GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Έτσι απλά να το μοιραστώ μαζί σας. (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=35695)

skaram 28-10-2012 00:33

Έτσι απλά να το μοιραστώ μαζί σας.

Φίλοι μου,
Την εξαιρετικά δύσκολη καθημερινότητα τη βιώνουμε όλοι μας. Ένα ζοφερό μέλλον επίσης το "μυριζόμαστε" όλοι. Έχουν χυθεί τόνοι μελανιού και τόνοι σάλιου στο να αποδοθούν ευθύνες - πάντοτε μέσα από το πρίσμα των χρωματικών αποκλίσεων του γράφοντος ή του ομιλούντος.

Όλ' αυτά εντάξει, όμως βλέπω ένα "ζήτω" να περνά ψηλά στην κυλιόμενη μπάρα και μια ημερομηνία. Αυτή δεν έχει να κάνει με τους κοστουμαρισμένους μας της πλατείας Συντάγματος ούτε με τους "συγκινημένους" για την κατάντια μας. Έχει να κάνει με τους χιλιάδες ανώνυμους που σε έξι (6) ώρες από τώρα ξεκίνησαν αποφασισμένοι μέχρι και να μη γυρίσουν όντες δοσμένοι σε μια ιδέα που έχει όνομα. Λέγεται Πατρίδα. Μπορεί να ενσαρκωθεί σε μια μάνα, μια αδελφή, μικρά παιδιά, ανήμπορους ηλικιωμένους και σε πολλά άλλα. Είναι πέρα και πάνω από κόμματα, εκάστοτε ανίκανους διοικούντες, μίζες, λαμογιές κ.λπ. Είναι η ώρα που σε καλεί η λεγάμενη που προανέφερα, γιατί σε χρειάζεται, γιατί θέλουν να τη "βιάσουν" κι εσύ τότε δεν έχεις πολλά λόγια, ή ένα ναι ή ένα όχι σ' αυτήν την έκκληση.

Φίλοι μου δεν θα σας ζαλίσω άλλο. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα είμαι κάπως φορτισμένος, γιατί κι ο Φίλιππος ήταν ανάμεσα στους χιλιάδες. Ένα εφεδράκι, που έκανε τη θητεία του και κόντευε να απολυθεί, όταν φυσικά ήρθε ο κόσμος τ' απάνω κάτω κι έτσι σε 6 (έξι) ώρες από τώρα σαν διμοιρίτης πολυβόλων του 5ου Συντάγματος Πεζικού Τρικάλων είπε το μεγάλο ναι στην έκκληση για το τεράστιο ΟΧΙ. Στην πρώτη γραμμή ως το τέλος.

Σας ευχαριστώ θερμά για το χρόνο σας.
Στράτης

commander 28-10-2012 00:43

Απάντηση: Έτσι απλά να το μοιραστώ μαζί σας.

;)

skaram 28-10-2012 00:46

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από commander ( 785456)
;)

Δεν καταλαβαίνω.

siraxanz 28-10-2012 00:46

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από skaram ( 785449)
Φίλοι μου,
Την εξαιρετικά δύσκολη καθημερινότητα τη βιώνουμε όλοι μας. Ένα ζοφερό μέλλον επίσης το "μυριζόμαστε" όλοι. Έχουν χυθεί τόνοι μελανιού και τόνοι σάλιου στο να αποδοθούν ευθύνες - πάντοτε μέσα από το πρίσμα των χρωματικών αποκλίσεων του γράφοντος ή του ομιλούντος.

