Απάντηση: Δοκιμές αντοχής / ασφάλειας κράνους.
Φίλε Γιώργο δεν κρινόμαστε από τα ορθογραφικά λάθη και τον ενδεχόμενα φτωχό ή πλούσιο λόγο μας αλλά από την ουσία των όσων γράφουμε και κυρίως από τις προθέσεις μας!
Αρα εγώ θεωρώ τύχη μας ένας άνθρωπος του επαγγελματικού σου χώρου να ασχολείται με την ουσία που λέγεται ζωή και ασφάλεια του μοτοσυκλετιστή.
Σου υπόσχομαι επειδή επαγγελματικά με ενδιαφέρει το θέμα , να ψάξω στα link που έδωσες και θα επανέλθω με τις απορίες μου στα περί κράνους.
Ωστόσο η ουσία και ο λόγος που με οδήγησαν να ξεκινήσω το νήμα αυτό είναι πως ενώ το "δένδρο" το βλέπουμε και συμφωνούμε πως είναι η υποχρέωσή μας να φοράμε ένα σωστό κράνος, χάνουμε το "δάσος".
Και "δάσος" είναι: πως επιτέλους κάποιοι, ωφείλουν να ενημερώνουν για την αναγκαιότητα και τον τρόπο επιλογής του κράνους και να ελέγχουν τις προδιαγραφές του, την καταλληλότητά του και την τιμή του.
Εσύ, αν κατάλαβα, λές πως πρέπει να ενδιαφερθούν οι ίδιοι οι αναβάτες, εγώ επιμένω πως πρέπει να γίνει η αρχή από τα πάνω, από τις όποιες αρμόδιες αρχές! Γιατί θα πρέπει να τρώω χρόνο στο δίκτυο και να ψάχνω σε μοτο-φόρουμ να μάθω τι διάολο ισχύει με τα κράνη? και με τον εξοπλισμό? και με τα αξεσουάρ?? και.. και..
Να μάθουμε να απαιτούμε κάποτε και στη χώρα μας από τον όποιο αρμόδιο, είτε είναι γιατρός, είτε είναι έμπορος, είτε είναι συνεργείο είτε είναι κρατική υπηρεσία να προσφέρει σωστές υπηρεσίες. Δεν είναι κουτόφραγκοι στο εξωτερικό!
Οι ιδιωτικές "πρωτοβουλίες" και καλές είναι και χρήσιμες αλλά όταν παίζεται η ασφάλεια και η ζωή μου θέλω να ξέρω πως το κράτος που πληρώνω με τους φόρους μου νοιάζεται και δεν με έχει γραμμένο στα αφράτα του!
|