View Single Post
Παλιό 29-04-2010, 22:50
ALX Ο/Η ALX βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: BMW R1150GS
Προεπιλογή Απάντηση: Castrol gp ActEvo 20W-50 Το χρησιμοποιεί κανένας?

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vpentza Εμφάνιση μηνυμάτων
Συμφωνώ με τον SYAN, ανέτρεξε πρώτα στο αν έχεις αλλάξει οδηγική συμπεριφορά ή αν η κατανάλωση λαδιού αυξήθηκε σε χιλιόμετρα που έκανες σε κίνηση με 1η-2α...
Ο κινητήρας ως γνωστόν καταναλώνει λάδι εκ κατασκευής ιδιαίτερα αν μιλάμε γι απρο του 1200 μοντέλα.
Οι καταναλώσεις που περιγράφεις δεν είναι απαγορευτικές αλλά είσαι ένα κλικ από το να αρχίσεις να το ψάχνεις.
Πολλές φορές η απάντηση μπορεί να είναι και πολύ απλή....
Οι μετρήσεις σου πρέπει να είναι σε ίδιες ακριβώς συνθήκες, θερμοκρασίας κινητήρα, επίπεδο έδαφος και σωστή "ανάγνωση" των ενδείξεων στο τζαμάκι με τη στάθμη λαδιού.....
Προτείνω να συνεχίσεις να του βάζεις 20W-50 και να συνεχίσεις τις μετρήσεις.........
Ρε συ, μιλάς με έναν άνθρωπο που έχει τη μοτοσυκλέτα του 7 χρόνια. Την συντηρεί εντελώς μόνος του και την ξέρει σαν την τσέπη του! Δεν είμαι χτεσινός στη BMW ούτε άλλαξα ξαφνικά το στυλ οδήγησή μου. Ούτε επίσης χρειάζεται να κάνω μετρήσεις εργαστηρίου για να δω πως το γυαλάκι αδειάζει εντελώς από λάδι! Εννοείται πως ξέρω πως να το μετρήσω!
Ας μην πιάνουμε λοιπόν τα φαντάσματα, κι ας έρθουμε στο προκείμενο. Μέχρι και το 10-40 που είχα βάλει πριν από τα Castrol είχα νορμάλ κατανάλωση! Όταν λέω νορμάλ, συνηθισμένη για το μηχανάκι μου.

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ΙoannisPanagiotidis Εμφάνιση μηνυμάτων
...Αλεξη εγω το βαζω απο τοτε που πηρα τη μηχανη ...και με παει μια χαρα!...εννοω συμπληρωνω και ενα λιτρο στις 10.000 χιλιομετρα που κανω την αλλαγη ετσι!....και τη μηχανη την δουλευω σχετικα ψηλά ...οχι σε τελικες αλλα στο στροφομετρο.

...απο οτι ειχα ρωτησει στην αρχη ...με προλογιασε ο τυπος οτι εχει μεσα φορμουλα και καλα πολυ ανεβασμενη και ειναι και καλα οτι καλυτερο για τα σύγχρονα Boxer!

... τι να πω?
Γιάννη, εσένα είναι το 1200 κι όχι το 1150. Έχουν διαφορά στη κατανάλωση λαδιού αυτά τα δύο μηχανάκια. Το 1200 Καίει ελάχιστο λάδι από κατασκευής, ενώ το 1150 περισσότερο, οπότε είναι δύσκολο να το συγκρίνεις.
Μιλάμε για μεγάλη κατανάλωση! Τόση, που άρχισα να σκέφτομαι μήπως έχω κάνα μηχανικό πρόβλημα! Αλλά συνέβη μόλις άλλαξα τα λάδια? Περίεργη σύμπτωση αν παίζει κάτι τέτοιο. Αλλά και πως να παίζει δηλαδή, που το μηχανάκι συμπεριφέρεται μια χαρά. Ούτε έχει χάσει σε δύναμη, ούτε τίποτα. Όπως ήταν είναι. Εάν είχε κάποιο μηχανικό πρόβλημα (και τόσο ξαφνικό) θα το είχα πάρει χαμπάρι άμεσα!
Reply With Quote