View Single Post
Παλιό 12-03-2010, 08:50
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!
Προεπιλογή Απάντηση: Πρέπει να μας το πουν οι ξένοι για να το καταλάβουμε...

μου φαίνεται ότι έχουμε κολλήσει στο.....
" το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι"...
και ξεχνάμε ότι αργά αλλά σίγουρα βρωμίζει και το σώμα....
εγώ επιμένω, βραχυπρόθεσμα πρέπει να βοηθήσουμε ο λαός ο ένας τον άλλο καο μακροπρόθεσμα να αλλάξουμε χούγια!
δε μπορεί να φοροδιαφεύγουμε και να ζητάμε καλές υπηρεσίες,
δε μπορεί να εισφοροδιαφεύγουμε και να απαιτούμε καλή δημόσια υγεία και συντάξεις.
γιατί σπρώχνουμε λεφτά κάτω το τραπέζι για να κάνουμε μιά δουλειά;
γιατί δίνουμε φακελάκι στο γιατρό στο δημόσιο νοσοκομείο;
γιατί δίνουμε φιλιδώρημα στη μαία όταν μας ανακοινώνει τη γέννηση του παιδιούν μας;

όλα αυτά είναι η δουλειά τους, πληρώνονται! έχουμε μάθει να λέμε....
ντροπή να παίρνει ο γιατρός τόσα λίγα, αυτό είναι φούμαρο!
παίρνει αρκετά για να ζήσει αξιοπρεπώς. αν θέλει περισσότερα, η αγορά είναι εκεί έξω και τον περιμένει! ο γιατρός ξέρει ότι όντας στο νοσοκομείο, δε δικαιούται να κόψει απόδειξη παροχής υπηρεσιών, τα φράγκα όμως τα τσεπώνει.

οι δημόσιοι υπάλληλοι.... και πάλι είναι συγκεκριμένοι αυτοί που τα πιάνουν.
έχουμε δώσει ποτέ στον ταμεία σε κάποιο γκισέ;
τα δίνεις σε αυτόν που μπορεί να επηρρεάσει κάποια προμήθεια στο δημόσιο, σε εφοριακό κλπ.

το μέρος που εργάζονται λέγεται δημόσια υπηρεσία. κι εμείς πρώτοι δεν το αντιλαμβανόμαστε!

δε θέλω να δώσω πολιτική χροιά σε αυτά που γράφω. δεν περιμένω να αλλάξει σύντομα κάτι, αλλά ας τους δώσουμε μία τελευταία ευκαιρία. κι ας κάνουμε αυτό που μας αναλογεί!

η κάθε συντεχνία σκέφτεται μόνο τα του οίκου της.
κοινωνική συνείδηση δεν υπάρχει.
θα πω κάτι για παράδειγμα κι ίσως φάω πέτρες....

οι συνταξιούχοι, τους ρωτάς στο δρόμο και χαίρονται που αποφασίστηκαν περικοπές στους μισθούς των δημοσίων. κι αρνούνται να περικοπούν συντάξεις. κι όμως αυτοί οι δημόσιοι είναι παιδιά τους, και κόπτονται για τα παιδιά τους.

δεν είδα κανένα να πει, ας περικόψουν τη σύνταξη μου, αλλά να μπορούν τα παιδιά μου να μεγαλώσουν τα εγγόνια μου!
και φυσικά δε μιλώ για αυτούς που παίρνουν 500-600 ευρώ!
έχω γνωστή της μητέρας μου, πάιρνει σύνταξη εδώ και σχεδόν 40 χρόνια (δεκαπενταετία), χήρα εδώ και δέκα χρόνια, παίρνει συνολικά 2.300 ευρώ. με εξάρι διαμέρισμα κύριας κατοικίας κι εξοχικό. και προφανώς δεν είναι η μόνη.

άλλο;! ο επίτιμος, πόσες παίρνει; 4 ή 5 συντάξεις; κι άλλες κατηγορίες, οι βουλευτές, όταν τελειώσει η θητεία τους δημιουργείται προσωποπαγής θέση γενικού διευθυντή με ότι αυτό συνεπάγεται....
Reply With Quote