![]() |
Διαφορά βάρους: Χυτές ζάντες μοντ. '04-'07 και '08-'10
Το παρόν θέμα αφορά μοτοσυκλέτες R1200GS.
Με αφορμή την αλλαγή στις ζάντες για αισθητικούς λόγους, αναφέρω την αξιοσημείωτη διαφορά που μέτρησα ανάμεσα τους. Πιο συγκεκριμένα: Ζάντα ΕΜΠΡΟΣ '04-'07 (Ασημί) ...................6.340 γρμ. Ζάντα ΕΜΠΡΟΣ '08-'10 (Σκούρο γκρι)...........7.050 γρμ (+710 γρμ.) Ζάντα ΠΙΣΩ '04-'07 (Ασημί) ...................5.490 γρμ. Ζάντα ΠΙΣΩ '08-'10 (Σκούρο γκρι)...........5.650 γρμ (+160 γρμ.) Γνωρίζοντας κάποια βασικά πράγματα για τα οφέλη του χαμηλού μη αναρτώμενου βάρους αναρρωτιέμαι για ποιο λόγο βάρυνε τόσο πολύ η εμπρός ζάντα.... Γνωρίζει κανείς εάν υπήρχε θέμα στιβαρότητας/ακαμψίας/αντοχής; Να σημειώσω ότι οι ζάντες μετρήθηκαν γυμνές και μόνο με τα ρουλεμάν τους (χωρίς δισκόπλακες, πιάτο ABS, αισθητήρες RDC.) |
Απάντηση: Διαφορά βάρους: Χυτές ζάντες μοντ. '04-'07 και '08-'10
εννοεις με το μοντ. 04-07 σχετικά με μειωμένη στιβαρότητα?
εμένα το μόνο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι το γυροσκοπικό φαινόμενο... |
μμμ να ρωτήσω κάτι άλλο ?
υπάρχει περίπτωση να έχει ελαφρύνει αλλού το μπροστινό σύστημα και να εξισορροπεί το αυξημένο βάρος της ζάντας ?? ή κάτι αντίστοιχο και για το πίσω ??? πάντως, κατά την "επαναζύγιση" της ζάντας στην αλλαγή ελαστικών, ο τεχνίτης προσθαφαιρεί βάρη για τη σωστή ευθυγράμμιση της ζάντας. άρα, και να έχει απλά προσθέσει βάρος στη ζάντα, μπορεί να ενίσχυσε κάποια νεύρα ή να άλλαξε ελαφρά τη διάταξη των μπράτσων... |
Απόσπασμα:
Όσο για το γυροσκοπικό, το σκέφτηκα και εγώ. Εκεί όμως παίζει ρόλο (αν δεν κάνω λάθος) και η κατανομή του βάρους. Για παράδειγμα, αν δύο ζάντες έχουν ίδιο βάρος και η μία έχει περισσότερη μάζα στην περιφέρεια τότε είναι πιο "ακλόνητη" από την άλλη. Αν λέω βλακείες με διορθώνετε. Δυστυχώς με τη βρεφική ζυγαριά δεν μπορώ να μετρήσω κατανομή. |
Απόσπασμα:
Για να ισοφαρίσεις όμως 700γρμ από 2 δισκόπλακες πρέπει να κοιτάξεις κατά ΜotoGP μεριά. Απόσπασμα:
Βαρίδια βάζει αλλά μιλάμε για μικροποσότητες (25 γραμμάρια χρησιμοποίησε σε μένα και αυτό μάλλον λόγω του αισθητήρα RDC). Η σχεδίασή τους είναι όντως διαφορετική αν και 5μπρατσες και οι δύο. Οι πρώτες έχουν διπλό λεπτό μπράτσο και οι δεύτερες ένα και μάλλον μασίφ (όχι κούφιο/κοίλο). |
ΧΑΧΑ
ενταξει να σου πω? κι εγώ δεν ειμαι ειδήμων αλλά και πάλι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δικαιολογηθεί, δεδομένου οτι έχουν λιγο διαφορετικό στήσιμο τα 04-07 σε σχέση με τα μετέπειτα. Τουλάχιστον το αντβέ το δικό μου (07) σε σχέση με ενος φίλου μου (08) που έτυχε να οδηγήσω, το ένιωσα λίγο διαφορετικό... |
Απόσπασμα:
επίσης οι 2 μοτό σίγουρα έχουν διαφορετικά καταπονημένη ανάρτηση, ανόμοια χρήση των ελαστικών και ελαφρώς διαφορετική απόδοση εκ κατασκευής.... μήπως ψάχνεις ευκαιρία και δικαιολογία για νέες αγοραπωλησίες ???:p:p:p |
Ελα ρε? αλήθεια? και δε το ειχα παρατηρήσει!! :u60:
οχι, το ειπα με την έννοια του διαφορετικού στησίματος/ αίσθησης. δεκτά όσα είπες, τα σκέφτηκα κι εγώ. |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 01:41. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!