View Single Post
  #9  
Παλιό 14-03-2010, 17:26
Michael Chatzilias Ο/Η Michael Chatzilias βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Αθήνα, Μετς
Μoto: Έμεινα χωρίς μηχανή...
Μηνύματα: 1,603
Προεπιλογή Απάντηση: ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΛΑΤΣΗΣ ΚΑΙ ΝΙΑΡΧΟΣ

Μάλιστα ο "δικός μας" Φίλιππος Νιάρχος, γιος του Σταύρου Νιάρχου πήρε την Holdings εταιρεία του πατέρα του (έδρα Λιβερία), τα μετρητά και τα ακίνητα την 1η / 1 / 2010.

Την δεκαετία του 70, ο Νιάρχος προκειμένου να ανταγωνιστεί τον Ωνάση (ένεκα γάμος με Κέννεντυ, σίγουρα οι πιο παλιοί από εμάς θα το ζήσατε...), παντρεύτηκε την Έλενα Φορντ, κόρη του αυτοκινητοβιομηχάνου Φορντ. Έκαναν μια κόρη. Η Έλενα Φορντ, βλέποντας την απάτη και την επικινδυνότητα του Σταύρου Νιάρχου (βλέπε Θάνατος Ευγενίας και Τίνας Λιβανού), πήρε την κόρη της και έφυγε πίσω για ΗΠΑ. Ο Νιάρχος προσπαθούσε χρόνια να της στείλει χρήματα, να επικοινωνήσει, να δημιουργήσει νέες προοπτικές για να γυρίσει πίσω η κόρη του, ή για να ξαναεπικοινωνήσουν, μάταια όμως, η Έλενα Φορντ έκλεισε κάθε είδος επικοινωνίας. Ο Νιάρχος πέθανε, έκανε διαθήκη, αποκλείρωσε την Φορντ, η διαθήκη άνοιξε, η Φορντ δεν ήταν μέσα, έκανε λοιπόν αγωγές μετά τον Θάνατο του Νιάρχου για να πάρει μέρος από την διαθήκη. Το θέμα πήγε Άρειο Πάγο στην Αθήνα, αποφασίστηκε ότι η Φορντ, μάνα και κόρη, δεν θα έπερναν τίποτα. Η απόφαση είναι να μοιραστεί η περιουσία σύμφνωνα με την διαθήκη, και με μεγαλύτερο κληρονόμο τον Φίλιππο Νιάρχο.

Η διαθήκη εκτελέστηκε 1 / 1 2010, πριν από λίγους μήνες. Τα χρήματα, εταιρείες, ακίνητα και πίνακες μεταβιβάστηκαν τότε, και έπειτα από τόσα χρόνια.

Λογικά το Forbes αναγνωρίζει τον Φίλιππο Νιάρχο ως νέο δισεκατομμυριούχο, Ελληνικής καταγωγής, κάτοικο όμως Γενεύης...

Η Σπετσοπούλα παραμένει στην Οικογένεια Νιάρχου...

Αυτά για λίγη ιστορία...
Reply With Quote