15-02-2010, 20:52
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
|
|
Απάντηση: Απεργίες με αφορμή τα νέα μέτρα, συμφωνείτε ή όχι ;
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από yannis
1. Το παράδειγμα δεν το έδωσε ποτέ καμιά κορυφή, αν δεν το ήθελε\απαιτούσε η βάση.
2. Όταν λέμε "άρση της μονιμότητας" εννοούμε όλο το δημόσιο? Στρατό-σώματα ασφαλείας-ΚΥΠ-διπλωμάτες-εκπαιδευτικούς και δεν ξέρω και γω πόσα ακόμα "εθνικά" πόστα ή εννοούμε μόνο τον υπάλληλο που δεν σκίστηκε να μας εξυπηρετήσει?!?!? Και όταν βρούμε τον δίκαιο τρόπο που θα τους απολύουμε, φαντάζομαι θα βρούμε και έναν ακόμα πιο δίκαιο τρόπο να τους αντικαθιστούμε. Όχι μόνο σε επίπεδο νεοπροσληφθέντων, αλλά και έμπειρων για τα πόστα που θα έχουμε ανάγκη.
3. Αυτή η αδικία πρέπει επιτέλους να εξαλειφθεί._ Μάλιστα πρέπει να βρεθεί τρόπος να τίκτουμε και οι άρρενες, ώστε να υπάρχει αναπληρωματικός στην οικογένεια. Αλλά τι να την κάνουμε και την οικογένεια... όλο έξοδα είναι!!!
4. Η εκκαθάριση είναι δεκτή, με την προϋπόθεση πως δεν θα την κάνουν όσοι μέχρι τώρα είναι "αρμόδιοι" για τον έλεγχο των δικαιούμενων ασφάλισης!!!!
5. Ναι, θα φτιάξουμε μια επιτροπή... κλπ. κλπ.
6. Καλά αυτό είναι αστείο... Σύμφωνα με ποίου την λογική βάση;;;
7. Δεν διαφωνώ μεν, αλλά μέσω τραπεζών δεν ξεπλένονται και τώρα; Στα φαγάδικα\ποτάδικα κλπ. πως θα πληρώνουμε;;
8. Πολλή δουλειά στις τράπεζες βάζουμε και φοβάμαι πως θα εξαντληθούν οι καημένοι Λάτσηδες\Βγενόπουλοι και λοιποί αγαθοεργοί. Μάλιστα λέω να υποχρεώσουμε και τους εφοπλιστές να φέρουν καράβια, τους βιομηχάνους να επιστρέψουν από τα Βαλκάνια, να έρθουν τα λεφτά από την Ελβετία και να επιστραφούν τα Ελγίνεια!!!!
9. Γιατί όχι ΕΝΑ;;;
10. Πολύ κομμουvιστικό μου ακούγεται!!!!!!
Αν και μάλλον προς ΚαρατζαφεροΜωϋσικά μου φέρνουν...
Βέβαια εγώ είμαι μόνο 36 χρόνια στην δουλειά και ούτε και γω είμαι 50.
Φυσικά εννοείται με αυτό, πως ο καθένας έχει τις απόψεις του. Δυστυχώς όμως με λαϊκισμό καμιά κοινωνία δεν προόδευσε. Όταν θα ανεβάσουμε το πνευματικό μας επίπεδο θα ανέβει και το βιοτικό μας. Μόνη λύση η βελτίωση της εκπαίδευσης και η οικογένεια.
Για παράδειγμα, η Κίνα πληρώνει για να επιστρέψουν "κεφάλια", όμως με το εκπαιδευτικό σύστημα που έχει δεν θα καταφέρει να βγάλει "μυαλά". Το μοντέλο του καθηγητή\πάπα\παντογνώστη\αδιαμφισβήτητου δεν αφήνει περιθώρια για έρευνα και ανακαλύψεις, οπότε ο επόμενος Μπιλ Γκέϊτς, μάλλον δεν θα είναι κίτρινος.
Επίσης, κατά την γνώμη μου, η οικογένεια σαν κοινωνικό κύτταρο είναι για την ώρα αναντικατάστατη. Αρχές, αξίες, θετική αντιμετώπιση της οργανωμένης κοινωνίας και κατά συνέπεια εξέλιξη και πρόοδος, δεν έδειξε να μπορούν να επιτευχθούν με άλλα σχήματα. Μπορεί να μην είναι πολύ ανταγωνιστική σε καταναλωτική βάση, αλλά ας διαλέξουμε με ποιούς είμαστε... με μας ή με τις τράπεζες!!!!!!
Θα μου πει κάποιος ΤΩΡΑ τι κάνουμε... ε, δεν ξέρω. "Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν". Αλλά και όταν πεινάει κάποιος η λύση δεν είναι η ελεημοσύνη, καλύτερα να τον μάθεις να ψαρεύει.
