12-12-2009, 13:50
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Mπραχάμι - Αθήνα
Μoto: Τη "Χιονάτη"
|
|
Απάντηση: Δοκιμές αντοχής / ασφάλειας κράνους.
Πριν απ όλα να ξεκαθαρίσω πως χαίρομαι να υπάρχει διάλογος για θέματα που αφορούν ζωές, και πως όταν υπάρχει καλή πρόθεση δεν έχω κανένα πρόβλημα να "δέχομαι πυρά!" !
Τον Γιώργο τον ξέρω στον εργασιακό του χώρο από πολλά χρόνια και χαίρομαι που διαπιστώνω οτι νοιάζεται ουσιαστικά για τους μοτοσυκλετιστές.
Επί της ουσίας όμως ας δούμε που "διαφωνούμε":
1. στην ελληνική πραγματικότητα οι περισσότεροι αγοράζουν κράνος με πρώτα κριτήρια το σήμα και το σχέδιο του κράνους
Στην Ελλάδα δυστυχώς αγοράζουν πρώτα με βάσει τις οικονομικές αντοχές τους και δεύτερον (και βλακωδέστερο) όπως λές με βάση τη "μάρκα", τη "μόστρα" και την εντύπωση στην καφετέρια.
Εγώ σπάνια βλέπω οδηγό μικρής μηχανής με σωστό κράνος και σχεδόν ποτέ με ρουχισμό. Αμα δεν μπορεί κάποιος να διαθέσει λεφτά για να πάρει κάτι καλύτερο από ένα παπάκι 1.800 Ε, πως θα μπορέσει να διαθέσει το 10% αυτού για ένα σωστό κράνος? έναν αξιοπρεπή ρουχισμό? ακόμα και όταν τα διαθέτει τα χρήματα αυτά ποιός επίσημος κρατικός φορέας ή οργανισμός μοτοσυκλέτας τον ενημερώνει σωστά τι να αγοράσει και με ποιές προδιαγραφές? Το Υπουργείο συγκοινωνιών? η ΕΛΠΑ? η ΛΕΜΟΤ? οι σχολές οδήγησης? ο σύλλογος καταναλωτών?
Αποτέλεσμα να ακούει "συμβουλές" σε φορουμ, καφετέριες, και καταστήματα..
Και επειδή τα κράνη διαφημίζονται και πωλούνται και σε πολυκαταστήματα σαν "ευκαιρίες" κάποιοι θα πάρουν το φτηνό και ο θεός ξέρει αν θα έχει τις σωστές προδιαγραφές!
Η τροχαία δυστυχώς και κατσαρόλα με κορδόνι να φοράς δεν το ελέγχει.
2.Πράγματι μόνο αδιαφορία υπάρχει και η ενημέρωση γίνεται στην μικρή Ελλαδιτσα μας και πολύ καλές προσπάθειες μάλιστα !!!
Εννοείς φίλε Γιώργο αδιαφορία από τους αναβάτες μια και το "επίσημο κράτος" κάνει προσπάθεια και μάλιστα την θεωρείς ικανοποιητική. Ποιά είναι αυτή η προσπάθεια?
Τα αραιά διαφημιστικά σποτ? το "οδηγοί φοράτε ζώνη και κράνος" στις φωτεινές επιγραφές πριν τα διόδια? Είναι άραγε υποχρεωμένος ο κάθε ένας να ψάχνει σε φόρουμ και ιδιωτικές λέσχες μοτοσυκλετιστών για πληροφόρηση που ωφείλουν να του παρέχουν αρμόδιες υπηρεσίες?
Δες στο site του Αγγλικού Υπουργείου Συγκοινωνιών πχ http://www.dft.gov.uk/ εκατοντάδες!! νηματα για τους μοτοσυκλετιστές και ειδικό site, μια και μιλάμε για κράνη, http://sharp.direct.gov.uk/ όπου βρίσκεις τις δοκιμές και τα τεστ όλων των επίσημα εγκεκριμένων κρανών με τις αντίστοιχες βαθμολογίες και ακόμα.. συγκριτικό των τιμών!! Από περιέργεια δείτε το αντίστοιχο site του Ελληνικού Υπουργείου http://www.yme.gr/ με τι θέματα ασχολείται σήμερα για να μελαγχολήσετε!!! και βέβαια ούτε αράδα για "μηχανάκια"!
3. Υπάρχει προφανώς φίλε Γιώργο και η μέση λύση ανάμεσα στο τίποτα και στο .. "θα πρέπει να έχουμε και ένα δάσκαλο να μας μάθει με ιδιαίτερα μαθήματα που θα γίνονται στο σπίτι μας για να μάθουμε πως θα διαλέξουμε το καλό κράνος …………"
Να μην μιλήσουμε για την αντίστοιχη οδηγική παιδεία που το αγγλικό κράτος παρέχει στους πολίτες του γιατί θα μελαγχολήσουμε! Η χρησιμότητα του κράνους και γενικά η οδηγική συμπεριφορά εκεί διδάσκονται από μικρή ηλικία. Εδώ φίλε Γιώργο επιβάλλονται πρώτα τα εισπρακτικά μέτρα και δευτερευόντως η ενημέρωση και η οδηγική παιδεία!!
4. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΩΝ . ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ (ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΩ ΕΓΩ ΣΑΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ) ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ? ΑΣ ΠΛΗΡΩΝΩ ΜΟΝΟ ΤΟ Φ.Π.Α ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ
Στο "γράμμα" των όσων γράφεις φίλε Γιώργο δεν διαφωνώ. Ετσι όμως ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΝ "η Ελλαδίτσα"είχε πρώτα μορφώσει, εκπαιδεύσει, ενημερώσει οδηγικά, και γενικά ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ από μικρή ηλικία τα παιδιά της (και παιδιά μας! )
Μέχρι όμως να τα κάνει όλα αυτά πρέπει να βρεθεί τρόπος να μην καταλήγουν στις ΜΕΘ με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πολλαπλά τραύματα τζάμπα και βερεσέ! Δεν φταίει ο δικός τους εγκέφαλος αν οι αρμόδιοι είναι ανεγκέφαλοι και αδιάφοροι!
Επειδή καθημερινά λόγω επαγγέλματος ασχολούμαι με τέτοια παιδιά δεν θα είχα πρόβλημα να αφιερώσει από τη φορολογία μου το κράτος λίγα Ευρώ για να πάρουν φθηνότερα ένα καλό κράνος!
Πόσο κοστίζει μια ζωή ??
Επειδή σας ταλαιπώρησα πολύ, το θέμα "κράνος" είναι ακόμα μια πτυχή του χρόνιου προβλήματος που έχουμε στην Ελλάδα: προχειρότητα, ανοργανωσιά και ωχαδερφισμός σε όλα!! σιγά μην γλύτωνε ο μοτοσυκλετιστής και τα προβλήματά του!
Ευχαριστώ το Γιώργο που "διαφώνησε" μαζί μου! 
Νότης
|