View Single Post
Παλιό 24-04-2010, 11:36
gemara Ο/Η gemara βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Γλυφάδα
Μoto: [Piaggio Vespa P150X] [R26 '56] [R51/3 '54] [R60/2 '66] [R69S '61] [R1200GS]
Προεπιλογή Απάντηση: Θερμοκρασία λαδιού κινητήρα σε 1200gs

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από jimboy Εμφάνιση μηνυμάτων
Θα ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται με τη θερμοκρασία του λαδιού.Το χειμώνα έχω ένδειξη στα όργανα μου 4 νταμάκια αλλά τώρα που ζεστάθηκε ο καιρός μου δουλεύει στα 5 νταμάκια.Όπως επίσης και στα ταξίδια που κάνω,με 160 χιλ. είμαι στα 5 νταμάκια.Συνήθως πόσο πρέπει να είναι?
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από jimboy Εμφάνιση μηνυμάτων
Με πόσα χιλ. πάτε στο ταξίδι δηλαδή κατά μέσο όρο?Μόνο αν πηγαίνω με 110-120 μου το κρατάει στα 4 νταμάκια.
Αν μιλάς για μοντέλο R1200GS του 07 και μετά, έτσι ακριβώς είναι και είναι φυσιολογικό. 4 μπάρες συνήθως, χειμώνα καλοκαίρι, τσιμπάει άλλη μία στην κίνηση ή αν "γονατίζεις" τον κινητήρα πηγαίνοντάς τον με χαμηλές στροφές, μακριές σχέσεις και μεγάλο φορτίο.

Στο ταξιδάκι με πάνω από 130 ανεβαίνει πάλι στις 5, οπότε στα 160 είναι σίγουρο ότι θα δείχνει τόσο.

Αν το βάλεις σε χώματα και λάσπες, μπορεί να ανάψει και τις 7 και το σημαδάκι στο όργανο σου δείχνει ότι ακόμη είσαι στην αποδεκτή περιοχή λειτουργίας.

Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί, είναι σου δείχνει ελάχιστη ή καθόλου θερμοκρασία. Αν δεν έχει χαλάσει ο αισθητήρας και επειδή αυτός μετράει θερμοκρασία λαδιού και όχι του κινητήρα, σημαίνει ότι έχεις μείνει από λάδια, έχει "ξεπιάσει" αυτός και θα την πάρεις στα χέρια σε λίγο!

Reply With Quote