GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Ρυθμιστής ύψους στο μπροστινό φανάρι (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=25146)

KouaksKouaks 28-10-2011 12:43

Ρυθμιστής ύψους στο μπροστινό φανάρι

Παιδιά, πήγα τις προάλες να ρυθμίσω τα φώτα γιατί ήτανε λίγο ψηλά και ενώ γυρνάω την βίδα (προς την σωστή κατέυθυνση) αυτο δεν πάει πουθενά... έχουν κλωτσίσει οι βόλτες... :( και το κακό είναι οτι η βίδα είναι μεταλλική, ενώ το μέσα (που θηλυκώνει) είναι πλαστικό.. ΝεύραΝεύρα

Ξέρει κανείς αν επισκευάζεται η αλλάζει εύκολα αυτό το πραγματάκι εκεί μέσα στο φανάρι? :Απορία:

Alkinoos 28-10-2011 17:35

Απάντηση: Ρυθμιστής ύψους στο μπροστινό φανάρι

Το ίδιο πρόβλημα έχω κ εγω αλλα δε χαλασα το σπειρωμα!!!
Πάντως πρέπει να φτιάχνεται.
Αν είσαι κοντά (Αθήνα εννοώ) μπορούμε να του ρίξουμε μια ματιά ένα απόγευμα κ να το φτιάξουμε.

Στο δικό μου είχα το εξής πρόβλημα.
Εφεγγε στο Θεό!!! Μιλάμε στραβωνα το κόσμο όλο!
Το κατέβασα τέρμα κάτω απο το βιδακι κ παρόλα αυτά αν κ βελτιώθηκε η θέση του φανου, εξακολουθούσε να είναι αρκετά ψηλά.
Το κατάλαβα πως θα γινόταν ζημιά αν το εσφιγγα κ άλλο κ σταμάτησα.
Τελικά το πρόβλημα ήταν στο πανελακι που έβαλα με το μπριζακι των 12V απο το motoraid.
Επειδή είναι σταθερό πάνω στο πλαίσιο του κοντέρ κ το κοντέρ είναι βιδωμενω πάνω στο φανάρι, εμποδιζε το φανάρι κατα 1-2 χιλιοστά κ το κρατάει πιο πάνω.
Αυτά τα 1-2 χιλιοστά μεταφράζονται σε αρκετές μοίρες κλίσης με αποτέλεσμα να φεγγει το φανάρι στο Θεό!!!

vasorfa 29-10-2011 01:49

μαστορααααα:p

αφου εισαι κουλος....καλα να παθαινεις......λοιπον......εχουμε και λεμε....κατα πασα πιθανοτητα.....ΔΕΝ κλωτσησε η βιδα,αλλα....βγηκε απο την φωλια....(δυστυχως δεν εχει.....stop...)με λιη ψυχραομια υπομονη και ηρεμεε κινησεις μπαινει ξανα στην θεση τηε:)....αν δεν τα καταφερεος,ρρχεσσι να δτο φτιαξω,και πινουμε και καφε..το εχω κανει αρκετες φορες :cool:

KouaksKouaks 29-10-2011 20:36

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Alkinoos ( 504339)
Το ίδιο πρόβλημα έχω κ εγω αλλα δε χαλασα το σπειρωμα!!!
Πάντως πρέπει να φτιάχνεται.
Αν είσαι κοντά (Αθήνα εννοώ) μπορούμε να του ρίξουμε μια ματιά ένα απόγευμα κ να το φτιάξουμε.

Στο δικό μου είχα το εξής πρόβλημα.
Εφεγγε στο Θεό!!! Μιλάμε στραβωνα το κόσμο όλο!
Το κατέβασα τέρμα κάτω απο το βιδακι κ παρόλα αυτά αν κ βελτιώθηκε η θέση του φανου, εξακολουθούσε να είναι αρκετά ψηλά.
Το κατάλαβα πως θα γινόταν ζημιά αν το εσφιγγα κ άλλο κ σταμάτησα.
Τελικά το πρόβλημα ήταν στο πανελακι που έβαλα με το μπριζακι των 12V απο το motoraid.
Επειδή είναι σταθερό πάνω στο πλαίσιο του κοντέρ κ το κοντέρ είναι βιδωμενω πάνω στο φανάρι, εμποδιζε το φανάρι κατα 1-2 χιλιοστά κ το κρατάει πιο πάνω.
Αυτά τα 1-2 χιλιοστά μεταφράζονται σε αρκετές μοίρες κλίσης με αποτέλεσμα να φεγγει το φανάρι στο Θεό!!!

