View Single Post
Παλιό 11-03-2010, 16:52
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!
Προεπιλογή Απάντηση: Πρέπει να μας το πουν οι ξένοι για να το καταλάβουμε...

Ρε παιδιά, όλοι έχουμε κακή νοοτροπία.
Θα μιλήσω για τα του επαγγέλματος μου.
έρχονται ασθενείς, συνήθως παιδιά με τους γονείς τους.
τα εξετάζω, κάνω διάγνωση, προτείνω τη θεραπεία και λέω κόστος.
οι περισσότεροι με ρωτούν....χωρίς απόδειξη; λιγότερα;
κι όταν απαντώ ότι το πόσο εκτιμώ τη δουλειά μου δεν εξαρτάται από την απόδειξη κι ότι θα την κόψω και να την κάνουν ότι θέλουν, με κοιτούν λες και με είμαι βλάκας!
φυσικά και ξέρω πως θα πληρώσω εφορία, φυσικά και ξέρω ότι στην ελλάδα η φορολόγηση δεν έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, αλλά θέλω να είμαι εντάξει, με τον εαυτό μου και τους πελάτες-ασθενείς μου.
και δυστυχώς αυτό επικρατεί παντού. όταν έκανα ανακαίνιση ο ηλεκτρολόγος, σημειωτέον και παλιός γνωστός μου, μου είπε, Γιάννη αν θες τιμολόγιο η τιμή είναι μεγαλύτερη συν το ΦΠΑ. λόγω στενότητος συναίνεσα. εν τέλει λάθος!

οι τιμές.....πρέπει να πέσουν, σε είδη καθημερινής ανάγκης, ιατρικές υπηρεσίες. ο ένας με τον άλλο να βοηθηθούμε φίλοι. οι τράπεζες φυσικά δεν πρόκειται να ρίξουν επιτόκια ούτε σε καινούρια ούτε στα υφιστάμενα δάνεια, αλλά ας προσέχαμε! και σε τελική, ουκ αν λάβεις παρά του μή έχοντος! δε θα χαλάσουμε και τα στομάχια μας.

ας κάνουμε όλοι κάτι! εγώ θα τον φάω το ΦΠΑ στα υλικά της δουλειάς μου, μείωσα το κόστος μιάς θεραπείας, ακόμη και σε αυτούς που είναι ήδη σε θεραπεία κάνω μείωση.
Ας το κάνουμε όλοι μας και θα δούμε αν τη βγάζουμε ή όχι! εγώ πστεύω ότι μεσοπρόθεσμα θα είμαστε κερδισμένοι. δεν είμαι οικονομολόγος, τρύπιες τσέπες έχω, αλλά η μπακαλολογική μου δεν νομίζω ότι είναι λάθος.

αν ναι, ακούω οποιαδήποτε συμβουλή!
Reply With Quote