Όλ' αυτά εντάξει, όμως βλέπω ένα "ζήτω" να περνά ψηλά στην κυλιόμενη μπάρα και μια ημερομηνία. Αυτή δεν έχει να κάνει με τους κοστουμαρισμένους μας της πλατείας Συντάγματος ούτε με τους "συγκινημένους" για την κατάντια μας. Έχει να κάνει με τους χιλιάδες ανώνυμους που σε έξι (6) ώρες από τώρα ξεκίνησαν αποφασισμένοι μέχρι και να μη γυρίσουν όντες δοσμένοι σε μια ιδέα που έχει όνομα. Λέγεται Πατρίδα. Μπορεί να ενσαρκωθεί σε μια μάνα, μια αδελφή, μικρά παιδιά, ανήμπορους ηλικιωμένους και σε πολλά άλλα. Είναι πέρα και πάνω από κόμματα, εκάστοτε ανίκανους διοικούντες, μίζες, λαμογιές κ.λπ. Είναι η ώρα που σε καλεί η λεγάμενη που προανέφερα, γιατί σε χρειάζεται, γιατί θέλουν να τη "βιάσουν" κι εσύ τότε δεν έχεις πολλά λόγια, ή ένα ναι ή ένα όχι σ' αυτήν την έκκληση.

Φίλοι μου δεν θα σας ζαλίσω άλλο. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα είμαι κάπως φορτισμένος, γιατί κι ο Φίλιππος ήταν ανάμεσα στους χιλιάδες. Ένα εφεδράκι, που έκανε τη θητεία του και κόντευε να απολυθεί, όταν φυσικά ήρθε ο κόσμος τ' απάνω κάτω κι έτσι σε 6 (έξι) ώρες από τώρα σαν διμοιρίτης πολυβόλων του 5ου Συντάγματος Πεζικού Τρικάλων είπε το μεγάλο ναι στην έκκληση για το τεράστιο ΟΧΙ. Στην πρώτη γραμμή ως το τέλος.

Σας ευχαριστώ θερμά για το χρόνο σας.
Στράτης

Φίλιππος??? παππούς να υποθέσω...

Χιλιάδες Φίλιπποι έδωσαν τότε την ζωή τους για την Πατρίδα..

αυτούς τιμά το μπανεράκι του φόρουμ...:ye02:

commander 28-10-2012 00:49

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από skaram ( 785458)
Δεν καταλαβαίνω.

Τπτ το μεμπτό ........απλά κλείνω το μάτι σαν ένα ευχαριστούμε για το γραπτό σου ...

skaram 28-10-2012 00:49

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από siraxanz ( 785459)
Φίλιππος??? παππούς να υποθέσω...

Χιλιάδες Φίλιπποι έδωσαν τότε την ζωή τους για την Πατρίδα..

αυτούς τιμά το μπανεράκι του φόρουμ...:ye02:

Πατέρας. Αιωνία η μνήμη όλων.

siraxanz 28-10-2012 00:50

Αιώνια η μνήμη των ηρώων!

commander 28-10-2012 00:52

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από skaram ( 785462)
Πατέρας. Αιωνία η μνήμη όλων.

Τώρα το κατάλαβα συγνωμη ........να είσαι γέρος να τον θυμάσαι τον ήρωα...........

frits 28-10-2012 02:07

Μπράβο σου...!!!

Μεγάλη Κληρονομιά έχεις αγαπητέ.

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 28-10-2012 03:49

Κι εμένα ο πατέρας μου, επί 49 μήνες υπηρέτησε πάνω σε μια μοτοσυκλέτα BSA ...

Πάνω της έτρωγε, πάνω της κοιμόταν - ενίοτε και όρθιος ...

Και πάλι πάνω της - στα βουνά της Πίνδου, ξεπάγιαζε απ' τα χιόνια κ το κρύο ...

Από εκεί πήρε κληρονομιά τα βροχικά - βρεχόταν μέχρι το κόκκαλο και στέγνωνε εν κινήσει με τον αέρα,

από τα οποία και τελικά, άφησε αυτό τον μάταιο κόσμο ...

Σήμερα λοιπόν, ας διώξουμε οποιαδήποτε πολιτική αντιπαράθεση απ' την καθημερινότητά μας,

και ας σκεφτούμε - όπως μας παροτρύνει ο φίλος Στρατής (skaram),

μόνο θετικά και μόνο με δέος, αυτά που με την ζωή τους κ με το αίμα τους,

μας πρόσφεραν απλόχερα οι πατεράδες μας ...

.

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 18:17.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!