30-04-2010, 15:27
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
|
|
Απάντηση: Castrol gp ActEvo 20W-50 Το χρησιμοποιεί κανένας?
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ALX
Παίδες... στη τελευταία αλλαγή λαδιών, έβαλα τα συγκεκριμένα λάδια.
Αυτό που παρατήρησα είναι πως, εκτός ότι το μοτέρ ακούγεται περισσότερο από το συνηθισμένο, το λάδι καίγεται αρκετά γρήγορα! Για 1500χιλ (σκάρτα), έχω συμπληρώσει ήδη 0,5 λίτρο. Με τα aral δεν είχα τέτοια κατανάλωση και το μοτέρ δούλευε πιο ο####!
update
Σήμερα συμπλήρωσα τα 1500χιλ από την αλλαγή των λαδιών και συμπλήρωσα ακόμα 250ml λάδι! Σύνολο 750ml για 1500χιλ 
Δεν μπορεί... κάτι παίζει. Ακόμα και με τα ψιλότερα 10W-40 aral που είχα βάλει την προηγούμενη φορά, τόσα δεν έκαιγε!
Τα βάζει κάποιος άλλος τα συγκεκριμένα λάδια? Έχει διαπιστώσει κάτι παρόμοιο? Εγώ πάντως δεν το βλέπω να τα ξαναβάζω.Θα ξαναγυρίσω στα aral.
|
Ξαναδοκιμασε τα ΑΡΑΛ, που τα ξερεις, και οχι το 10/40 αλλα το 20/50 αν υπάρχει!!!!!! Απλο, απλουστατο ορυκτέλαιο!! Το συγκεκριμενο Καστρολ που εβαλες εχει ενα ειδικο συστατικό - trizone technology ονομαζει την τεχνολογια που το διακατεχει και το οποίο συστατικο δεν ονομαζεται απο την εταιρεια - το οποιο φροντιζει για την ''σωστη'' λιπαντικοτητα στους κινητηρες με υγρο συμπλεκτη σαν το Βαραντερο!! Γιαυτο και πληρει την προδιαγραφη JASO MA!! Ισως, το πιο πιθανο, αυτο το νεο συστατικο/τεχνολογια που εχει το συγκεκριμενο να σου εκανε την καταναλωση!
Αυτα τα λαδια (τα ειδικα για μοτοσυκλετες με υγρο συμπλεκτη) γενικα δεν ειναι καταλληλα (οχι οτι κανουν ζημια) για κινητρες σαν των GS, μονον που εχουν την ταση να ''ξεφευγουν'' των αυξημενων διακενων στα άεροψυκτα και να καιγονται!! Δοκιμασε ενα 20/50 αυτοκινηταδικο λαδι (η GS δεν χρειαζεται μοτοσυκλετιστικο λαδι αφου εχει ξερο συμπλεκτη) και θα δεις οτι η καταναλωση - αν δεν συντρεχει μηχανολογικος λογος λογω πολλων κμ - θα πεσει στο 1/4!!
Σημ. Καποτε στο πρωτο βαραντερο μου εβαλα ενα 10/40 της Μοτορεξ και μεσα σε 1000κμ συμπληρωσα 500ml!!! τρελαθηκα!!! Αμεσως αλλαξα στο Motul 5100 που εβαζα μεχρι να πειραματισθω με κατι άλλο και μεσα σε 6000κμ δεν συμπληρωσα σταγονα!!
Αυτο το λεω γιατι απο λαδι σε λαδι εχει διαφορα η καταναλωση!!
|