Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από kostas-patra
πρότεινα την 100 για τους εξής λόγους
- λόγω αντικροτικών ιδιοτήτων έχεις την εκρηξη την στιγμή που πρέπει, χωρίς να μπερδεύεις τον κινητήρα και να τον καταπονείς,
- με τα καθαριστικά της ξεβουλώνεις τις πίπες των Injection απο κατακαθίδια και εμφράγματα
-νοθεύεται με αμόλυβδη και μεθανόλαδα, ενώ η αμόλυβδη μόνο με μεθανόλαδα
-για θέμα οικονομικότητας σε βάθος 100Kkm δεν το έχω ψάξει, αλλά αν πάρουμε το παράδειγμα των 29 κατασκευαστών πλυντηρίων, οι περισσότεροι προτιμούν απλή αμόλυβδη, άρα έχεις δίκιο
|
Κωστα,
-
Για να μην μπερδευεσαι φίλε μου, περισοτερα οκτανια=αργη καυση=καλυτερη καυση=οχι πειρακια αφου το καυσιμο καιγεται ολοκληρο σχεδόν! Αλλα, η αποσταση του 95 με το 100 στις βενζινες ειναι σε απολυτο νουμερο οσο το 1,90 με το 2!!!!
-
Το θεμα μεθανόλη, ξερεις ποσα οκτανια ειναι η μεθανολη που νοθευεται η απλη αμολυβδη? 130!!!! Αρα??? Βγάλε το συμπερασμα σου!!!
-
Για το θεμα οικονομιας, αν κάποιος σκοπεύει να κρατήσει την Μοτοσυκλέτα του για 4-5 χρόνια με 15000-20000 το χρόνο δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιεί 100οκτάνια διότι οι λιγοστές επικαθήσεις απο την καύση δεν θα ενοχλήσουν κανένα, Αν κάποιος θέλει να την κρατήσει για μια 10ετία+ τοτε υπάρχει ένας λόγος (ως προς τις επικαθησεις και μονον οι οποιες φευγουν με ειδικα προσθετα ως προειπα σε προηγουμενο ποστ στην ιδια ενοτητα) αν και το κόστος πλήρωσης του ρεζερβουαρ με 0,50 λεπτά ακριβότερη βενζίνη σε κάθε λίτρο (12,5e διαφορά το γέμισμα σε 25λιτρο ρεζερβουάρ ήτοι στα 200,000κμ =500 γεμίσματα=6250ε – σχεδόν μιση μοτοσυκλετα) σημαίνει ότι μετά από 10 χρόνια και 150000-200000κμ σε μικτές συνθήκες έχεις πληρώσει τοσα χρήματα σε διαφορά τα οποία αντιστοιχούν σε γενική επισκευή του κινητήρα μαζί με τα ανταλλακτικά του (τρίψιμο βαλβίδων, αλλαγή ελατηρίων, καθαρισμό κορώνας εμβόλου κ.λ.π.) που ούτως η άλλως θα κάνεις αν θέλεις να συνεχίστη η απροβλημάτιστη συμβίωση σου με την καλή σου!! Ακομα αντιστοιχει ισως στα 2/3 της διαφορας χρηματων απο την πωληση της παλιας και αγορας καινουριας μοτο!! ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΜΑ Η ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΒΓΕΙ Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ!!
Υ.Γ. Μου φαινεται οτι εχεις ψαξιμο τις προσεχεις ημερες!!!