View Single Post
Παλιό 11-12-2009, 02:58
Carduelis Ο/Η Carduelis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Mπραχάμι - Αθήνα
Μoto: Τη "Χιονάτη"
Προεπιλογή Απάντηση: Δοκιμές αντοχής / ασφάλειας κράνους.

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος Σαββίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλε Νότη βρίσκω πολύ καλή την ιδέα σου για τους νέους (πχ. 18-22 χρονών) !!!
Για τα υπόλοιπα έχω να συμπληρώσω ότι νόμος υπάρχει που δεν επιτρέπει την πώληση και την χρήση κρανών δίχως προδιαγραφές ασφαλείας ……
Αλλά από όσα ξέρω δεν γίνεται κανένας έλεγχος στον δρόμο αλλά ούτε και στα καταστήματα σε καμία χώρα της Ε.Ε με εξαίρεση την Ιταλία! εκεί κάτι γίνεται ………

Για την Ελληνική πραγματικότητα το κόστος παίζει κυρίαρχο ρόλο! θα διαφωνήσω για το μεγαλύτερο ποσοστό των μοτοσικλετιστών
Η πραγματικότητα είναι ότι για να αποκτήσουμε ένα κράνος με την σχετική ασφάλεια, δεν είναι απαραίτητο να σκάσουμε 600€ για χρήση μέσα στην πόλη με ένα παπί ……. στις περισσότερες των περιπτώσεων θα είμαστε ασφαλής και με ένα κράνος των 100€ >

Δυστυχώς όμως αυτό που βλέπω καθημερινά, είναι ότι οι περισσότεροι δεν αξιοποιούν τα χρήματα τους σε σχέση με την ασφάλεια και αγοράζουν κράνη με πρώτα κριτήρια το όνομα του κράνους τα γραφικά το σχέδιο και πολλούς να ρωτούν τους συμφοριτες σε ένα φόρουμ τι γνώμη έχετε για το τάδε κράνος …….. πολύ καλό η κακό του λένε οι ξερολες, άλλοι του λένε εγώ έχω το τάδε και είμαι πολύ ευχαριστημένος και αναρωτιέμαι τι εννοούν? βάλανε το κεφάλι τους στην διαδικασία των τεστ και είναι ευχαριστημένοι η εννοούν ότι δουλεύουν καλά οι αεραγωγοί ????

Δυστυχώς η Ελληνική πραγματικότητα είναι οτι οι περισσότεροι αγοράζουν κράνη χωρίς να έχουν την ελάχιστη ενημέρωση και δεν μπαίνουν στον κόπο να μάθουν για αυτά ……. Και το ποιο δυσάρεστο είναι ότι ακόμη περισσότεροι είναι αυτοί που δεν φορούν κράνος και διαμαρτύρονται ότι η κλήση του κράνους είναι εισπρακτικό μέσο ………..
και αναρωτιέμαι στην Ελλάδα η κλήση κράνους είναι 300 ευρώ και οι μισοί δεν το φοράνε στην Γερμανία η κλήση για κράνος είναι 15ευρω και ακόμη ψάχνουν να βρουν έναν που δεν φοράει κράνος ……… θέλει πολύ μυαλό για να δουν ποια είναι η πραγματικότητα ………

Θα μπορούσα να αναφερθώ σε πολλά για την Ελληνική πραγματικότητα ……..αλλά πιστεύω ότι ελάχιστοι θα τα διαβάσουμε (αυτοί που φοράμε κράνος….) για τους άλλους είναι αδιάφορο το θέμα ……..
Φίλε Γιώργο θα συμφωνήσω σε όλα σχεδόν μαζί σου αλλά δεν νομίζεις οτι θα έπρεπε και κάποιοι "αρμόδιοι" είτε λέγονται Υπουργείο Συγκοινωνιών, είτε ΛΕΜΟΤ είτε ειδικά περιοδικά μοτοσυκλέτας να δημοσιεύουν καμμιά μελέτη ή κανένα τέστ που να δείχνει τη χρησιμότητα του κράνους και να τσεκάρουν αν πληρεί και καμμιά προδιαγραφή ασφαλείας? Γιατί να πουλάνε κράνη-τάπερ και παπάκια με 1299,90 στα.. πολυκαταστήματα? Ασε που τελικά κράνος θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνεται υποχρεωτικά στην αγορά της μοτο, ειδικά για νεαρούς αναβάτες, και ας επιδοτήσει το κράτος επιτέλους και με 100 Ε τις ζωές των νέων παιδιών! Λύσεις υπάρχουνε..
Reply With Quote