Θέμα: TA ΦΩΤΑ ΣΑΣ
View Single Post
Παλιό 24-01-2010, 00:44
gemara Ο/Η gemara βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Γλυφάδα
Μoto: [Piaggio Vespa P150X] [R26 '56] [R51/3 '54] [R60/2 '66] [R69S '61] [R1200GS]
Προεπιλογή Απάντηση: TA ΦΩΤΑ ΣΑΣ

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από katsab Εμφάνιση μηνυμάτων
...ΔΕΝ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.ΟΠΩΣ ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ.ΜΕ ΕΚΤΤΙΜΗΣΗ.ΓΙΑΝΝΗΣ.
Ασφαλώς δεν ρίχνεις κανέναν εγωισμό και καλά κάνεις και ρωτάς!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από frits Εμφάνιση μηνυμάτων
Βρε παιδιά θα με τρελλάνετε, εγώ ηλεκτρολόγος δεν είμαι αλλά αφου το manual γράφει πρώτα το κόκκινο (θετικό) και μετά το μαύρο (γείωση), εγώ τουλάχιστον θα το πιστέψω.
Υπάρχει κανείς όμως στο φόρουμ που να μπορεί να το αιτιολογήσει να ξεστραβωθούμε και εμείς (GeorgeP μήπως
Για την ακρίβεια Σταύρο γράφουν όλα τα manuals ότι πρώτα βάζεις τα ηλεκτρόδια στην ξεφόρτιστη μπαταρία και όχι στην φορτισμένη, για να μην γίνει κανένας σπινθήρας πάνω από την ξεφόρτιστη που εκλύει το πολύ εύφλεκτο υδρογόνο (καμμιά φορά, αν δεν αερίζεται καλά...)

Επίσης ένας άλλος λόγος (ο ίδιος βασικά) είναι ότι δεν θες να έχεις "ξεκρέμαστα"¨καλώδια υπό τάση, αν τα έχεις συνδέσει πρώτα στην καλή μπαταρία, τα οποία αν ακουμπήσουν πουθενά, κάνουν γερό τσαφ, ενώ αν ακουμπήσουν της άδειας, δεν τρέχει και τίποτε.

Ένα καλό παράδειγμα προς αποφυγή, είναι αυτά που μας λέει η κυρία αυτή...
How to Jump Start a Dead Car Battery - Video
Reply With Quote