Απάντηση: Σπορ εξάτμιση για BMW R 1200 GS / Adventure
Αδέλφια, αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να πάρεις ιππους από ένα μπουρί ενώ είναι εύκολο να χάσεις! Με ένα φιλτρο ελέυθερης ροής (μια που δεν είμαστε στην Σαχάρα) "κερδίζεις" λίγο σε μίγμα χωρίς να συμβαίνουν τρελλά πράγματα στους χάρτες απόδοσης. Παρέα αυτά τα δύο προκαλούν μια πιο γραμμική απόδοση του κινητήρα και αυτό γιατί "κοντένει" η ολική απόδοση με αποτελέσματα που σε κάνουν να φθείρεις τα λάστιχα σου σε κάθε κίνηση του καρπού! Αν συνεχίσεις να πειραματίζεσαι πιο πολύ όπως να φαρδένεις τους λαιμούς και να βγάλεις τον καταλύτη το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο άμμεσο και ίσος πάρεις και κανα δύο αλογάκια (ίσως και τρία) λόγω του ότι είσαι πλέον σε μια ακόμα πιο ελεύθερη εξάτμιση έχει κοντύνει όμως τόσο πολύ την απόδοση του μοτέρ που δεν ξέρω πόσο θα σε βολέψει σε χρήση όπως το ταξίδι! Εγώ με το που έβαλα την εξάτμιση και το φίλτρο παρατήρησα άμεση πτώση στο ρελαντί πράγμα που δηλώνει την αύξηση κατανάλωσης γιατί του έδωσα μπόλικο αέρα χωρίς φαί μέσα!
Στις αποδόσεις του link που δόθηκε βλέπουμε μπουριά να χάνουν σε ιπποδύναμη που είναι εύκολο αλλά και να κερδίζουν χωρίς να μας εξηγούν πως το έκαναν αυτό χωρίς φαγάκι και χωρίς ξήλωμα του καταλήτη ή εφαρμογή φίλτρων. Επίσης η μετρίσεις είναι προπέρσινες!
Last edited by pepax66; 18-02-2009 at 12:59.
|