Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από TEOSS
Φίλε Κώστα ο δείκτης βενζίνης είναι ηλεκτρονικός και μεταβάλει τις ενδείξεις αναλόγως της κατανάλωσης( ουσιαστικά του ρυθμού οδηγήσεως) π.χ. πας τάπα εθνική και πριν την έξοδο για επαρχιακό δίκτυο βλέπεις 5 παύλες, μετά λίγα χιλ χαλαρά βλέπεις …7-8 παύλες! Φυσικά και δεν γεννήθηκε καύσιμο!
Ο σκοπός του δείκτη είναι ο οδηγός να έχει μια πληροφορία για το υπολειπόμενο καύσιμο και όχι η ακριβής καταγραφή του (γι΄αυτό και κανείς δείκτης οχήματος δεν αναγράφει λίτρα αλλά γραφήματα του τύπου 1,3/4,1/2,1/4 , η΄ απλά κουκίδες στα αντίστοιχα σημεία).Εδώ θέλω να αναφέρω μια παρατήρηση που έγινε όταν μπήκε λάθος καύσιμο(diesel) σε R1200GS,ο δείκτης γέμισε με λεπτές παύλες ανάμεσα στις κανονικές. Δεν γνωρίζω με βεβαιότητα εάν αυτό συνέβη γιατί αναγνώρισε λάθος καύσιμο ο εγκέφαλο της μότο αλλά ας το έχουμε υπ΄οψην .Εάν κάποιος γνωρίζει ας γράψει σχετικά…
Φίλε loulou1100gs το ύφος μου δεν έχει κάτι προσβλητικό εναντίον σου, αντιθέτως βλέποντας ότι έχεις ψάξει το θέμα R1100GS σε βάθος κάνω ερωτήσεις μήπως εγώ δεν γνωρίζω κάτι, όπως αυτό το όριο των 70-80.000 χιλ για το οποίο σε παρακαλώ να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες.
Μότο με μότο δεν έχουν ακριβώς ίδια κατανάλωση ούτε ίδια ισχύ ούτε ίδια …,οι αποκλείσεις όμως είναι μικρές (συνήθως και ανάλογα με τις τεχνικές προδιαγραφές του κάθε οχήματος 3-5%). Στην κατανάλωση βέβαια παίζει καθοριστικό ρόλο και ο παράγων οδηγός! Όπως και να το δεις όμως ,εμπειρικά - τυποποιημένες μετρήσεις κατασκευαστή - γενική εικόνα από μετρήσεις σε περιοδικά του ειδικού τύπου (παρουσιάσεις, τεστ, συγκριτικά), δεν έχω στοιχεία που να δείχνουν ότι ο 1100 είναι βενζινοβορος .Διαφορές κάτω του μισού λίτρου ανά 100χλμ δεν δικαιολογούν τέτοιο χαρακτηρισμό .
Το ζήτημα της πατέντας δημιούργησε ο άστοχος ορισμός που έθεσες .Και οι ¨μαμάδες¨ κατοχυρώνουν δεκάδες πατέντες για κάθε όχημα που κατασκευάζουν .
Για το πρόβλημα του sansiro έχω τοποθετηθεί αλλά όπως γράφει και ο kostas οι υποθέσεις μπορεί να είναι …100+, από αισθητήρες – εγκέφαλο, λάθος αβανς κ.α. ως …νοθευμένο καύσιμο.
Καλά βρε πατριώτη στο πρώτο μου ποστ δεν σε ρώτησα εάν έχεις κάνει σωστή μέτρηση: <<(Φουλάρεις, κάνεις 170 - 200 χλμ και ξαναφουλαρεις με πάνω από 20 λίτρα ; (10+λιτρα ανά 100 χλμ)>> και μου απάντησες θετικά;
|
Πατριωτη καλησπερα , ναι απαντησα θετικα στο ερωτημα σου , αλλα η μετρηση εγινε μια φορα , και ντρεπομαι που το λεω... τρεφω ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ ελπιδες μηπως εκανα λαθος και θελω να ξαναμετρησω.
θα ξανακανω τις μετρησεις , αλλα φοβαμαι οτι ειμαι μεσα σε οτι εχω πει.
Για πολυ κλαμα μιλαμε...