View Single Post
Παλιό 04-03-2010, 17:17
Carduelis Ο/Η Carduelis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Mπραχάμι - Αθήνα
Μoto: Τη "Χιονάτη"
Προεπιλογή Απάντηση: ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΥΛΑΚΗ?? ΝΑΙ...Η ΟΧΙ??

Εγώ όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα κάποιος μας έβαζε να τραβάμε κουπί σ αυτή τη χώρα γιατί το πλοίο κινδύνευε (σταθεροποιητικά προγράμματα τα λέγανε οι τότε σοσιαλιστές). Τώρα διαπιστώσανε ότι όχι απλά έμπαζε νερά αλλά μάλλον έχει βουλιαξει και δε μας το λέγανε οι κεντροδεξιοί μη στεναχωρεθούμε (για το καλό μας!)
Σίγουρα ο μέσος πολίτης έχει ευθύνες γιατί ανέχτηκε να είναι στη μιζέρια χρόνια, να μην έχει ουσιαστική παιδεία, να πουλάει την ψήφο του, νάχει κομματικούς συνδικαλιστές και να προσπαθεί σαν το Καραγκιόζη να επιβιώσει με τα ψέμματα και τις μπαγαποντιές.
Αλλά σαν μέσος πολίτης δεν θυμάμαι να μου δόθηκε το τιμόνι και νάριξα εγώ τη γαλέρα στα βράχια, να μου εξήγησαν τίμια και ειλικρινά το δρομολόγιο και να αρνήθηκα. Οσο και να ψάχνω στις τσέπες μου δεν βρίσκω ούτε σέντσι από όσα δις κάποιοι έφαγαν, κατασπατάλησαν και έστειλαν σε off shore εταιρείες ή τάφαγαν με τους κουμπάρους στο χρηματιστήριο. Και τώρα με αναγκάζουν να κατηγορώ τους δημόσιους υπαλλήλους και όχι εκείνους που κατέστρεψαν το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στη χώρα. Μου ζητάνε να διαλέξω αν θα πρέπει να μου κόψουν χέρι ή πόδι για να επιβιώσω.
Η χρεοκοπία της χώρας δυστυχώς ξεκίνησε από την παιδεία, επεκτάθηκε στην πολιτική ηγεσία και την κοινωνία και μετά έγινε οικονομική που είναι και αυτή που βλέπουμε γιατί μετριέται!
Και ακόμα χειρότερα τώρα χρεοκοπήσαμε και από αξιοπρέπεια και τιμή. Κατάντησε να ντρέπεσαι να διαβάσεις ένα ξένο έντυπο. Παντού ψεύτες μας ανεβάζουν, τεμπέληδες μας κατεβάζουν σαν λαό!
Ο τσομπάνης έχει δίκιο, όλοι έχουμε ευθύνες αλλά κάποιοι πολύ μεγαλύτερες! Αυτή η μαμημένη γαλέρα δεν είχε μόνο μούτσους αλλά και μεγαλοκαπεταναίους και ιδιοκτήτες με ονοματεπώνυμο. Ας κάτσουν στο σκαμνί, όχι τίποτε άλλο, αλλά να δει ο κόσμος οτι ο απατεώνας και ο ανίκανος στο λειτούργημά του έχει και επώνυμο και μούρη για φτύσιμο!

Last edited by Carduelis; 04-03-2010 at 17:30.
Reply With Quote