Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από BOXER
Η θερμοκρασια που παραγουν οι λαμπες ξενον ειναι μικροτερη απο την θερμοκρασια των απλων λαμπτηρων!!!
Μην μπερδευεσαι απο την ενταση της δεσμης.
(αν η απλη λαμπα ηταν 55w και βαλουμε ξενον 35w τοτε εχουμε καλυτερο φως με λιγοτερη θερμοκρασια. Αν τοποθετησουμε πχ 55w λαμπα ξενον τοτε εχουμε ακομα καλυτερο φως με την ιδια ομως θερμοκρασια με την απλη, και παει λεγοντας...)
Η θερμοκρασια εχει αμεση σχεση με τα Watt (ενεργεια) και μονο με αυτα!
Οσο αφορα το κατοπτρο, σε αυτο συμφωνω. Αν το κατοπτρο ειναι σχεδιασμενο για δεσμη απλης λαμπας και εμεις τοποθετησουμε σε αυτο το κατοπτρο λαμπτηρα ξενον, τοτε το κατοπτρο εχει προβλημα "διαχειρισης" της δεσμης και μονο αυτο το προβλημα. Δηλαδη θα εχουμε ενα "χασιμο" απο την δεσμη της λαμπας ξενον γιατι απλα το κατοπτρο δεν θα μπορει να την εκμεταλευτει στο επακρον!!!
|
Νικολα μηπως γνωριζεις αν το φαναρι των 1200gs ειναι <<συμβατο>> για φωτισμο ξενον???
εχει τυχει σε φιλο μου ωα βαλει ξενον και μετα απο 1,5 χρονο λειτουργιας να θαμπωσει.....ειναι σιγουρο οτι δεν θαμπωνει?

