Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από frits
Σήμερα συζητούσα με πολύ φίλο πολιτικό μηχανικό που δραστηριοποιείτε στην ευρύτερη περιόχή της Ανατολικής Αττικής με ανέργεση μεζονέτας κ.λ.π και μου έλεγε ότι τα τελευταία χρόνια η πλειονότητα των πελατών του ήταν ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ στελέχη του δημοσίου. και απορούσε πως γίνεται με ένα μισθό έστω των 2 και 3 χιλιάδων να αγοράζεις ακίνητο που ξεπερνά το εκατομύριο. 
|
Γιατί λαδώνονται όλοι Σταύρο! Σήμερα μου έλεγε γνωστός ότι έδωσε 1.000€ σε εφοριακό να του "τακτοποιήσει" εκκρεμότητα και η κορούλα μου που έδινε για δίπλωμα αυτοκινήτου πριν 2 βδομάδες μου έλεγε: "Μπαμπά δεν θα λαδώσουμε εμείς, όλοι λαδώνουνε για να το πάρουνε!" και μού' ρχεται το αίμα στο κεφάλι που το ακούω, "Τι λες παιδάκι μου, θα βγεις στους δρόμους με δίπλωμα που έχεις πληρώσει για να το πάρεις; Πως νομίζεις ότι σκοτώνονται τόσοι κάθε μέρα!!!" της λέω εγώ...
Πριν πάει για εξετάσεις βέβαια, την είχα δει και γω πως οδηγάει και είχαμε κάνει κάμποσα μαθήματα και μαζί και ήμουν αρκετά ήσυχος ότι είναι ασφαλής για να οδηγήσει και να πάει για εξετάσεις.
Την ημέρα λοιπόν που έδινε πορεία, οι 10 προηγούμενοι πέρασαν. Την τελευταία κοπελίτσα την παρακολουθούσε, οπισθοπορεία έκανε στο γάμο του Καραγκιόζη και παρκάρισμα στο 1 μέτρο από το πεζοδρόμιο. Μίλησε μετά μαζί της, της είπε ότι έκανε 5 λάθη, αλλά της έλεγαν δεν πειράζει, δεν πειράζει, είχε λαδώσει 300€ και το πήρε βέβαια.
Την κόρη μου που είχε προσέλθει "αλάδωτη" την ρώτησαν ένα σωρό πράγματα για τον εξωτερικό έλεγχο του αυτοκινήτου, μέχρι και για διαρροή λαδιού την έβαλαν να κοιτάξει από κάτω από το αυτοκίνητο, τα πάντα μέσα την ρώτησαν, μέχρι και έλεγχο του τιμονιού σε στάση από άκρη σε άκρη και στο ξεκίνημα, πριν κανει 100μ στην πρώτη στροφή, της λένε "καλύτερα να το δώσετε στο δάσκαλό σας να συνεχίσει, σταματήστε". Δύο στριμμένες γκιόσες όπως μου είπε χαρακτηριστικά η κόρη μου. Της το ξαναείπα όμως, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει το δίπλωμα με λάδωμα. Μετά από μία βδομάδα, ξαναέδωσε εξετάσεις με άλλους εξεταστές όπου και το πήρε βέβαια χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα 300€ τα έδωσα πάντως, 150 και 150 τα δύο εξέταστρα.
Η μακαρίτισσα η πεθερά μου, για να μπορέσει να μπει στο "καλό Δημόσιο νοσοκομείο" και για να της κάνει την εγχείριση ο γιατρός του Δημοσίου βεβαίως βεβαίως, μας πέρασε το μήνυμα μέσω του μεσάζοντα, ότι 4 χιλιάρικα καλά είναι γι αυτήν την εγχείριση. Μου έρχονται άλλες 5 περιπτώσεις μεγάλου λαδώματος που ξέρω, αλλά άσε. Ποιος από μας δεν έχει λαδώσει για να κάνει αυτό που νόμιμα δικαιούται;;; Ποιον κοροϊδεύουμε και τι περιμένουμε;;;