
25-02-2009, 20:54
|
 |
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: R 1200 GS ADV - R 1200 RT - X9 500 EVO - VESPA 200E '86
|
|
Απάντηση: Για τακάκια, μιλάμε! «Σκληρά» και «μαλακά»
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP
Δεν ειναι πάντα ετσι αγαπητέ Νικο!! Μπορεις να βρεις αλλο τακακι ΜΕΤΑΛΙΚΟ για την GS φθηνότερο και με καλλυτερα ενδεχομενως χαρακτηριστικά του μαμα!! Εγω φοραω της EBC τα οποια είναι καλά (πολυ καλα μάλιστα) -αν και τα καλυτερα για εμε ειναι της DUNLOPAD αλλα είπα να δοκιμασω κατι άλλο -τα οποια η σχεση τιμης με τα μαμα είναι -20ε (98 EBC - 120 μαμα) για τρια σετ!!! Δεν αξιζει ο κοπος!!
Ο Κυρος γραναζης τα ειπε πολύ σωστά στο ανοιγμα του thread αλλα η φραση ''τα σκληρα/μεταλικα τρωνε τον δισκο'' δεν ισχυει πια τουλαχιστον για τις συγχρονες κατασκευές σαν τις δικιες μας!! Ο λογος απλος, δεν υπάρχει μοτοσυκλέτα του βαρους των 200κιλων και πάνω που να φοραει οτιδηποτε άλλο περαν του μελλικου τακακιού!!! Διότι διαφορετικά, όπως ευστοχα αναφέρεται με διαφορετικο μεν αλλα το ιδιο νοημα τροπο, το GS, varadero κ.λ.π. σε μια π.χ κατηφορικη διαδρομη με στροφιλικι ¨η σε ενα παρατεταμενο φρεναρισμα απο πολλα κμ η μανετα/ποδοφρενο θα εκανε ενα γκλουπ και θα κολουσε στο γκριπ/εδαφος διότι θα εχει αναπτυχθεί τέτοια θερμοκρασια (που δεν μπορει να την αποβάλη το οργανικό τακακι) η οποια θα ειχε μεταφερθει στα υγρά τα οπια με την σειρά τους θα βράζανε και θα χανανε τις οποιες υδραυλικες τους ικανοτητες!!! Αποτέλεσμα......... αστο καλυτερα!!
Οσο για τις δισκόπλακες αυτες ακολουθησαν την εξελιξη των τακακιων (πρωτα το τακακι εξελισσεται-το υλικο τριβης των φρενων δηλαδη και μετα οι δισκόπλακες). Κάποτε τις φτιαχνανε απο μαντεμι μετά απο χυτοσιδηρο τυπου τάδε εξελιγμενο κράμα!! Η μαντεμενιες ηταν ενα με τον αφαλο τους που επιανε στην ροδα με αποτέλεσμα η θερμοκρασια να μην αποβαλλοταν, τωρα είναι απο χυτοσιδηρο το στεφανι της δισκόπλακας όπου πατάει το τακακι και απο αλουμινιο ο αφαλος!! αν προσεξεις οι δισκοπλακες είναι δυο κομματια το ενα είναι ο αφαλος ο οποιος είναι πριτσινωμένος/βιδωμενος πανω στην καθεαυτου δισκόπλακα. Γιατι? διότι φρεναροντας στο τακακι αναπτυσεται θερμοκρασια π.χ 3χ η οποια μεταδίδεται στην δισκόπλακα σαν 2χ μιας και κάποιο μερος της αποβάλλεται απο το τακακι και τα υγρα (γιαυτο και τα υγρα είναι χωρισμενα σε DOT 3,4,5-όπου καθε αριθμος είναι και οι βαθμοι αντοχης τους), τα 2χ μεταδιδονται στον αλουμινενιο αφαλό όπου το αλουμινιο οσο ευκολα δεχεται την θερμοκρασια αλλο τοσο ευκολα την αποβάλει κι ετσι μεχρι το κεντρο του αφαλου της δισκοπλακας εχουμε 1χ θερμοκρασια!!
ελπιζω να μην είμαι πολυ δυσνόητος ρε παιδιά!!
Εν κατακλειδι, μεταλλικο και ΜΟΝΟΝ μεταλλικο τακακι στα μαστοδοντα!!!!
|
George,
εσύ το "παράκανες" .............
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.....θα μας κάνεις .....επιστήμονες ....
__________________
Ο ανόητος ... ψάχνει τα λάθη των άλλων, ο έξυπνος ... του εαυτού του, αλλά ο σοφός ... όλους τους συγχωρεί !!!
|