Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ThanDim
Υπάρχουν λαμπίτσες με ενσωματωμένη αντίσταση. Τις βρήκα ψάχνοντας λαμπάκι λευκό για το "θέσεως" για να ταιριάζει με το ξένον. Φαντάζομαι θα έχει και για πίσω λάμπα...
Αν κοιτάξεις στην Σπύρου Πάτση (κάθετη της Λ.Καβάλας) έχει πολλά μαγαζιά με αξεσουάρ αυτοκινήτου. Εχω μια κάρτα από έναν που ρώτησα (Σπ. Πάτση 32, 210-3422523) Για ρώτα. Ίσως να γλυτώσεις τον μπελά με εξωτερικές αντιστάσεις κτλ
|
Ok Θανάση, ευχαριστώ, θα το ψάξω κι εκεί. Ξέρω που είναι γιατί στη Σπύρου Πάτση βρίσκω 6βολτα για την παλιά.
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ
...νομίζω εν σειρά πρέπει να πάει .....
|
Νίκο το ζητούμενο είναι να έχουμε 12V στην είσοδο των leds για να δουλεύουν. Αν μπει εν σειρά η αντίσταση θα έχουμε πτώση τάσεως στα leds. Μήπως έτσι δεν θα δουλεύει τίποτε;
Απόσπασμα:
Αν "έπαιζε" τέτοιο τρικ, απλά θα έσβηνε το πίσω φανάρι κ όχι την ένδειξη  ...ή όχι ;;;;; .
|
Εννοούσα αν υπάρχει κάτι που να κάνει reset την ένδειξη όπως υπάρχει σε πολλά πλέον ηλεκτρονικά συστήματα διάγνωσης των οχημάτων,
Απόσπασμα:
Επειδή ασχολούμαι χρόνια με τα ledάκια ....
Δεν έχω βρει ακόμα μια σταθερή ή ένα "νόμο" που να μπορείς να βγάλεις αντιστοιχία ... Ειδικά με τα ledάκια !!!  
.
|
Το σύστημα όλο των leds αποτελείται από αυτά και από μία ηλεκτρονική πλακέτα από ότι είδα. Όλο το πακέτο γράφει πάνω μία τιμή ισχύος. Θεώρησα ότι αυτή η τιμή είναι αυτό που χρειάζεται για τους υπολογισμούς.
Απόσπασμα:
Και στο "Ράδιο Κατουμά" που τάχουμε ψάξει κατά καιρούς,
δεν έχουμε βγάλει ένα σταθερό αποτέλεσμα.....  
.
|
Ράδιο Κατούμα! Εκεί και στο άλλο στο Μοναστηράκι άφηνα όλο το χαρτζηλίκι μου στη δεκαετία του 70! Είδα ότι υπάρχει ακόμη!
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από BOXER
Εν σειρα μπαινει Νικολα  , αλλα μαλλον ο Γιωργος εννοει οτι, παραλληλα με την ολη εργασια πρεπει να τοποθετηθει και μια αντισταση κτλ κτλ...
Τουλαχιστον ετσι το καταλαβα εγω  !!!
|
Νίκο παράλληλα εννοούσα για την αντίσταση και το εξήγησα πιο πάνω. Αυτή δεν είναι η αντίσταση shunt; Αν το έχεις κάνει εν σειρά και δουλεύει έτσι, πάσο τότε.