Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από EOD-K9
Μπράβο Κώστα έτσι θα έπρεπε να είναι αλλά δυστυχώς δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια να βάλουν ένα κηπάκι,ιδικά στις μεγάλες πόλεις .
Αλλα και εδώ στην επαρχία δεν είναι καλύτερα τα πράγματα .
Εγω έχω χώρο να βάλω κάπο άλλα όχι κοντά στο Σπίτι μου !
Νομίζεις ότι θα βρω τίποτα ??
Έχω χώρο να βάλω ζώα και πουλερικά ....θα μείνει τίποτα ?
Αλλα τουλάχιστον δουλεύουμε τον καταψύκτη κάργα όπως είπες .............
Όταν έχεις παιδιά αρχίζεις και ψάχνεσαι .............. 
|
κοίτα.....μισό στρέμα,δηλαδή ένα μέρος 17 μέτρα πλάτος επί 33 μέτρα μήκος σου φτάνουν και σου περισεύουν για όλα τα λαχανικά,εκτός απο πατάτες και κρεμύδια που θέλουν άλλο τόσο.
με 1 στρέμα δηλαδή είσαι άρχοντας.
παράλληλα μπορείς να κάνεις και ένα μικρό κοτέτσι και να ταίζεις τις κότες με λίγο καλαμπόκι,αλλά και όλα τα χορτάρια και τα περίσια πράγματα απο τον κήπο.η κότα όταν τρώει πρασινάδα,κάνει πιο κίτρινα αυγά.
15 κότες παραγωγικές,είναι υπερ αρκετές.δηλαδή 20 και ένας κόκορας!
ένας ή δύο καταψύκτες είναι Η ΛΥΣΗ.
μπορείς επίσης να αγοράσεις και μερικά μικρά κοκοράκιαπου να μεγαλώσουν μαζί με τις κότες και να τα έχεις για κοτοσουπες!αυγολέμονο κατακίτρινο με δικό σου αυγουλάκι,με καρότα σέλινο και κρεμύδι απο τον κήπο,βάλσαμο για τα πιτσιρίκια.
να φανταστείς έχω φίλο που του δίνω μια κότα και την κόβει 7 κομάτια για μικρές κοτοσουπες για τα πιτσιρίκια!
μια καλή πηγή τροφής,που συμφέρει και οικονομικά στο θέμα κρέατοςείναι τα κουνέλια! με 2 κουνέλες,θα βαρεθείς το στιφάδο.
υπάρχουν αυτόματα συστήματα ταίζματος με μικρό κοστος (100 ευρώ) και για τις κότες και τα κουνέλια,για τότε που θα λείπεις στα πάσα της αυστρίας
τέλος,το έχω πει και σε άλλο ποστ,μην αγοράζετε φράουλες στα πιτσιρίκια.
είναι το μόνο φρούτο (σε τέτοιο βαθμό) που δεν μπορεί να αποβάλει τα διαφορα χημικά που το ψεκάσανε.
βάλτε μερικές φραουλιές στον κήπο,στις γωνίες ή και στο σπίτι σε γλάστρες!προχωράει μόνο του προς όλες τις μεριές!
απίστευτο φυτό