Απάντηση: ΔΟΥΛΕΙΑ...ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ..
Υπάρχουν αμέτρητες άγνωστες δουλειές και περνούν απαρατήρητες, μπροστά από τα μάτια σας Ένα ενδεικτικό παράδειγμα θα αναφέρω μόνο, που καταρρίπτει πολλές θεωρίες (αν και μπορώ να αναφέρω τουλάχιστον 10!)
1) χρόνος εργασίας μηνιαίως = 80 ωρες
2) γραμματικές γνώσεις = δεν χρειαζονται
3) ηλικία, συστάσεις, βιογραφικά = αδιαφορο
4) κόστος επένδυσης = 50 ευρω
5) στοκ αποθήκης = 30 ευρω
6) μηνιαίες αποδοχές = 6.000 ευρω
Επάγγελμα = καλαμποκάς σε πανηγύρια χωριών που βρίσκονται σε ορεινές μειονεκτικές περιοχές της επαρχίας.
Δηλαδή, βάζεις μέσα στο αυτοκίνητο σου δυο τσουβάλια καλαμπόκι, την φουφού και λίγα καρβουνά. Προσγειώνεσαι σε ένα ακριτικό χωριουδάκι που έχει πανηγύρι (ποιος θα ανέβει στην Μηλίτσα 1390 μ. υψόμετρο? Εσύ..)και ξεκινάς.
Στο δικό μου χωριό, το πανηγύρι κρατά 3 μέρες. Μόνο την μια βραδιά εμφανίστηκε ένας καλαμποκάς, που πρέπει να έψησε ότι είχε και δεν είχε. Σίγουρα πάνω από 500 προς 1,30 έκαστο. Δηλαδή 650 ευρώ σε τέσσερις ώρες. Βγάλε 100 ευρώ, βενζίνη καλαμπόκια κάρβουνο (όχι άλλο κάρβουνο!!) αλάτι χαρτοπετσέτες (ξέχασα τίποτα?),μένουν 550 για κάθε βράδυ εργασίας.
Για τους 3 μήνες του καλοκαιριού στην δική μου μόνο περιοχή, υπολογίζω 80 πανηγύρια. Όρεξη να έχεις. βάλε και Σεπτέμβρη Οκτώβρη σε τουριστικά μέρη (όπου οι άλλοι καλαμποκαδες ματσωμένοι έχουν λακήσει) και κάνεις και τις διακοπές σου.
Δουλεύεις σύνολο 5 μήνες, έχεις μαζέψει γύρω στα 30.000 ευρώ και γεια σας…
7 μήνες άραγμα.. ούτε οι δάσκαλοι τόσο μεγάλες διακοπές.
Έχω ήδη έναν φίλο που το κάνει και περνάει μια χαρά..
να πω και άλλα??
|