Γι αυτό και "τσίμπησα" στην αρχή με το σχόλιο του frits.
ΥΓ. Προς θεού, μην νομίσει ο φίλτατος (από άλλα ποσταρίσματά του, αφού προσωπικά δεν τον γνωρίζω) loulou100gs, πως είναι προσωπική αντιπαράθεση. Επειδή αρκετοί φίλοι τοποθετήθηκαν, το εξέλαβα σαν αφορμή, να πω τα δικά μου!!!!!!
|
1. στην τωρινη περιπτωση η ‘’κορυφη’’ δηλαδη οι βουλευτες εδωσαν το εναυσμα ειτε το ηθελε ειτε οχι η βαση!!
2. Σε ολο τον κοσμο - πλην Ιταλιας – οι Δημοσιοι Υπάλληλοι ειναι αοριστου χρόνου και οχι μονιμοι και μονον τα σωματα ασφαλειας θεωρουνται μονιμα αν και υπάρχη και η ποινη της εκδιωξεως απο το καθε σωμα σε περιπτωση π.χ. αστυνομικου που πιαστηκε με ναρκωτικα, να δερνει, να τα παιρνει κ.λ.π., κ.λ.π.
3. Γιατι εμεις το θεωρουμε αδικια και ολος ο υπόλιπος κοσμος οχι δεν μπορω να το καταλαβω!! Γιατι οι Ελληνιδες πρέπει να βγαινουν στην συνταξη στα 50 τους (με ανηλικο τεκνο) και οι Γαλλιδες οχι?? Θα μου πεις οτι στην Γαλλια εχουν Δημοσιους παιδικους σταθμους μεχρι της 18:00 - 19:00 και στην ελλαδα ειναι μεχρι της 16:00.......αλλα αυτη ειναι μια καλη αρχη να δουλευουν και οι ελληνικοι Δημοσιοι Σταθμοι μεχρι της 18:00 - 19:00!!! Αλλα αντε πες το στους ‘’σκληρα’’ εργαζομενους εκει!!!
4. Αυτοι ειναι γνωστοι και όπου και να πανε βρισκονται (αν θελει η όποια Κυβερνηση) σε μια ωρα!!
5. Το Συνταγμα ολων των συγχρονων κρατων αυτο οριζει για καθε υποθεση που εμπεριεχει καταμετρηση-πιστοποιηση σε οτιδηποτε αφορα δημοσια περιουσια!!
6. Με την λογικη των ‘’επικυνδυνου’’, ‘’σκληρου’’, ανθιυγεινου’’, ‘’σπουδων’’ κ.λ.π κριτηριων!! Οπως γινεται παντου δηλαδη στον κοσμο!!!
7. Εννοειται οτι τα ποσα μεχρι Χ ποσου θα ειναι με μετρητό, εκει δεν γινεται φοροδιαφυγη τουλαχιστον οχι τοσο εκτεταμενη! Αλλου γινεται η φοροδιαφυγη, στα χοντρα ποσα, π.χ. στα ραφια των Σουπερ Μαρκετ.....ξερεις ποσο στοιχιζει στην nestle π.χ. να βαλει τους καφεδες της σε ωραιο, ευαερο, ευηλιο ραφι? Εκατονταδες χιλιαδες ευρο τον χρονο..... μαυρα!!!!!
8. Ναι, γιατι οχι?????
9. και αυτο σωστό, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ???
10. Σωστα, αλλα σε καποια πραγματα ‘’οταν δεν περναει ο λογος πιπτει ραβδος’’ ¨η όπως ελεγαν και οι Αρχαιοι Ελληνες ‘’ οταν δεν περναει η δημοκρατια εφαρμοζεται η δικτατορια’’
Και για να κλεισω, προσωπικα ειμαι με τις τραπεζες οταν αυτες δουλευουν σωστα, ανακυκλωνουν/κυκλοφορουν το χρημα σωστα και διατιθεται μερος των κερδων τους ξανα στην αγορα! Κανενα κρατος ΠΟΥΘΕΝΑ στον κοσμο δεν πηγε μπροστα χωρις τις τραπεζες........απο αρχαιοτατων χρόνων!!! Η πρωτη τραπεζα ιδρυθηκε τον 5ο αν θυμαμαι καλα αιωνα προ Χριστου απο τους αθηναιους όπου ολοι εβαζαν τον οβολο τους ουτως ωστε να υπαρχει χρημα για να κινηθει η πολις-Κρατος των Αθηνων και στο καλο (εργα, υποδομες) και στο κακο (πολεμοι)!
Last edited by GeorgeP; 15-02-2010 at 20:59.
|