GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Εξοπλισμός μοτοσικλέτας (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Top Case: Πλαστικό ή Μεταλλικό; (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=27741)

Δήμος 19-01-2012 13:58

Top Case: Πλαστικό ή Μεταλλικό;

Αγαπητοί φίλοι θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με τα top cases. Ανεξαρτήτου κόστους, ποια θεωρείτε ότι είναι καλύτερη επιλογή, τα πλαστικά ή τα μεταλλικά και γιατί; Με άλλα λόγια, ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα + και τα - των πλαστικών και των μεταλλικών top cases;

lepanto 19-01-2012 14:33

Απάντηση: Top Case: Πλαστικό ή Μεταλλικό;

Δήμο τα πράγματα είναι απλά το μεταλλικό χαρακτηρίζει τα adv το πλαστικό τα απλά gs

Δήμος 19-01-2012 14:44

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από lepanto ( 577061)
Δήμο τα πράγματα είναι απλά το μεταλλικό χαρακτηρίζει τα adv το πλαστικό τα απλά gs

Δεν μπορώ να το δεχθώ αυτό. Πρόκειται για δύο διαφορετικά υλικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (αντοχή, ευκαμψία - ακαμψία, φθορά από άλλα στοιχεία κλπ), που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε GS και σε Adv. Για να είμαι πιο ακριβής στην αρχική μου ερώτηση: Με ποιο top case μπορώ να πετύχω α) στιβαρότητα (να μη μου φύγει βρε αδερφέ π.χ. στην Εθνική με 100χλμ/h), β) αντοχή, γ) στεγανότητα και δ) με όσο το δυνατό λιγότερα φορτία στο υποπλαίσιο (γιατί μη ξεχνάμε ότι κάπου πρέπει να στηριχθεί το top case).

Ακιs 19-01-2012 14:52

Δημο,οι μεταλλικες σαφως καθονται καλυτερα στο ματι,αλλα εχουν χωρητικοτητα 38-40lt.Οι πλαστικες φτανουν μεχρι 53-55lt,αλλα ''ξενιζουν'' λιγο στην συνολικη εικονα της μοτο.Διαλεγεις και παιρνεις:Πρακτικοτητα [οσο αφορα τον χωρο] η στυλ?;):D

Δήμος 19-01-2012 15:00

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Ακιs ( 577081)
Δημο,οι μεταλλικες σαφως καθονται καλυτερα στο ματι,αλλα εχουν χωρητικοτητα 38-40lt.Οι πλαστικες φτανουν μεχρι 53-55lt,αλλα ''ξενιζουν'' λιγο στην συνολικη εικονα της μοτο.Διαλεγεις και παιρνεις:Πρακτικοτητα [οσο αφορα τον χωρο] η στυλ?;):D

Άκη, πέρα από τη χωρητικότητα, ποια κουμπώνει καλύτερα στη βάση της; Δηλαδή, σε περίπτωση αναπήδησης της μηχανής σε μια λακκούβα, μια πλαστική (ανεξαρτήτου χωρητικότητας) με εσωτερικό όμως βάρος (χάριν παραδείγματος) 10 lt και μια μεταλλική με ισόποσο βάρος, ποια κινδυνεύει να "φύγει" και να σκάσει στα διερχόμενα ι.χ; Επιπλέον, η μεταλλική, λόγω του βάρους της, μπορεί να στραβώσει το υποπλαίσιο;

bogart 19-01-2012 15:35

εμένα το Vario Μου έφυγε με 100 χμ και διαλύθηκε...
ευτυχώς που δεν το πάτησε το φιλαράκι που ερχόταν απο πίσω...

όσο αντιαισθητικές κι αν είναι, οι Givi είναι οι καλύτερες φίλε μου...

tattoopanther 19-01-2012 16:11

πως θα σε κάτση είναι.,.,

εγω σερνόμουνα 5μέτρα+

και ούτε που κουνήθηκε απο την θέση της η vario πλαινή .,

μόνο που πήρα μερικές γρατζουνιές σουβενίρ.,.,

βάλε και την πατέντα που έχουν να αυξομειώνονται ., τις θεωρώ πολύ πρακτικές..,
+στο GS1200 αεροδυναμικά κουμπώνουν τέλεια πάνω ..και δεν προεξέχουν.,,
+ με καταρακτώδες βροχές δεν έχει μπεί σταγόνα μέσα.,.,.,

ckalfas 19-01-2012 16:39

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Δήμος ( 577085)
ποια κουμπώνει καλύτερα στη βάση της; Δηλαδή, σε περίπτωση αναπήδησης της μηχανής σε μια λακκούβα, μια πλαστική (ανεξαρτήτου χωρητικότητας) με εσωτερικό όμως βάρος (χάριν παραδείγματος) 10 lt και μια μεταλλική με ισόποσο βάρος, ποια κινδυνεύει να "φύγει" και να σκάσει στα διερχόμενα ι.χ; Επιπλέον, η μεταλλική, λόγω του βάρους της, μπορεί να στραβώσει το υποπλαίσιο;

Η μεταλλική κάθεται καλύτερα στην βάση της από οποιαδήποτε πλαστική, διότι το αλουμίνιο επιτρέπει να βιδωθούν οι βάσεις σ' αυτήν, ενώ στις πλαστικές οι βάσεις και τα παρελκόμενά τους απλά κουμπώνουν. Οπότε σε θέμα στιβαρότητας και κουμπώματος πάνω στην βάση της μία μεταλλική υπερτερεί σε σχέση με την πλαστική.
Στο δεύτερο ερώτημα... μιλάμε για πλαϊνές έτσι; Οι μεταλλικές "ενδέχεται" και αναλόγως το πέσιμο, να βλάψουν το υποπλάισιο, όχι από το βάρος, αλλά από την στιβαρότητα ή την μη απορρόφηση κραδασμών της πτώσης!

siraxanz 19-01-2012 19:16

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Δήμος ( 577041)
Αγαπητοί φίλοι θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με τα top cases. Ανεξαρτήτου κόστους, ποια θεωρείτε ότι είναι καλύτερη επιλογή, τα πλαστικά ή τα μεταλλικά και γιατί; Με άλλα λόγια, ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα + και τα - των πλαστικών και των μεταλλικών top cases;

Βαλε μια givi 55 κ ξενιασες...

δεν ειχε βαλίτσα ο Κώστας?

egefalikos 19-01-2012 19:22

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από siraxanz ( 577300)
Βαλε μια givi 55 κ ξενιασες...

δεν ειχε βαλίτσα ο Κώστας?

Σωστός ο Χάρης! ;):)

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 12:14.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!