View Single Post
  #8  
Παλιό 28-04-2010, 09:57
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Μηνύματα: 6,530
Προεπιλογή Απάντηση: Αλλαγή ελαστικών στα πόσα χιλιόμετρα?

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gandreas Εμφάνιση μηνυμάτων
Μην παίζουμε με τα λάστιχα, να τα αλλάζουμε συχνά. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και τα λεγόμενα καμένα λάστιχα που ενώ έχουν πέλμα είναι για πέταμα. Την διαφορά την καταλαβαίνουμε μόλις τα αλλάξουμε. 10.οοο χιλ. είναι καλά, 20.οοο είναι για πατινάζ!!!
Ο κουμπάρος μου πέρσι άλλαξε τα μαμίσια λάστιχα που φόραγε το AFRICA TWIN. Δεν είχε πολλά χιλιόμετρα αλλά ήταν πέτρα μετά από περίπου 12 χρόνια στο γκαραζ
Εξαρταται ποσο την κυκλοφορεις και που την φυλάς την μοτοσυκλετα!! Μια μοτο που φυλασεται σε γκαραζ μακρια απο τα στοιχεια της φυσης και ειδικα τον ηλιο και γραφει 10000-15000κμ τον χρόνο το 20,000κμ ειναι εφικτοτατο! Ενω μια άλλη που κλειδωνεται στον δρόμο και γραφει τα ιδια κμ ¨η δεν γραφει κμ και φυλασσεται σε γκαραζ τα 2-3 χρόνια ειναι το οριο....κι ας εχει κανει με αυτα τα ελαστικα 5000κμ!!!
Ο λογος απλος, τα λαστιχα μιας αχρησιμοποιητης μοτο (ακομα και στο στεγνο γκαραζ) εφοσον δεν τυγχανουν ''κυλησης'' δεν ζεσταινονται και πολυμεριζονται ευκολα και γινονται ''πετρα''! Ενω μιας άλλης με τον ιδιο τροπο φυλαξης (σε γκαραζ) ζεσταινονται/κρυωνουν σε τακτα χρονικα διαστηματα και το καουτσουκ τους παραμενει μαλακό και ετοιμοπόλεμο!!!

Σαν γενικος κανονας, μοτο που χρησιμοποιειται κανονικα (10000-15000κμ τον χρόνο) χρειαζεται αλλαγη ελαστικων 2-3 χρόνια απο την ημερομηνια κατασκευης τους με οριο τα 20000κμ!!!
Αυτα για τα ον/οφφ, τα στρηταδικα χρειαζονται αλλαγη συχνότερα!!
Reply With Quote