Θα μπορουσα να σου πω την γνωμη αν ηξερα τι ειδους ποδηλατο θελεις να κανεις και ποιο ειναι το budget σου.
Βεβαια μην ρωτας την γνωμη μου αν ψαχνεις για ποδηλατο Downhill γιατι εγω ξερω μονο απο Uphill

Εχε υπ' οψιν σου οτι το σημαντικοτερο με διαφορα τμημα του ποδηλατου ειναι ο σκελετος. Αυτος ειναι που κανει και την μεγαλη διαφορα και εκει πρεπει να δωσεις και το κυριο βαρος για την επιλογη σου και δευτερευοντως στο τι σειρα θα φοραει και στον περιφερειακο εξοπλισμο.
Τωρα οσον αφορα τους σκελετους της ΚΤΜ αν και δεν ειναι σοβαρο επιχειρημα θα σε ρωτησω κατι: Εσυ θ' αγοραζες μοτοσυκλετα εντουρο της Canondale ή της Specialzed που μου εγραψες αν μια μερα αποφασιζαν να βγαλουν (αν θυμαμαι καλα πριν καμια δεκαρια χρονια η Canondale εκανε μια αποτυχημενη προσπαθεια να βγαλει μια μηχανη εντουρο) η θα προτιμουσες μια της ΚΤΜ?
Νομιζω δεν χρειαζεται καν να απαντησεις. Εκαστος στο ειδος του
Ολα αυτα τα ποδηλατα που κατα καιρους διαφορες αυτοκινητοβιομηχανιες κυριως (οπως Porche, Bmw, Opel και δεν ξερω ποιες αλλες ακομα), εβγαζαν και πουλουσαν πανακριβα κιολας ηταν πεταμενα λεφτα.
Πρωτο σου μελημα ειναι να αποφασισεις τι ποδηλατο θελεις και για ποια χρηση. Θα κανεις ασφαλτο ή χωμα? Μην παρεις ενα ποδηλατο για χωμα και το χρησιμοποιεις κατα 90% στην ασφαλτο γιατι θα ταλαιπωρεισαι.
Αν θελεις για το χωμα, θελεις Ηardtail ή Full Suspension? Μετα δες απο τι υλικο θελεις να ειναι ο σκελετος σου. Αν προκειται για Full Suspension οι επιλογες σου περιοριζονται σε Carbon και αλουμινιο. Αν ομως θες Hardtail τοτε στο παιχνιδι μπαινει και πολυ σοβαρα μαλιστα το τιτανιο και το ατσαλι. Καθενα απο αυτα εχει διαφορετικα χαρακτηριστικα και διαφορετικα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα. Δες λοιπον πρωτα τις αναγκες σου (τις πραγματικες και οχι αυτες που θα ηθελες ) αποφασισε για το τι ειδους ποδηλατο θελεις και τι budget διαθετεις και μετα ψαξε να βρεις στα χρηματα που διαθετεις τι καλυτερο μπορεις να αγορασεις και σιγουρα απο μια εταιρια που ξερει τι κανει οσον αφορα την κατασκευη του σκελετου.
Συμβουλη μου ειναι να μην περιοριστεις μονο στην Ελληνικη αγορα διοτι στις περισοτερες αλλα οχι σ' ολες των περιπτωσεων μπορεις ν' αγορασεις ποδηλατο απ' εξω με πολυ λιγοτερα χρηματα.
Οσον αφορα αυτο που με ρωτησες για τα πεταλια, μην φοβασαι καθολου, αυτο που λες δεν ισχυει. Αυτο ισχυε με τους καλουπιεδες που σου εγραψα. Με τα SPD το ποδι βγαινει απ' το πενταλ με την παραμικρη πλαγια κινηση που κανει αυτοματως. Στην αρχη οταν ειναι καινουρια ειναι λιγο σκληρα αλλα μετα απο λιγο και αφου συνηθισεις το βαλε βγαλε δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Μεχρι και στο Downhill τετοια πεταλια φορανε