Την διακοπή της λειτουργίας της SAAB ανακοίνωσε η General Motors ύστερα από το ναυάγιο πώλησή της στην ολλανδική Spyker.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, η Saab διακόπτει τη λειτουργία της και τον Ιανουάριο του 2010 θα απολυθούν οι 3.400 εργαζόμενοι.
Τις τελευταίες μέρες ακουγόταν έντονα πως η η GM συζητά με την ολλανδική Spyker Cars για την πώληση της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας συμφωνία όμως που δεν επετεύχθη.
Μάλιστα, την περασμένη Τρίτη (15/12) διευθυντής της GM Εντ Ουάϊτεϊκρ είπε στους δημοσιογράφους πως είναι πιθανή η επίτευξη μίας συμφωνίας με την ολλανδική εταιρεία, δήλωση η οποία διαψεύσθηκε στο μέλλον.
Από τη δεκαετία του '90 ο αμερικανικός κολοσσός ενδιαφερόταν για τη Saab, μία από τις μικρότερες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη και το 2000 απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της εταιρίας.
cosmos.gr