Θέμα
:
Για τακάκια, μιλάμε! «Σκληρά» και «μαλακά»
View Single Post
#
25
26-02-2009, 19:07
ΙoannisPanagiotidis
Moderator
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Solingen - Θεσσαλονίκη
Μoto: R1200GS '04
Απάντηση: Για τακάκια, μιλάμε! «Σκληρά» και «μαλακά»
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από
Fast&Furious
Φιλε μου Ιωαννη εγω στο ADVE τα πισω τα αλλαξα στις 35.000χλμ ισως πατας λιγο φρενο παραπανω.
...αδελφε!.... ειλικρινα!...πισω φρενο δεν παταω σχεδον ποτε !...το πισω φαγωνετε ...οσο πατιετε απο μονο του οταν παταω τη μανετα για τα μπροστινα φρενα !...ειμαι σιγουρος οτι οταν μιλαμε για πισω, μαμισια, οργανικα τακακια σε R1200GS ....τοτε μιλαμε για maximum 10.000 χιλιομετρα μεχρι να φας και το τελεταιο ιχνος παστας!...ας θελει καποιος φιλος με R1200GS ας με διαψευσει!...μπορει να κανω λαθος!
...και δευτερον εγω ειπα για το χασιμο του φρενου (πεταλι κατω dead) οταν τα υγρα εχουν τετοια θερμοκρασια που το συμβατικο σωληνακι δεν μπορει να αντεξει.
...καταλαβα τι εννοεις!...μιλας για ολη τη γραμη απ τα σωληνακια των υγρων φρενων που ξεκιναει απ τη μανετα του μπροστινου ή το ποδοφρενο και καταληγει να σπρωχνει απο πισω τα εμβολα μεσα στις δαγκανες των δισκοφρενων ...και εξηγησες οτι με τρελο φρεναρισμα βραζουν τα υγρα απ τη μεταφορα της θερμοτητας απ τον δισκο στα τακακια και απ τα τακακια στα εμβολα και απ τα εμβολα στα υγρα!...μεχρι εδω ολα καλα!...μετα ειπες οτι αν ηταν μεταλλικα τα σωληνακια δεν θα βραζανε και σου απαντησα οτι παλι θα βραζαν!...απλα δεν θα ξεχυλωναν...με αποτελεσμα να εχουμε το χασιμο φρενου που σωστα αναφερεις !
...αναφερόμουν στο βρασιμο και οχι στο φαινομενο της απώλειας των φρενων!..καταλαβα παντως τι εννοεις!
...και αν θες εχει και μεταλλικα πισω για το GS αλλα ειναι λιγο πιο ακριβα απο αυτα που πηρες...
...εννοεις κατι ακομα καλυτερο απ τα Sinter μεταλλικα της Brembo που εβαλα πριν μερικες μερες?...αντε δωσε μας τα φωτα σου να ξερουμε για την αλλη φορα!
...................
ΙoannisPanagiotidis
Εμφάνιση Δημόσιου Προφίλ
Visit ΙoannisPanagiotidis's homepage!
Αναζήτηση μηνυμάτων από τον(ην): ΙoannisPanagiotidis