15-04-2010, 15:42
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Mπραχάμι - Αθήνα
Μoto: Τη "Χιονάτη"
|
|
Απάντηση: Ο Ελληνισμός δεν πρέπει να αγνοήσει αυτά τα μηνύματα.
Ο Mark για πολλοστή φορά ξαναδημοσιεύει θέματα δίχως να κάνει τον κόπο να μας δώσει την πηγή του για να κρίνουμε την αξιοπιστία της.
Δεν είναι κακό να έχεις τις απόψεις σου αλλά είναι αστείο να τις καλύπτεις σαν "αναμεταδόσεις" εκτός και είσαι απόλυτα αλληλέγγυος με αυτές. Απορώ και με όσους απάντησαν και χειροκρότησαν δίχως καν να αναρωτηθούν αν είναι αληθινά όσα περιγράφονται!
Το παραπάνω λοιπόν "κείμενο" που είναι γεμάτο εθνικιστικές "κορώνες" προέρχεται από το site: http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3171&Itemid=158
Δεν μου πέφτει λόγος για τα πολιτικά ή θρησκευτικά πιστεύω κανενός αλλά έχω μάθει να είμαι δύσπιστος απέναντι σε κάθε έναν που αντιμετωπίζει πράγματα και καταστάσεις με φανατισμό και τα παραμορφώνει για δικούς του λόγους!
Το θέμα όπως μπορείτε να δείτε (σε κάτι πιο αξιόπιστο από το παραπάνω site) περιγράφεται εδώ: http://www.eubusiness.com/news-eu/serbia-macedonia.3jb
Περιληπτικά:
Οι Αλβανικές μειονότητες ορισμένων περιοχών της Σερβίας και των Σκοπίων ζούνε ουσιαστικά σε γκέτο, με μεγάλη ανεργία (μόνο 5% οι απασχολούμενοι) δίχως καμμιά προοπτική όχι ευημερίας και μόρφωσης, αλλά ούτε καν επιβίωσης. Στηριζόμενοι στην αλλαγή του κοινοτικού νόμου περί βίζας στις δύο αυτές χώρες ορισμένα ταξιδιωτικά πρακτορεία τους παρουσίασαν το Βέλγιο σαν χώρα της ευημερίας που θα τους έδινε πολιτικό άσυλο, δουλειά και στέγη. Το αποτέλεσμα ήταν ενώ τον Γενάρη οι Αλβανοί οικονομικοί μετανάστες που ζητούσαν άσυλο ήταν 58, τον Φλεβάρη έγιναν 330 !! Απλά τους φάγανε τα λεφτά και τους εξαπάτησαν. Έτσι αναγκάστηκε μια επιτροπή από το Βέλγιο να επισκεφτεί Σκόπια και Σερβία για να εξηγήσει (σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές) ότι οι Αλβανοί οικονομικοί μετανάστες δεν δικαιούνται πολιτικού ασύλου στο Βέλγιο.
Δεν ξέρω τι βλέπει ο Mark σε αυτή την είδηση, αλλά εγώ δεν βλέπω θρησκευτικούς αποκλεισμούς, φόβο για το Μουσουλμανικό στοιχείο κλπ. Δεν αρνούνται τους οικονομικούς μετανάστες από την Αλβανία, το πολιτικό άσυλο τους αρνούνται και δικαίως αφού δεν το δικαιούνται!
Τώρα τι αλυτρωτικά φαντάσματα βλέπει ο «Ζωηφόρος» συντάκτης, τι μαθήματα παίρνει από τους Βέλγους και τι ερμηνείες δίνει είναι αλλουνού παππά (ή γιατρού) Ευαγγέλιο!
Είναι λυπηρό να ξεχνάει ένας λαός σαν τους Έλληνες (που τον προηγούμενο αιώνα αναγκάστηκε να μεταναστεύσει μαζικά στις 4 άκρες της γής) ότι οι άνθρωποι δεν μεταναστεύουν για να κλέψουν αλλά για μια καλύτερη ελπίδα ζωής γι αυτούς και κυρίως για τα παιδιά τους!
Και όσοι ενστερνίζονται τις «ιδέες» του παραπάνω συντάκτη, απλά ξεχνάνε ότι η συμπεριφορά και η μοίρα των Ελλήνων μεταναστών δεν ήταν καθόλου διαφορετική από αυτή των σημερινών Αλβανών, Βουλγάρων, Ουκρανών, Αιθιόπων κλπ.
Χτες είμαστε εμείς μετανάστες, σήμερα εκείνοι και αύριο κάποιοι άλλοι, ίσως εμείς ξανά έτσι όπως πάει η οικονομία μας. Οι οικονομικοί μετανάστες είναι θέμα που θέλει αντιμετώπιση, όπως και οι φανατικοί του «ζωηφόρου» είδους που σπέρνουν μίσος.
Προφανώς πιστεύουν ότι εμείς είμαστε μια ανώτερη ράτσα που πρόκοψε και επιβίωσε στους κουτόφραγκους δίχως κλεψιές, ατιμίες κλπ και τώρα πρέπει να αρνηθούμε σε άλλους δύστυχους την ευκαιρία να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο μην τυχόν και μολύνουν το χρώμα, τη σημαία, τη θρησκεία, την ευνομία μας ή ότι άλλο φαντάζονται ότι μας κάνει «ξεχωριστό» λαό!
|