![]() |
Πιάσε ένα Φραπεεεεεέ....................
Αφιερωμένο στους Βόρειους Χαλλαρούς φίλους και όχι μόνο.............:ye33:
Τώρα που καλοκαιριάζει... βουρ στον φραπέ!!! Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία μας από την κατανάλωση στιγμιαίου καφέ;;; 09 Απριλίου 2013 http://www.athensmagazine.gr/photos/...99b0ad8f00.jpg Ο κρύος στιγμιαίος καφές (φραπέ) είναι στενά συνδεδεμένος με την «ελληνική νοοτροπία», ωστόσο η πραγματική του προέλευση είναι λίγο διαφορετική. Επίσης, αντίθετα με την γενική αντίληψη ότι είναι επιβλαβής για την υγεία, αποδεικνύεται ότι έχει μεγάλη διατροφική αξία. Ο στιγμιαίος καφές εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ελβετία την Άνοιξη του 1938, ωστόσο δεν ήταν φραπες με την έννοια που τον ξέρουμε σήμερα. Ο κρύος στιγμιαίος καφές όπως τον απολαμβάνουμε πλέον είναι καθαρά ελληνική «πατέντα» και αποτελεί εξέλιξη της προαναφερθείσας Ελβετικής συνταγής, ενώ τα εύσημα για την δημιουργία του αποδίδονται στη Θεσσαλονίκη! Συγκεκριμένα τη μεγάλη ανακάλυψη που έμελλε να γίνει σήμα κατατεθέν του ελληνικού καλοκαιριού, έκανε ένας εργαζόμενος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 1957 όταν απλά ανακάτεψε στο σέικερ στιγμιαίο καφέ με κρύο νερό. Η ιδέα αυτή είχε μεγάλη ανταπόκριση και το παγωμένο ρόφημα στιγμιαίου καφέ διαδόθηκε σε όλον τον κόσμο και ταυτίστηκε με την ελληνική κουλτούρα. Ωστόσο κάτι που δε γνωρίζουν πολλοί, είναι ότι εκτός από γρήγορο και δροσιστικό ρόφημα, ο φραπές έχει και μεγάλη διατροφική αξία αφού είναι πλούσιος σε πολυφαινόλες και άλλα συστατικά με αντιοξειδωτική δράση τα οποία αποτελούν την φυσική αντιγηραντική ασπίδα προστασίας του οργανισμού μας. iefimerida.gr | Ηλεκτρονική εφημερίδα με άποψη |
Απάντηση: Πιάσε ένα Φραπεεεεεέ....................
:ye02:
|
Απάντηση: Πιάσε ένα Φραπεεεεεέ....................
:ye35:Που αλλού. Στην Βόρεια Ελλάδα. :ye02:Δηλ πάνω απο το Αυλάκι...............
|
Απάντηση: Πιάσε ένα Φραπεεεεεέ....................
Το στιγμιαιο....γαλατακι που κανει καλο Ξανθη...εεε??
:ye33::ye33: |
Απάντηση: Πιάσε ένα Φραπεεεεεέ....................
αυτα ειναι!!!!:ye02: ....φραπεδούμπα χαΛΛΛαρά Λεμεεε!!!:D
|
Απάντηση: Πιάσε ένα Φραπεεεεεέ....................
ΕΥΓΕ ΞΑΝΘΗ! :ye02::ye02:
αν και υπάρχει ορθογραφικό λάθος....Θεσσαλλλλλλονίκη το σωστο! :p |
Απάντηση: Πιάσε ένα Φραπεεεεεέ....................
Απόσπασμα:
Δεν βρίσκω τίποτα καλύτερο από τα παρακάτω τονισμένα...................:ye12: ΤΣΙΠΟΥΡΟ: Το απόσταγµα της χαράς Ο δεκάλογος του τσίπουρου * Το τσίπουρο είναι το μοναδικό ελληνικό λευκό απόσταγμα που έχει προέλευση το σταφύλι.Παράγεται με απόσταξη των στεμφύλων σταφυλιών που καλλιεργούνται στην ελληνική γη. * Το τσίπουρο έχει ιστορία εκατοντάδων χρόνων και θεωρείται το αυθεντικό ελληνικό ποτό που συνδέεται άμεσα με την ελληνική φιλοξενία, με την παράδοση του τόπου μας και τον πολιτισμό μας. * Το εμφιαλωμένο τσίπουρο παράγεται με σύγχρονες μεθόδους και σύγχρονο εξοπλισμό και φυσικά την ασφάλειά του εγγυάται η τυποποίησή του. * Το τσίπουρο απαιτεί σεβασμό στον τρόπο παραγωγής του: επιλεγμένες ποικιλίες σταφυλιών, τέχνη και εμπειρία στην απόσταξη. * Παράγεται σε δύο τύπους: με γλυκάνισο και χωρίς. Στο τσίπουρο με γλυκάνισο επικρατεί το άρωμα και η γεύση της ανηθόλης και όταν προσθέσουμε νερό γαλακτώνει. Στο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο αναδεικνύονται τα αρώματα και η γεύση του σταφυλιού. Όταν παλαιωθεί σε δρύινα βαρέλια αποκτά χρυσοκίτρινες αποχρώσεις και τα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά της επίδρασης του ξύλου συνυπάρχουν αρμονικά με αυτά του φρούτου. * Το τσίπουρο δεν έχει συγκεκριμένους κώδικες στην κατανάλωσή του. Δεν είναι γένους αρσενικού, έχει αγκαλιαστεί απ όλες τις κοινωνικές τάξεις και όλες τις εποχές του χρόνου. * Είναι προϊόν που καταναλώνεται κατ εξοχήν με παρέα. Αυθόρμητα δένει τις παρέες και κάνει τα μέλη τους να συμμετέχουν και να επικοινωνούν, με χαλαρή πάντα διάθεση, γύρω από ένα τραπέζι με μικρές μερίδες από ελληνικούς μεζέδες της στεριάς και της θάλασσας που εναλλάσσονται συνέχεια. * Καταναλώνεται επίσης σαν χωνευτικό στο κλείσιμο ενός καλού γεύματος. Για μεγαλύτερη απόλαυση και για την καλύτερη ανάδειξη των αρωμάτων του, σερβίρεται σε ιδιαίτερο ποτήρι σχήματος τουλίπας. * Προτιμάται η κατανάλωσή του στους 8 - 10 βαθμούς. Αν προσθέσουμε πάγο, καλό είναι να προηγηθεί η προσθήκη λίγου δροσερού νερού. * Το τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο, με το λεπτό φρουτώδες άρωμά του, καθώς και το παλαιωμένο αποτελούν ιδανική βάση για δροσερά cocktails. Στην υγειά μας.............:di02::di08::di07: |
Απάντηση: Πιάσε ένα Φραπεεεεεέ....................
:re25::re25::re25:
|
Απάντηση: Πιάσε ένα Φραπεεεεεέ....................
Ξανθή...
Μπράβο σΕ λέω...!!!:ye02: |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:33. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!