View Single Post
Παλιό 06-03-2010, 09:29
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: Σοβαρο θεμα -- Υπερκαταναλωση Βενζινης -- Φοβαμαι πως δεν ειναι η ιδεα μου.

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από loulou1100gs Εμφάνιση μηνυμάτων
Θα σε αφήσω μεταξεταστέο φίλε Γιώργο. Εξηγούμαι: H σειρά "R259" ήτοι τα μοντέλα R1100R (το πρώτο) R1100GS, R1100S, R1100RT ήταν εκ κατασκευής με ΨΕΚΑΣΜΟ και όχι καρμπυρατεράτες όπως ανακριβέστατα γράφεις (ήδη από το 1993 όταν κάποιοι είτε φοβόνταν να το εφαρμόσουν είτε απλά δεν υπήρχαν, βλ.Αυστρία μεριά).Η μονάδα ψεκασμού ήταν (φυσικά) της Bosch και δανείζονταν λογισμικό από την σειρά αυτοκινήτων "316" (της δεκαετίας του '80, είχε ξανατοποθετηθεί η ίδια μοναδα στα πρώτα μοντέλα "Κ" όπως φυσικά η B.M.W. ήταν η πρώτη που τοποθέτησε και σύστημα A.B.S.)
.Η μονάδα ψεκασμού πέρασε από 3 διαδοχικά στάδια βελτίωσης/εξέλιξης με κορωνίδα την μονάδα που τοποθετήθηκε στα 1150 Adv. από το β΄ εξάμηνο του 2004 και μετά. Αυτά για τον ψεκασμό για να μην καταλείπoνται αμφιβολίες και δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις.(Tip: βάζοντας βαλβίδα πίεσης καυσίμου από 1150 Adv.στο απλό 1100 βλέπεις μεγάλη διαφορά στα "αρπάγματα").
Πάμε τώρα στο φίλτρο αέρα:ανοίγεις το φιλτροκούτι, το παίρνεις στο χέρι και αμέσως καταλαβαίνεις αν στο άλλαξαν ή σε κορόϊδεψαν. Τα φίλτρα της Mann είναι πάμφηνα, αγοράζεις ένα το βάζεις τέλειωσε η ιστορία και πάμε γι' άλλα.
Στο τεπόζιτο τώρα:η βενζιναντλία είναι φυσικά ηλεκτροκίνητη (εφόσον το σύστημα είναι ψεκασμός) και από την ίδια παροχή (διπολικός σύνδεσμος) τροφοδοτείται και το φλοτέρ που διαβάζει την στάθμη καυσίμου.Το τεπόζιτο όμως (τα πλαστικά είναι κατασκευής Acerbis) έχει την ιδιομορφία της μεγάλης καμπυλότητας. Ετσι τυχαίνει πολλές φορές να "διαβάζει" το φλοτέρ λάθος και να έχει μέσα περισσότερη βενζίνη απ' ότι δείχνει ο δείκτης μέτρησης καυσίμου.Τότε, αν έχεις υπομονή και γερά μπράτσα, γέρνεις τη μοτό από τη δεξιά πλευρά και βλέπεις να ανεβαίνει η ένδειξη κατά μία μπάρα μέτρησης. Στατιστικά: μοτό με διανυθέντα πάνω από 70.000 χλμ αλλά με νορμάλ χρήση έχουν μια αυτονομία της τάξης των 270-320 χλμ.Καταπονημένα μοτέρ ασφαλώς καταναλώνουν περισσότερο. Με τα σημερινά δεδομένα το συγκεκριμένο μοτέρ θεωρείται σαφώς βενζινοβόρο.Αυτά τα ολίγα, καλό διάβασμα.
Υ.Γ.
Δεν μου απάντησες: σε μοτέρ σειράς R259 μπορούμε να βάλουμε καρμπυρατέρ;
Γιατι μεταξεταστεος? αν προσεξες εγραψα, ''.........δεν ξερω ας με διορθωσουν οι συναδελφοι'', και σε άλλο ποστ ''.......νομιζω οτι τα πρωτα μοντέλα..........'''. Ειμουνα σαφης!!

Οσο για την ερωτηση στο Υ.Γ. λυπαμαι αλλα δεν ασχολουμαι με πατεντες!!!!! Εδω, εγω, ουτε φιλτρο αερα Κ&Ν δεν βαζω στην μοτοσυκλετα μου θα ασχοληθω με το αν παιρνει καρμπυρατερ ενας ψεκαστος κινητηρας?
Reply With Quote