Δυστυχώς την περασμένη εβδομάδα σήκωσαν και το δικό μου από την Πειραιώς κοντά στην Ομόνοια. Το τραγικό ήταν πως ενώ το πρόστιμο με την έκπτωση ήταν 20€, ο γερανός και η φύλαξη στο γκαράζ που τα πάνε κόστισαν 77€!!! Οπως δε με πληροφόρησε μαγαζάτορας που είδε όλο το σκηνικό, οι τροχαίοι έγραφαν από το απέναντι πεζοδρόμιο, μήπως το καταλάβει κάποιος "πελάτης" και προλάβει να φύγει και έπειτα φώναξαν τον γερανό για την παραλαβή. Αυτό μου κάνει κάπως "στημένο" και ύποπτο, προκειμένου να φορτωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα μηχανάκια. Ο γερανίστας, ο οποίος πρέπει να είχε τουλάχιστον 12 μηχανάκια επάνω (τον πρόλαβα στο γκαράζ όπου ξεφώρτωνε) και που πρέπει να πληρώθηκε 12*74€ = 888€!!! για μία μόνο μεταφορά είχε τόσο καλή σχέση και συγχρονισμό με τους αστυνομικούς που θα την ζήλευαν οι καλύτερες υπηρεσίες της Σκότλαντ Γιαρντ. Αν η αστυνομία λειτουργούσε με τόση αποτελεσματικότητα σε κάθε περίπτωση δεν θα είχαμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν. 'Η μήπως όλο αυτό γίνεται επειδή τα μηχανάκια είναι ευκολοι γρήγοροι και αποδοτικοί οικονομικά στόχοι?
Εμένα πάντως τα προσχήματα περί προτεραιότητας στους πεζούς δεν μπορώ να πώ πως με έπεισαν αφού ταυτόχρονα με το "καθάρισμα" των πεζοδρομίων από τις μοτοσυκλέτες δεν έγινε κάτι αντίστοιχο με τα αυτοκίνητα, ή άλλες δραστηριότητες που εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών (παράνομα τραπεζοκαθίσματα, κλειστές με τζαμαρίες πέργολες σε δημόσιους χώρους, κ.α.). Εκεί βέβαια τα συμφέροντα και τα λεφτά που διακινούνται είναι άλλης κλίμακας από αυτή του μέσου "απρόσεκτου" μοτοσυκλετιστή και δεν κάνει να πειράζονται.
Επίσης δεν επεκτάθηκε το μέτρο πιο πέρα από το κέντρο της Αθήνας λες και πρόκειται για αλλη χώρα.
Για να μην παρεξηγηθώ δεν λέω πως πρέπει να παρκάρουμε όπου βρούμε ατιμωρητί και καλά έκαναν και μου έκοψαν την κλήση. Ο προβληματισμός μου και η απορία μου έχουν να κάνουν με την πολεμική που έχει ξεσπάσει εναντίον των μοτοσυκλετιστών και την τακτική απομάκρυνσης τους από το κέντρο της πόλης.