23-02-2010, 15:56
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
|
|
Απάντηση: απεργια 24ωρη................
Κωστα
Αυτο ηταν, ειναι και θα ειναι ο νομος της αγορας εργασιας!!!!!!
Το οτι κλεινουν οι εταιρειες η μια πισω απο την άλλη δεν σημαινει παντα κακο εργοδοτη ¨η κακια πολυεθνικη!!!!
Κανεις π.χ. Λαναρας (ο μπαμπας γιατι ο γυιός..........τα βρηκε ετοιμα και......τα ξερεις απο πρωτο χερι) δεν θελει να δει το εργοστασιο του που εφτιαξε με τοσο κοπο κι αιμα να χανεται!!
Καποιες άλλες εταιρειες πηγαν στην Βουλγαρια πολυεθνικες (π.χ. Triumph) αλλα και ημεδαπες (π.χ= «Κατερίνα» - Πιερία: Η μεγαλύτερη βιοτεχνία ετοίμων ενδυμάτων στο νομό Πιερίας έκλεισε το Σεπτέμβρη του 2000 απροειδοποίητα, με αποτέλεσμα μέσα σε μια νύχτα 500 εργαζόμενοι να μείνουν χωρίς δουλιά. Ο ιδιοκτήτης της μετέφερε τις δραστηριότητές του στη Βουλγαρία και σήμερα απασχολεί στα Βαλκάνια πάνω από 1.500 εργαζόμενους.
Το αυτό πιστευω και για τις πολυεθνικες π.χ. «Μπιάνκα Παγγαίου» - Καβάλα: Το Φλεβάρη του 2002 μπήκε οριστικά λουκέτο στο εργοστάσιο ιματισμού «Μπιάνκα Παγγαίου» στο νομό Καβάλας, συμφερόντων γερμανικής πολυεθνικής. Η επίθεση ξεκίνησε από τον Απρίλη του 2000 και περιλάμβανε σταδιακή μείωση του προσωπικού με μαζικές απολύσεις, μείωση των αποδοχών των εργαζομένων, καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων με υπερωριακή απασχόληση και τα Σάββατα, εκβιασμούς και ελαστικοποίηση του ωραρίου. Η επιχείρηση μεταφέρθηκε στην Τσεχία και πάνω από 400 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλιά τους.
Ο καταλογος μακρυς φιλε Κωστα, αλλα πολυ θα ηθελα να ξερω τι εφταιξε κι εφυγαν/εκλεισαν τις επιχειρησεις τους όλοι αυτοι!!!! Αν εξαιρεσεις τις περιπτωσεις τυπου ''Λαναρά'' οι υπόλοιπες?????? Φταιει το φορολογικό? φταιει το αλλοπροσαλο φοτεχνικο συστημα που σημερα ειναι ετσι κι αυριο γιουβετσι???? Φταινε τα Σωματεια (Συνδικαλιστες) που ολο ζητανε??? Μαλλον ολα μαζι φταινε!!!!
Και στο κατω κατω πες μου εναν καλο λογο γιατι εγω που διαθετω εργοστασιο προφυλακτικων υψηλοτατης ποιοτητας καπου στην Ελλαδα, που ειμαι συνεπης στις υποχρεωσεις μου σε ελληνικο Κρατος και εργαζομενους μου να μην το μεταφερω στην Τσεχια όπου το κοστος λειτουργιας και παραγωγης ειναι το 25% του ελληνικου και οι γυναικες διμετρες, Θεες και διαθεσιμες ανα πασα στιγμη!!!!!!
Πες μου εναν καλο λογο!!!! Μηπως αυτο το +75% που μου στοιχιζει το ''run the bloody factory'' μου επιστρεφεται πισω με καποιο τρόπο? π.χ. παιδεια, ιατρικη περιθαλψη, συνταξη, αναπτυξιακους νομους κ.λ.π. ωστε να με κρατησει εδω και να πω ''βρε δεν βαριεσαι εδω ειναι η Πατριδα μου!!''
Πες μου εναν καλο λογο!!!!!!!!
|