Γιορτές στο Κέντρο της Αθήνας (Σύνταγμα)
Φίλοι μου γειά σας και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, αφορμή για αυτό το Post ήταν μία βόλτα που έκανα με τα παιδιά μου (6 & 12 ετών) στο κέντρο της Αθήνας για να δουν φώτα, στολισμούς και γενικά να νιώσουν λίγο από το πνεύμα των ημερών αυτών. Ήταν κάτι που με εξαίρεση την περυσινή χρονιά λόγω επεισοδείων έκανα κάθε χρόνο γιατί μου άρεσε. Στην Ερμού είχε παντα πλανόδιους αλλά είχε και κλόουν και διάφορους καλλιτέχνες του δρόμου, μίμους, μάγους, ζωγράφους κ.λ.π που εντυπωσίαζαν τα παιδιά.
Φέτος όμως έιχε γεμίσει από πάγκους μαύρων (δεν είμαι ρατσιστής, όχι ακόμα τουλάχιστον) που πουλούσαν πατατοκαθαριστές, κυλότες, σουτιέν, μανταλάκια, τσατσάρες, κ.λ.π καμία σχέση δηλαδή.
Φτάνουμε στην πλατεία να χαζέψουμε το πράγματι όμορφο δένδρο και μας την πέφτουν δεκάδες τύποι με άθλιες και βρώμικες στολές Αι Βασίλη για να βγάλουμε φωτογραφίες, κανένας από αυτούς δεν μιλούσε Ελληνικά.
Συνεχίσαμε με βόλτα στα στενά της Πλάκας αλλά και εκεί κάθε γωνία πιασμένη με πάγκους και μαύρους που πουλούσαν τα ίδια ακριβώς πράγματα με την Ερμού, δεν θέλεις και πολύ να καταλάβεις ότι όλοι αυτοί είναι "στημένοι" από κάποιους που τους εφοδιάζουν με εμπόρευμα και εκμεταλλεύονται για άλλη μία φορά την ανυπαρξία ελέγχου. και μην διαβάσω πάλι για ταλαίπωρους που βγάζουν το ψωμί τους γιατί κανένας από αυτούς δεν έμοιαζε έτσι.
Τέλος πάντων εγώ τσαντίστηκα με την κατάσταση, ένιωσα ξένος στην πόλη μου, και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας για να δούμε αν μόνο εγώ είδα αυτή την κατάσταση, μήπως και έτυχε ρε παιδί μου.
|