα 8.000 ευρώ που ήταν το αφορολόγητο, όπως είχε οριστεί το καλοκαίρι με το Μεσοπρόθεσμο, επέρχεται επιβάρυνση 100 ευρώ. Συγκριτικά με το περσινό αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, το οποίο πλέον έχει «κουτσουρευτεί» κατά 7.000 ευρώ, και τη νέα φορολογική κλίμακα (σ.σ. ισχύει από τον Ιούλιο), η επιβάρυνση φόρου κυμαίνεται από 100 έως 700 ευρώ.
Το χειρότερο όλων είναι ότι φόρο θα πληρώνουν πλέον ακόμα και όσοι έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας 6.500 ευρώ (Eurostat). Ιδιωτικοί υπάλληλοι με μηνιαίο μισθό από 357 ευρώ (μετά την αφαίρεση των εισφορών, αλλά με το φόρο εισοδήματος) και συνταξιούχοι με μηνιαία σύνταξη από 350 ευρώ (σ.σ. λαμβάνουν 12 συντάξεις και επιδόματα εορτών 800 ευρώ) θα πληρώνουν πλέον φόρο εισοδήματος.
Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών σημείωναν χθες το βράδυ ότι το μειωμένο αφορολόγητο θα ισχύσει αναδρομικά από φέτος και διευκρίνιζαν ότι η επιπλέον παρακράτηση των 300 ευρώ για τα 3.000 ευρώ διαφορά του αφορολογήτου θα γίνει πιθανότατα τους τελευταίους μήνες του έτους.
Η μείωση του αφορολογήτου εντέλει στα 5.000 ευρώ από τα 6.000 ευρώ που είχε συμφωνήσει ο υπουργός Οικονομικών με την τρόικα αποφασίστηκε από την κυβερνητική επιτροπή, προκειμένου να περιοριστεί η τρύπα του φετινού προϋπολογισμού.
Το σκεπτικό της κυβέρνησης και της τρόικας για το μειωμένο αφορολόγητο είναι ότι με τον τρόπο αυτό θα πιάσουν τους επιτηδευματίες και τους εισοδηματίες που κρύβουν εισοδήματα και φοροδιαφεύγουν, κυρίως μέσω των τεκμηρίων. Μόνο που με τον τρόπο αυτό επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τους φτωχούς.
2 Η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης θα γίνει σε δύο δόσεις, φέτος και στο 100% το 2012. Από τις 15 Οκτωβρίου το πετρέλαιο θα πωλείται με επιβάρυνση 150 ευρώ ανά τόνο σε σχέση με πέρυσι, καθώς ο φόρος αυξάνει από τα 21 στα 60 ευρώ ανά 1.000 λίτρα. Η τιμή πώλησης του πετρελαίου θα κινείται γύρω στα 0,98 ευρώ -και δεν αποκλείεται να ξεπεράσει το 1 ευρώ στην επαρχία- ή συνολικά 980 ευρώ τα 1.000 λίτρα, σύμφωνα με τους βενζινοπώλες.
Από του χρόνου η αγορά 1.000 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης θα αγγίζει τα 1.500 ευρώ από περίπου 730 ευρώ την περσινή χειμερινή σεζόν. Η αύξηση του φόρου ανεβάζει την τιμή πώλησης στο 1,47 ευρώ ανά λίτρο, από 83 λεπτά πέρυσι το χειμώνα.

jtnakos 23-09-2011 01:14

Απάντηση: Φορολογούνται και οι πάμπτωχοι

Τουλαχιστον δεν μας φορολογησαν τον αερα που αναπνεουμε ΑΚΟΜΑΝεύραΝεύραΝεύρα:mad::mad:

NLS 23-09-2011 01:15

κάτσε έχουμε και άλλες δόσεις

ckk 23-09-2011 01:17

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από jtnakos ( 471826)
Τουλαχιστον δεν μας φορολογησαν τον αερα που αναπνεουμε ΑΚΟΜΑΝεύραΝεύραΝεύρα:mad::mad:

ΑΝΑΠΝΕΕΙΣ?

Για να το πω εγώ εκεί που πρέπει… :D

NLS 23-09-2011 01:22

στον gsmaniac μην κάνει κάνα λάθος;

black_hawk 23-09-2011 02:55

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από frits ( 471814)
Όταν ήμουν πιτσιρικάς μου έλεγε ο παππούς μου..

"Παιδάκι μου αν βγουν αυτοί του ΠΑΣΟΚ θα μας πάρουν το σπίτι...."

Τον άκουγα συγκαταβατικά, σκεφτόμενος ότι με τα βιώματα που είχε από τον εμφύλιο μπορούσε να λέει τέτοια πράγματα..

Που να φανταζόμουνα ότι τελικά θα είχε δίκιο.....:mad:

Ουτε ο παππους δν θα μπορουσε να φανταστει (ευτυχως, γιατι, διπλη πλυση εγκεφαλου οδηγει στη σχιζοφρενεια.. Αποδεδειγμενο..)οτι τελικα οι (ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ!) "σοσιαλι-η-στες" πανε να μας παρουν και τα σπιτια οχι στο ονομα μιας κολεκτιβοποιησης-κοινονικοποιησης κλπ, αλλα στο ονομα των μεγαλοκαρχαριων και μεγαλοσυμφεροντων γενικως που ειναι υποταγμενοι και εξυπηρετουν "εκοντες-ακοντες"!

adventure 23-09-2011 08:47

:(:(:(:(

asotosios 23-09-2011 10:27

κοιτα που και να εισαι ανεργος στην Ελλαδαρα, θα πληρωνεις και φορους...
τι αλλο πρεπει να κανουνε για να τους παρουμε το κεφαλι...???

kostas_366 23-09-2011 12:29

Στην περίπτωση αυτή πρέπει να αλλάξει το σύστημα και να ζητήτε Φορ. δήλωση ή πλαφόν στοιχείων για την κάρτα και το επίδομα.
Αλλιώς και 50 διαμερίσματα να έχεις, αν φύγεις από την δουλειά σου, δικαιούσε κάρτα ανεργίας (τώρα άλλο κομάτι αν πρέπει να έχει κ αυτός. ο διαμερισματούχος, ίδια δικαιώματα). Αν τώρα έχεις π.χ. 101 ένσημα την μια χρονιά και 6 μήνες την επόμενη (αν δεν έχει αλλάξει μετριόνται οι 4) δικαιούσε και επίδομα.
Οπότε το να το αναφέρει ο Βενιζέλος δεν λέει τπτ. Πρέπει να αλλάξει η σχετική νομοθεσία.

Albatros 23-09-2011 12:35

καλά κάνουν όσο καθόμαστε στα πληκτρολόγια και τους καναπέδες...
:mad:

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 14:12.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!