View Single Post
Παλιό 28-01-2010, 01:58
Γιώργος Σαββίδης Ο/Η Γιώργος Σαββίδης βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: Πολλές - των φίλων μου ....
Προεπιλογή Απάντηση: Ιστορία του κράνους..

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Carduelis Εμφάνιση μηνυμάτων
..και να συμπληρώσω με τα στοιχεία που βρήκα ψάχνοντας τις νομοθεσίες για το κράνος και τον αναβάτη μοτοσυκλέτας!
Θα περίμενε κανείς πως τα στοιχεία είναι τόσο στέρεα υπέρ του κράνους ώστε όλοι θα έλεγαν φορέστε το γιατί θα σας ταράξουμε στο πρόστιμο!
Αμ δε! στην απίστευτη χώρα που λέγεται Αμερική μόνο 20 πολιτείες επιβάλλουν σε όλους τους αναβάτες το κράνος!! http://www.smf.org/helmet_law_facts_2003.html
Οι 3 πολιτείες (Colorado, Illinois, and Iowa) κάνουν την πάπια, ενώ 28 πολιτείες επιβάλλουν το κράνος μόνο στους νέους < 17-20 ετών και μερικές στους <14 !!! και το εντυπωσιακότερο είναι πως τα στοιχεία που συνηγορούν για τη χρήση του είναι κατά κύριο λόγο.. αμερικανικές μελέτες!!!!
Φίλε Νοτη αυτοί που μετρούν με ίντσα κάποτε προσφέρανε πολλά στην εξέλιξη των κρανών …….

Σήμερα δυστυχώς μόνο τα οικονομικά παιχνίδια τους ενδιαφέρουν !
η ασφάλεια και η ζωή των μοτοσικλετιστών έρχεται σε δεύτερη μοίρα …..

Μεγάλη ιστορία για να την γράψω ........

Αν μου επιτρέπεται θα το ξαναπώ άλλη μια φορά η συμβουλή μου είναι , κράνος μόνο από κατασκευάστρια εταιρεία στην Ε.Ε η Ιαπωνία! αλλά με προσοχή να είναι με πιστοποίηση από χώρα της Ε.Ε με εξαίρεση το Λουξεμβούργο και U.K ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΡΟΥΝ ΜΕ ΙΝΤΣΑ
Reply With Quote