Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος σε αυτό το φόρουμ, κάποιος ίσως που ζει και στο εξωτερικό, αν σε άλλο κράτος υπήρξε αυτή η κόντρα επιπέδου ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ-ΠΑΟ στο αν θα πρέπει να εμβολιαστεί κάποιος ή όχι ή γνώμη μου είναι ότι μάλλον δεν υπάρχει μιας και εμείς είμαστε η χώρα της υπερβολής χωρίς αμφιβολία.
Ακόμα και τα εκαντοτάδες ποσταρίσματα που αφορούσαν αυτό το θέμα σε ένα μοτοσυκλετιστικό φόρουμ δείχνουν την παράνοια του θέματος, εχθές είμασταν ειδικοί επιδημιολόγοι, σήμερα οικονομολόγοι και σίγουρα πάντα μηχανολόγοι..
Η μικρή μου κόρη ανήκει σε αυτό που ονομάζεται ομάδα υψηλού κινδύνου, μετά από κουβέντα που κάναμε με την γιατρό που την παρακολουθεί χρόνια τώρα (εξαίρετη επιστήμονας και άνθρωπος) καταλήξαμε ότι ο
κίνδυνος από τον εμβολιασμό είναι ανύπαρκτος σε σχέση με το να προσβληθεί από την γρίππη ένας αδύνατος οργανισμός όπως ο δικός της. Οπότε πήγαμε τις πρώτες μέρες και με την ευκαιρία εμβολιάστηκα και εγώ περισσότερο για συμπαράσταση μιάς και η μικρή
φοβόταν από όλα αυτά που άκουγε στα Μ.Μ.Ε.
Και οι δύο είμαστε μία χαρά (ακόμα)

, νομίζω ότι όλη η φασαρία έγινε σε ένα μεγάλο βαθμό από την σχέση που έχει ο έλληνας με την προληπτική ιατρική, εδώ άρρωστοι είμαστε και δεν πάμε στον γιατρό, πόσο μάλλον όταν μας ζήτησαν να κάνουμε κάτι χωρίς να έχουμε τίποτα.
Η μη δράση είναι πολύ πιο εύκολη και βολική από ότι η δράση. από εκεί και πέρα επειδή μας αρέσει να "ανήκουμε΄κάπου πήγαμε με την μία ή την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι με την εύκολη πλευρά, την βολική.
Με αυτά που γράφω δεν πέρνω το μέρος της μίας ή της άλλης πλευράς,
γιατί απλά πιστεύω ότι είναι το να "εμβολιαστεί" κανείς είναι θέμα ατομικής επιλογής και όχι θέμα σωστού η λάθους, το λάθος είναι να γίνεσαι υποστηρικτής της μίας ή της άλλης πλευράς χωρίς να έχεις τις
γνώσεις που δεν αποκτούνται διαβάζοντας ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, είναι πολύ παραπάνω.