Βρήκα λίγο χρόνο σήμερα και το έβγαλα το φανάρι για να δω τι ακριβώς έχει χαλάσει και τι μπορεί να γίνει. Τελικά όντως κλωτσάει η βίδα σε μια πλαστική ροδέλα (που ουσιαστικά τραβάει-σπρώχνει για να ρυθμίσει το πάνω-κάτω) αλλά έτσι όπως είναι δεν θα μπορούσε να επισκευαστεί, θέλει δηλαδή ή νέα βάση-ροδέλα ή καμιά πατέντα, να μπεί καμιά μεταλλική ροδέλα για να μην χαλάσει ποτέ ξανά! ;)

Το θέμα είναι, οτι είναι τρομερά δύσκολο να βάλεις χέρι εκεί μέσα, είναι πάρα πολύ μικρός ο χώρος και το φανάρι απ'οτι ξέρω δεν ανοίγει για να διευκολύνει την επισκευή...:hmmm:

KouaksKouaks 29-10-2011 20:44

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vasorfa ( 504642)
μαστορααααα:p

αφου εισαι κουλος....καλα να παθαινεις......λοιπον......εχουμε και λεμε....κατα πασα πιθανοτητα.....ΔΕΝ κλωτσησε η βιδα,αλλα....βγηκε απο την φωλια....(δυστυχως δεν εχει.....stop...)με λιη ψυχραομια υπομονη και ηρεμεε κινησεις μπαινει ξανα στην θεση τηε:)....αν δεν τα καταφερεος,ρρχεσσι να δτο φτιαξω,και πινουμε και καφε..το εχω κανει αρκετες φορες :cool:

Αμέσως εσύ, έτοιμο το έχεις το φαρμάκι σου! :p:p

Το άνοιξα ρε φίλε και το είδα απο κοντά, η βίδα δεν βγήκε απο την φωλιά της (θα μου'μενε και στο χέρι άλλωστε κιόλας) απλά έχει φαγωθεί καπως η πλαστική βάση-ροδέλα και στα μεγάλα ζόρια (όταν θέλω να κατεβάσω πολύ το φανάρι) κλωτσάει και τσουπ πάει σχεδόν στην άκρη της βίδας.. ΝεύραΝεύρα
Θέλει πατέντα έτσι όπως το κόβω.. προς το παρόν το έχω κατεβασμένο με τον λεβιέ που έχει για 2ο άτομο, για να μην φέγγω στον Θεό! :o

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 29-10-2011 20:46

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από KouaksKouaks ( 505090)
Βρήκα λίγο χρόνο σήμερα και το έβγαλα το φανάρι για να δω τι ακριβώς έχει χαλάσει και τι μπορεί να γίνει. Τελικά όντως κλωτσάει η βίδα σε μια πλαστική ροδέλα (που ουσιαστικά τραβάει-σπρώχνει για να ρυθμίσει το πάνω-κάτω) αλλά έτσι όπως είναι δεν θα μπορούσε να επισκευαστεί, θέλει δηλαδή ή νέα βάση-ροδέλα ή καμιά πατέντα, να μπεί καμιά μεταλλική ροδέλα για να μην χαλάσει ποτέ ξανά! ;)

Το θέμα είναι, οτι είναι τρομερά δύσκολο να βάλεις χέρι εκεί μέσα, είναι πάρα πολύ μικρός ο χώρος και το φανάρι απ'οτι ξέρω δεν ανοίγει για να διευκολύνει την επισκευή...:hmmm:

Aφού το έβγαλες το φανάρι,

βάλε καμιά φωτό με το πρόβλημα,

για να πούμε κι εμείς την γνώμη μας για καμιά πατέντα ... :o

Alkinoos 29-10-2011 21:52

Το φανάρι ανοίγει. Αρκεί να ξέρεις τον τροπο να το κανεις χωρίς να το σπασεις κ να το κλείσεις χωρίς να μπάζει νερά.
Εννοείτε ότι σιλικονες κ λοιπές χαζομαρες διώκονται δια ροπαλου.

vasorfa 29-10-2011 22:26

σωστος ο Αλκινοος!!!

οπως ειπε...θελει.....χειρουργικες κινησεις:)

πλακα πλακα,σηκωσε και καμια φωτο....μην μσς πεις οτι σου τελειωσε το...φιλμ:sm7::sm7:

KouaksKouaks 29-10-2011 23:28

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ ( 505103)
Aφού το έβγαλες το φανάρι,

βάλε καμιά φωτό με το πρόβλημα,

για να πούμε κι εμείς την γνώμη μας για καμιά πατέντα ... :o

Ναι βεβαίως Νικόλα, αύριο πριν το βάλω πάνω το φανάρι θα τραβήξω φωτό και θα τις ανεβάσω! ;):)

paschalis 30-10-2011 22:51

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Alkinoos ( 505149)
Το φανάρι ανοίγει. Αρκεί να ξέρεις τον τροπο να το κανεις χωρίς να το σπασεις κ να το κλείσεις χωρίς να μπάζει νερά.
Εννοείτε ότι σιλικονες κ λοιπές χαζομαρες διώκονται δια ροπαλου.

Ετσι ακριβως..Εγω ανοιξα το φαναρι σε φιλο που ασχολειται με παρπριζ.
Χρειαστηκε να ανοιξει τεσσερις εγκοπες γαι να βαλει μοχλο και να ξεκολλησει το τζαμι απο τον κορμο οι οποιες ομως δε φαινονται γιατι τις καλυπτει το περιμετρικο καλυμμα του φαναριου.
Στη θεση του αστειου πλαστικου σπειρωματος που εχει βαλει ο εξυπνακιας Γερμανος σε φαναρι τετρακοσιων ευρω φυτεψαμε ενα πυρωμενο με φλογιστρο παξιμαδι και αυτο ηταν...
Στο κλεισιμο βαλε καποια ειδικη κολλα ωστε να μπορει να ξαναανοιξει αν χρειαστει..Και φυσικα οχι σιλικονες οπως πολυ σωστα λεει ο Αλκινοος;)
Καλη επιτυχια!

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 02:34.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!